aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΣύλλογοι με το εκτόπισμα της Ανόρθωσης, δεν θέλουν… Παντελήδες

Σύλλογοι με το εκτόπισμα της Ανόρθωσης, δεν θέλουν… Παντελήδες

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα ξημερώσει η επόμενη ημέρα στην Ανόρθωση. Οι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, αφού ο Ανδρέας Παντελή και οι συνεργάτες του (!) την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια (διά της παραίτησης για να μην τους… παραιτήσουν), τη διαχείριση της Εταιρείας αναλαμβάνει το Διοικητικό Συμβούλιο  του Σωματείου, περιμένοντας προφανώς τον Χρίστο Πουλλαΐδη και τον Τιμούρ Κετσπάγια! Κάπως έτσι είναι το σκηνικό αβεβαιότητας που το ‘χουμε δει αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

«Οι στιγμές για την Ανόρθωση είναι δύσκολες, όμως θα τα καταφέρουμε», ήταν το αισιόδοξο μήνυμα της χθεσινής ανακοίνωσης της διοίκησης του Σωματείου. «Χαράς το κουράγιο τους!», θα μπορούσε να αναφωνήσει ο απλός παρατηρητής των εξελίξεων στην «Κυρία» την τελευταία δεκαετία. Μία δεκαετία φαγούρας, πολλών λαθών και πολλών ελλειμμάτων και χρεών… Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι αφάνταστα να αντιληφθώ τι ακριβώς αναλαμβάνει σήμερα το Σωματείο και κατ’ επέκταση τι θα αναλάβει ο Πουλλαΐδης αν τελικά αναλάβει. Η λέξη «συντρίμμια» μάλλον είναι η πιο κοντινή στην πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης: Διέψευσε τις φήμες ο Ντουγκλάο και επιβεβαίωσε τις σκέψεις τους

Για να μην είμαστε άδικοι, ο πρόεδρος του Σωματείου Λοΐζος Λοΐζου, τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του και οι υπεύθυνοι των υπόλοιπων τμημάτων πέραν του ποδοσφαίρου, ελάχιστη ευθύνη έχουν για τα σημερινά χάλια που παρουσιάζει σε όλα σχεδόν τα επίπεδα η ποδοσφαιρική Ανόρθωση. Και μάλλον, άδολη και ανιδιοτελής είναι η πρόθεσή τους να προσπαθήσουν να ξαναβάλουν το τρένο στις ράγες. Διότι κατά τα ψέματα, έχει εκτροχιαστεί, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το μεγάλο πρόβλημα, το… κορυφαίο για την Ανόρθωση είναι ότι ο εκτροχιασμός ήταν δεδομένος. Έκλεβαν… εκκλησία, έπαιζαν με σημαδεμένη τράπουλα, όσοι προέβλεψαν τις εξελίξεις. Ούτε μάντης χρειαζόταν να ήσουν, ούτε αστρολόγος για να αντιληφθείς ότι το κυανόλευκο καράβι πήγαινε ολοταχώς προς την ξέρα. Όσο οδυνηρό κι αν είναι -για ορισμένους- η μετωπική σύγκρουση με το… παγόβουνο ήταν δεδομένη, από την ημέρα που παραδόθηκαν -άνευ όρων- τα κλειδιά διαχείρισης της ποδοσφαιρικής ομάδας στον Ανδρέα Παντελή και τους στενούς του συνεργάτες.

Διαβάστε επίσης: Οι Ανορθωσιάτες απαντούν στον ΔΗΣΥ.: «Αρκήσετε πολλά… Είσαστε γελοίοι»

Σύνολα, ομάδες και σύλλογοι με το εκτόπισμα της Ανόρθωσης, δεν θέλουν… Παντελήδες. Οι Παντελήδες μπορεί να θέλουν τέτοιους κολοσσούς, αλλά είναι αδιανόητο να γίνεται το αντίθετο. Πόσω μάλλον όταν το ταμείο είναι μείον και τριγύρω δεν υπάρχουν ικανοί και έμπειροι παράγοντες να προσφέρουν οικονομικές ενέσεις ή να λειτουργήσουν σαν κυματοθραύστες.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο το… one man show ταιριάζει μόνο αν είσαι ο Αλ Κελαϊφί της Παρί Σεν Ζερμέν, οι Σεΐχηδες της Μάντσεστερ Σίτι και ο Αμπράμοβιτς της Τσέλσι. Κοτζάμ Μπάγερν Μονάχου και για να λειτουργήσει σωστά έχει την κορυφή της διοικητικής πυραμίδας πέντε-έξι πρώην ποδοσφαιριστές που έχουν φάει το ποδόσφαιρο με το κουταλάκι…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ