aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΣτρέπελ Vs Αναστασίου: Ο Ολλανδός του έχει πάρει τον… αέρα

Στρέπελ Vs Αναστασίου: Ο Ολλανδός του έχει πάρει τον… αέρα

Το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους φίλαθλους της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης. Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στο ΓΣΠ στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Αμφότερες «χτυπούν» θέση στην πρώτη εξάδα, ενώ έθεσαν ως στόχο την έξοδο στην Ευρώπη.

Τόσο η Ομόνοια όσο και η Ανόρθωση δεν… μπήκαν με τον καλύτερο τρόπο στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Χουάν Κάρλος Ολίβα και Ρόνι Λέβι αποτέλεσαν παρελθόν από τους πάγκους των δύο ομάδων με το «καλημέρα», και τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικά, ωστόσο τις τελευταίες αγωνιστικές δείχνουν σημεία… ζωής με τους Γιάννη Αναστασίου και Γιούρχεν Στρέπελ αντίστοιχα.

Τώρα που… συναφέραμε τους δύο κόουτς, τι θυμηθήκαμε; Οι δύο τους τέθηκαν αντιμέτωποι στο ολλανδικό πρωτάθλημα την σεζόν 2016-17, καθώς ο προπονητής της Ανόρθωσης ήταν στο «τιμόνι» στην Χερενφέιν, ενώ ο Ελλαδίτης στον πάγκο της Ρόντα. Τι προκύπτει από τις τότε… μονομαχίες τους; Ο Στρέπελ πήρε για τα καλά τον… αέρα του Αναστασίου καθώς στις δύο αναμετρήσεις που τέθηκαν αντιμέτωποι, ο Ολλανδός μετρά ισάριθμες νίκες με 3-0.

Διαβάστε επίσης: Αντίπαλος με πρώην παίκτες του ο Αναστασίου (pics)

Και εξηγούμε: Στις 17/9/2016 η Χερενφέιν του Στρέπελ επικράτησε 3-0 εκτός έδρας επί της Ρόντα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής με σκόρερ τους Λάρσον (8’), Φέρμαν (68’) και Ζένελι (76’). Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 25/2/2017 η Ρόντα του Αναστασίου δέχθηκε άλλη μια ήττα από την Χερενφέιν εκτός έδρας, με τους Σμιτ (60’), Φέρμαν (89’) και Γκουτσανεϊχάντ (90’) να… πληγώνουν την ομάδα του Ελλαδίτη προπονητή.

Για να δούμε αν θα αυτή… παράδοση θα συνεχιστεί και στο κυπριακό πρωτάθλημα, ή αν ο Αναστασίου θα αρχίσει τη δική του… αντεπίθεση παίρνοντας το αίμα του πίσω.

Tέλος, εάν ο Γιάννης Αναστασίου κρεμούσε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ένα χρόνο αργότερα στην Αλμέρε Σίτι (ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα το Καλοκαίρι του 2008), ως ποδοσφαιριστής θα αντιμετώπιζε ως προπονητή τον Στρέπελ, δηλαδή παίχτης εναντίον προπονητή. Αυτό καθότι ο Ολλανδός τεχνικός της «Κυρίας» άρχισε την προπονητική του καριέρα το Καλοκαίρι του 2008 στην Χέλμον Σπορτ. Αλμέρε Σίτι και Χέλμον Σπορτ αγωνίζονταν τότε στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας Ολλανδίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ