aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΣταυρινίδου: «Αποτελεί τεράστια τιμή και ευθύνη»

Σταυρινίδου: «Αποτελεί τεράστια τιμή και ευθύνη»

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ανέδειξε για δεύτερη σερί χρονιά την 18χρονη διεθνή πετοσφαιρίστρια της Ανόρθωσης, Γεωργία Σταυρινίδου, ως την καλύτερη νεάνιδα αθλήτρια του 2019. Το μεγαλύτερο ταλέντο του κυπριακού βόλεϊ έκανε το μεγάλο βήμα για την επόμενη τετραετία, αφού θα φοιτήσει στο Τμήμα Μηχανολογίας και παράλληλα θα αγωνίζεται στο φημισμένο NCAA με τη φανέλα του Πανεπιστημίου DUKE.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ η Γεωργία Σταυρινίδου σχολιάζει το φετινό πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Γυναικών. Όπως αναφέρει «το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ ενδιαφέρον, με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο και πολλές διεθνείς Κύπριες να ενισχύουν πολλές ομάδες με αποτέλεσμα να ενδυναμωθούν». Η Γεωργία ανέφερε ότι ανέμενε την πορεία του Korantina Homes Παφιακού, αφού διαθέτει τρεις από τις καλύτερες ξένες του πρωταθλήματος, ενώ ενισχύθηκε με την αρχηγό της Εθνικής Άντρη Ιορδάνους, τη Δέσποινα Κωνσταντίνου και την Έβελιν Στεφάνου. «Προσωπικά, ξαφνιάστηκα από την πορεία του στην αρχή που ήταν μέτρια», τόνισε για την παφιακή ομάδα.

Κληθείσα να σχολιάσει την παρουσία των Property Gallery Απόλλων και ΑΕΚ στο δεύτερο γκρουπ, έξω από την πρώτη τετράδα, η Γεωργία Σταυρινίδου είπε: «Αυτές οι ομάδες ήταν στις ψηλές θέσεις για πολλά χρόνια, ιδιαίτερα ο Απόλλων. Ωστόσο, η πορεία μιας ομάδας κρίνεται και από το οικονομικό, αφού όποιες ομάδες επενδύουν θα πάρουν και καλές παίκτριες».

Μιλώντας για την ομάδα της η Σταυρινίδου εξήρε το γεγονός ότι επενδύει στις ακαδημίες της: «Η Ανόρθωση δίνει τρομερή έμφαση στον τομέα αυτό, όχι μόνο επειδή διαθέτει μεγάλο αριθμό παικτριών, αλλά και επειδή έχει αυτή τη νοοτροπία. Χαρακτηριστικά, στην αποστολή κάθε αγώνα έχουμε πολλές νεάνιδες και παίκτριες από τις ακαδημίες. Εάν δεν επενδύσεις στις παίκτριες σου δεν θα προχωρήσεις».

Μιλώντας για τον εαυτό της, απόλυτα συνειδητοποιημένη η Σταυρινίδου παραδέχεται ότι η φετινή δεν είναι η καλύτερή της χρονιά, αλλά όπως ανέφερε από «από την ηλικία των 14 ετών που αγωνίζομαι στην γυναικεία ομάδα έφθασα από το 0 στο 100 και είναι δύσκολο να έχω την ίδια ανάπτυξη κάθε χρόνο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που παίζουν ρόλο στην πορεία όπως η κούραση, η ψυχολογική κατάσταση, οι τραυματισμοί και άλλα. Βλέπω αγώνα με αγώνα και στοχεύω στο καλύτερο κάθε εβδομάδα».

Η Σταυρινίδου σχολίασε το λόγο που το κυπριακό βόλεϊ βγάζει πολλές αθλήτριες που αγωνίζονται και διακρίνονται ως κεντρικές. Όπως ανέφερε, οι αθλήτριες με ύψος αγωνίζονται ως κεντρικές. Παράλληλα, οι ξένες παίκτριες που ενισχύουν τις ομάδες στην Κύπρο αγωνίζονται ως ακραίες, άρα μεταφέρονται οι άλλες παίκτριες στο κέντρο και σε άλλες θέσεις. «Εγώ μπορούσα να παίξω και ακραία, εάν από τα 14 μου έπαιζα εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Γεωργία Σταυρινίδου αναφέρθηκε στη βράβευσή της από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ως η καλύτερη νεάνιδα αθλήτρια της σεζόν. Τόνισε ότι εκτός από μεγάλη τιμή αυτό αποτελεί και τεράστια ευθύνη: «Ειδικά, όταν αυτό γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πρέπει να φανώ αντάξια της τιμής αυτής, ενώ αυξάνονται αισθητά οι ευθύνες μου». Μιλώντας για τους προπονητές που τη βοήθησαν στη μέχρι στιγμής καριέρα της η Σταυρινίδου έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προπονήτριά της στις Ακαδημίες της Ανόρθωσης, Μάρω Νικολάου, η οποία στην ουσία οδήγησε τη Γεωργία στη «Μεγάλη Κυρία» αντί στην Ολυμπιάδα Νεαπόλεως, ομάδα που έκανε καριέρα η μητέρα της. Η Γεωργία «στάζει μέλι» για τη Μάρω Νικολάου επισημαίνοντας ότι «έστρωσε το χαλί και έβαλε τις βάσεις στην καριέρα μου. Παράλληλα, με προετοίμασε ενόψει του γυναικείου. Πολλά χρωστώ και στον προπονητή μου στην ομάδα U18 Μιχάλη Φωτίου που με βοήθησε για να μπω ομαλά στη γυναικεία ομάδα από μικρή ηλικία».

Κληθείσα να σχολιάσει τον νυν προπονητή της, Αλεξάντερ Μπόσκοβιτς, η Γεωργία τον χαρακτήρισε κορυφαίο, με απεριόριστες γνώσεις στο άθλημα: «Ένας προπονητής προερχόμενος από τη σερβική σχολή, αφού ο τρόπος που κάνει προπονήσεις είναι στοχευμένος και άκρως επαγγελματικός. Θεωρώ ότι εάν δεν ήταν ο κόουτς δεν θα είχα την ανάπτυξη που έχω αυτή τη στιγμή».

H μεγάλη πρόκληση στο Πανεπιστήμιο Duke στις ΗΠΑ

Η Γεωργία Σταυρινίδου από τον Ιούλιο ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της αφού θα αγωνιστεί στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Duke στις ΗΠΑ. Μιλώντας για το θέμα αυτό είπε: «Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου στο NCAA να έχει μια καλή πορεία. Παράλληλα, θέλω να βελτιωθώ αγωνιστικά, να δυναμώσω τον χαρακτήρα μου τα επόμενα τέσσερα χρόνια και να βλέπω καλύτερα γήπεδο. Ωστόσο, οι αρχές μου ως Γεωργία δεν θα αλλάξουν. Το βόλεϊ είναι ομαδικό άθλημα και νιώθω ότι δίπλα μου θα έχω μια οικογένεια που θα με βοηθήσει στα επόμενα χρόνια».

Η Γεωργία θέλει να παίξει επαγγελματικό βόλεϊ στο εξωτερικό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «Αρχικά θέλω να επικεντρωθώ στα επόμενα τέσσερα χρόνια που θα είμαι στις ΗΠΑ. Ακολούθως, αφού ολοκληρώσω τις σπουδές μου θα επιδιώξω να αγωνιστώ στο εξωτερικό και σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα είτε Ελλάδα, είτε Ιταλία, είτε Γαλλία, αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και τα οικονομικά κίνητρα».

Η Σταυρινίδου δεν παρέλειψε να μιλήσει για την Εθνική ομάδα σχολιάζοντας την πορεία μας σε ΑΜΚΕ και το Ευρωπαϊκό Silver League την περσινή χρονιά, λέγοντας ότι τα πήγαμε αρκετά καλά: «Πρέπει να δίνουμε έμφαση στις ακαδημίες ώστε να βγάλουμε και άλλες παίκτριες ικανές για την Εθνική. Όπως μου είπατε και εσείς το κυπριακό βόλεϊ βγάζει κεντρικές, πρέπει να βγουν και ακραίες, αφού νομίζω ότι μετά τη Βασιλική Χατζηκωστάντα δεν έχουμε άλλη ακραία σε ψηλό τα επτά τελευταία χρόνια».

Η Γεωργία Σταυρινίδου μιλά με τα καλύτερα για τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιάννη Νικολάκη «ο οποίος δούλεψε με κάθε παίκτρια ατομικά και προσπάθησε να βρει την καλύτερη φόρμουλα για την ομάδα μας, χάνοντας το χρυσό στο Μαυροβούνιο για μερικούς πόντους στους ΑΜΚΕ στην έδρα του Μαυροβουνίου. Η κορυφαία νεάνιδα αθλήτρια ανέφερε ότι κάθε νέα μεγάλη διοργάνωση που συμμετέχει η Εθνική μας προσφέρει καινούριες εμπειρίες και αναπτυσσόμαστε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ