aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΣτην καλύτερη θέση, χωρίς ενδιαφερόμενο

Στην καλύτερη θέση, χωρίς ενδιαφερόμενο

Η γραπτή δήλωση του Χρήστου Πουλλαΐδη ότι θα υλοποιήσει την προ τριμηνίας εξαγγελία του για αποχώρηση από τα διοικητικά, επί της ουσίας έφερε τα επώνυμα μέλη της Ανόρθωσης μπροστά σε δύο δρόμους: είτε θα ενώσουν δυνάμεις, με ορίζοντα την εξεύρεση μιας διάδοχης κατάστασης κοινής αποδοχής, είτε θα περιμένουν εκ του μακρόθεν με την ελπίδα πως θα εμφανιστούν νέα πρόσωπα.

Ο όρος «επώνυμα μέλη» δεν είναι γενικός κι αόριστος. Ο αριθμός τους είναι γύρω στους εκατό και έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό την άμεση ή έμμεση συμμετοχή τους στις διοικήσεις των Ανδρέα Παντελή, Κρις Γεωργιάδη, Αντώνη Δημητρίου, Κυριάκου Κούσιου, Κίκη Κωνσταντίνου, Σάββα Κάκου και Χρήστου Πουλλαΐδη.

Πρόκειται για άτομα με οικονομική ευχέρεια, μεγαλύτερη ή μικρότερη, οι οποίοι όμως έχουν ταυτιστεί στη συνείδηση του κόσμου της «Κυρίας», κάποιοι με σοβαρά οικονομικά προβλήματα του συλλόγου και άλλοι με αγωνιστικές αποτυχίες της ομάδας. Μια μερίδα από αυτούς συνεχίζει μέχρι σήμερα να συνεισφέρει οικονομικά και να αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα «άμα δεν διοικώ, δεν πληρώνω», ενώ μια άλλη μερίδα απέχει.

Σήμερα, με τον Χρήστο Πουλλαΐδη να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο, η οικονομική κατάσταση της Ανόρθωσης βρίσκεται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων χρόνων. Το χρέος, όπως ανακοινώθηκε, έπεσε στα 7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι διακανονισμοί που επιτεύχθηκαν, δίδουν στους Αμμοχωστιανούς την ευχέρεια να το μηδενίσουν σε μερικά χρόνια, εάν παραμείνουν συνεπείς στις δόσεις τους για τις κρατικές οφειλές και στην έγκαιρη καταβολή του μισθολογίου.

Ο μεγαλομέτοχος εξέφρασε την πρόθεση να πληρώσει για τις εκκρεμότητες που απέμειναν για τη σεζόν 2015-16, άρα θα συμπληρώσει το ποσό που υπολείπεται (για τις 650.000 ευρώ) αναφορικά με τα κριτήρια Ιουνίου. Με άλλα λόγια, ευκολύνει το έργο της διάδοχης κατάστασης. Άτομα τα οποία παρακολουθούν από κοντά τα οικονομικά δεδομένα, εκτιμούν πως δεν είναι δύσκολο να ανταποκριθεί μια νέα διοίκηση σε έναν προϋπολογισμό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος να καλύπτει το μισθολόγιο (2 με 2,5 εκατομμύρια), τις άλλες υποχρεώσεις και το χρέος. Ειδικά, εάν πείσει τους -απογοητευμένους- φιλάθλους να κρατήσουν τη θέση τους στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Παρά την εμφανή οικονομική πρόοδο του συλλόγου, δεν έχει ακόμα εκδηλωθεί επώνυμο ενδιαφέρον για τη διάδοχη κατάσταση. Γεγονός που συνδέεται και με το αίσθημα πρώην διοικητικών σχηματισμών, πως αν σκεφτούν το ενδεχόμενο να επανέλθουν, δεν θα τύχουν ευρείας αποδοχής και, το κυριότερο, οικονομικής στήριξης.

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου από την πλευρά τους, όσο κι αν τους έχει απογοητεύσει ο χειρισμός πολλών θεμάτων και τα αυτοκαταστροφικά λάθη που επηρέασαν την ομάδα, δείχνουν την εξής τάση: δεν επιθυμούν την εκλογική αντιπαράθεση και προτιμούν να πουν το «ναι» σε έναν ενωτικό διοικητικό σχηματισμό με βιώσιμο πλάνο.

Ακόμα και στο ενδεχόμενο, εάν δεν βρεθούν ενδιαφερόμενοι να αναλάβουν τα ηνία, να παραμείνει ο Χρήστος Πουλλαΐδης έναντι μεγαλύτερης χρηματικής στήριξης και υπό την προϋπόθεση της εξεύρεσης εκτελεστικού προέδρου. Ένα σενάριο απομακρυσμένο μεν, πιθανό δε.

Στράφηκαν και σε πρώην πρόεδρους

Πληροφορίες και δημοσιεύματα, μετά τη γραπτή δήλωση του Χρήστου Πουλλαΐδη πως θα υλοποιήσει την απόφασή του για αποχώρηση, φέρουν πρώην πρόεδρους της Ανόρθωσης στο επίκεντρο παρακλήσεων από μέλη του συλλόγου για να επανέλθουν στα διοικητικά. Μέχρι χθες, όμως, κανείς τους δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον. Σχεδόν όλοι, επέλεξαν να μην ανταποκριθούν στο κάλεσμα του μεγαλομετόχου για οικονομική στήριξη. Ο τελευταίος, πάντως, ζητώντας εισφορές από 90 επώνυμα μέλη, εκ των οποίων οι 25 παραβρέθηκαν στη συνάντηση της περασμένης Πέμπτης και ακόμα λιγότεροι ανταποκρίθηκαν οικονομικά, παρότι απογοητεύτηκε, έδωσε και τροφή για σχόλια για τη βιωσιμότητα του πλάνου του για τη σύσταση ποδοσφαιρικής εταιρείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ