aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΣτους τοπ σκόρερ με το... γάντι κι ένας που έφυγε «νύχτα» από την Ανόρθωση!

Στους τοπ σκόρερ με το… γάντι κι ένας που έφυγε «νύχτα» από την Ανόρθωση!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

Από τις πιο νευραλγικές αλλά και ταυτόχρονα παρεξηγημένες θέσεις σε μία ποδοσφαιρική ενδεκάδα είναι αυτή του τερματοφύλακα. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που ο No1. έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση ενός αγώνα, κρίνοντας αποτελέσματα ή ακόμα και τίτλους. Ωστόσο, όχι μόνο με μία σωτήρια επέμβαση ή ένα παιδαριώδες λάθος…

Πως; Μα με τη «μεταμόρφωσή» τους σε επιθετικούς ολκής που σκοράρουν κατά βούληση. Η ισπανική ιστοσελίδα «goal.com» ετοίμασε ένα αφιέρωμα με τους κορυφαίους τερματοφύλακες στο σκοράρισμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου και ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ένας με πέρασμά από την Κύπρο και την Ανόρθωση.

Ο λόγος για τον Ντίμιταρ Ιβάνκοφ (βλέπε φωτό στο τέλος του κειμένου), ο οποίος βρίσκεται στην 3η θέση με τους τερματοφύλακες-killers, έχοντας 42 γκολ. Αγωνίστηκε στην «Κυρία» τη σεζόν 2011-12 και πολλοί πιθανόν να μην τον θυμούνται γιατί έφυγε… νύχτα από την ομάδα της Αμμοχώστου.

Ο παλαίμαχος Βούλγαρος τερματοφύλακας είχε αποκτηθεί από την Ανόρθωση τον Ιούνιο του 2011, ωστόσο δυο μήνες αργότερα αποδεσμεύτηκε μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό της ομάδας από την Ραποτνίσκι στον τρίτο γύρο του Europa League. Στις δύο αναμετρήσεις κόντρα στην ομάδα των Σκοπίων, ο Ιβάνκοφ είχε υποπέσει σε σοβαρά λάθη που έφεραν σε μεγάλο βαθμό και τον αποκλεισμό της «Κυρίας» από τη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η ΠΡΩΤΗ 5ΑΔΑ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ-ΣΚΟΡΕΡ

  1. Ροζέριο Σένι (Βραζιλιάνος) 132 γκολ
  2. Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ (Παραγουανός) 62 γκολ
  3. Ρενέ Ιγκίτα (Κολομβιανός) 43 γκολ
  4. Ντίμιταρ Ιβάνκοφ (Βούλγαρος) 42 γκολ
  5. Χόρχε Κάμπος (Μεξικανός) 41 γκολ

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ανόρθωσης | Protathlima.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ