aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΣτανόγεβιτς: «Αντιμετωπίζουμε τους πάντες υπεράνω αλλά στην Κύπρο πάνε χρόνια να κερδίσουμε»

Στανόγεβιτς: «Αντιμετωπίζουμε τους πάντες υπεράνω αλλά στην Κύπρο πάνε χρόνια να κερδίσουμε»

Δηλώσεις σε Μέσα της Σερβίας παραχώρησε ο προπονητής της Παρτιζάν Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, λίγο πριν την αναχώρηση της σερβικής ομάδας για την Κύπρο ενόψει του αγώνα κόντρα στην Ανόρθωση, για την πρεμιέρα των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ.

Ο Σέρβος τεχνικός μεταξύ άλλων προανήγγειλε rotation στο αυριανό ματς, αφού ακολουθεί το ντέρμπι κορυφής του σερβικού πρωταθλήματος κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι οπαδοί της Παρτιζάν υποτιμούν την Ανόρθωση, τονίζοντας ότι έτσι αντιμετωπίζουν οι Σέρβοι τους πάντες, πιστεύοντας ότι είναι υπεράνω όλων. Τόνισε ωστόσο, πως αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι σερβικές ομάδες δεν κερδίζουν στην Κύπρο, τότε αυτό πάει κόντρα στις πεποιθήσεις τους.

Όσα δήλωσε ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς:

Αρχικά είπε: «Θα πάμε στην Κύπρο για να συγκρίνουμε τις δυνάμεις μας με έναν αντίπαλο που θα παλέψουμε για την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Έχουμε αναλύση την Ανόρθωση, παρακολουθήσαμε αγώνες της και είμαστε εντελώς».

Οι κυπριακές ομάδες είναι γνωστές στη Σερβία…: «Ναι είναι η αλήθεια. Δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι οι εμπειρίες των συλλόγων μας στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια δεν ήταν καλές. Για την Ανόρθωση ξέρουμε ότι παίζει με τέσσερις αμυντικούς, έχει επίσης έναν πολύ έμπειρο επιθετικό, δυνατό και ψηλό. Έχει επίσης αρκετούς διεθνείς, που ξέρουν πώς να παίξουν. Θα δούμε και πώς θα είναι η ατμόσφαιρα στο γήπεδο».

Η Παρτιζάν πέρασε με δυσκολία στους ομίλους, είναι η ομάδα τώρα πιο ανακουφισμένη που ο στόχος επετεύχθη; «Ναι είναι διαφορετικοί οι αγώνες νοκ-άουτ. Στην Παρτιζάν, υπάρχει πάντα πίεση, αν και είναι γεγονός ότι στους ομίλους είναι λιγότερη. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε επιθετικά κόντρα στην Ανόρθωση, με επιθετική σύνθεση και θα δούμε αν θα επιβληθούμε».

Έρχεται και το ντέρμπι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα…: «Θα πρέπει να αλλάξουμε κάποιους παίκτες στην ενδεκάδα. Έχουμε δύο αγώνες σε τρεις ημέρες και πρέπει να τους συνυπολογίσουμε».

Ο καιρός στην Κύπρο είναι καλύτερος αυτές τις μέρες, διευκολύνει αυτό την Παρτιζάν; «Ναι ναι, ανακοίνωσαν βροχερό καιρό. Θα δούμε αν θα υπάρχει υγρασία. Το τελευταίο διάστημα ο καιρός στο Βελιγράδι είναι παρόμοιος με της Κύπρου, οπότε έχουμε προσαρμοστεί».

Το ΓΣΠ είναι μικρό, περιμένετε καυτή ατμόσφαιρα; «Οι Κύπριοι έχουν ένθερμους οπαδούς. Θα θέλαμε να έχει καυτή ατμόσφαιρα, είναι πιο εύκολο και πιο ωραίο να παίζεις σε αυτές τις συνθήκες».

Πιστεύετε ότι οι οπαδοί της ομάδας υποτιμούν την Ανόρθωση; «Αντιμετωπίζουμε τους πάντες έτσι, πιστεύοντας ότι είμαστε υπεράνω όλων. Αν λάβετε υπόψη ότι τόσα χρόνια δεν καταφέραμε να πανηγυρίσουμε στην Κύπρο, τότε αυτό πάει κόντρα στις πεποιθήσεις μας. Γι’ αυτό δεν βλέπω κανένα λόγο να είμαστε τόσο αισιόδοξοι, παρόλο που είμαστε ένας σύλλογος που παίζει συχνά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έχουμε κάτι να ελπίζουμε. Η ιστορία μας διδάσκει ότι ο σεβασμός πρέπει να υπάρχει.

Σκέφτεστε τον αγώνα με τον Ερυθρό ή είστε επικεντρωμένοι στην Ανόρθωση; «Σκεφτόμαστε τον Ερυθρό εδώ και δύο εβδομάδες, είναι φυσιολογικό. Η συγκέντρωση μας είναι στην Ανόρθωση, ωστόσο έχουμε μπροστά μας ένα ντέρμπι και γι’ αυτό είπα ότι θα κάνουμε rotation, λαμβάνοντας υπόψη και τα δύο ματς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ