aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΣόσιν: «Μου έριχναν πέτρες στη Λεμεσό. Άκουσα με ήθελε και ο ΑΠΟΕΛ»

Σόσιν: «Μου έριχναν πέτρες στη Λεμεσό. Άκουσα με ήθελε και ο ΑΠΟΕΛ»

Μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα gazetakrakowska.pl της Πολωνίας παραχώρησε ο Ούκας Σόσιν. Ο σπουδαίος επιθετικός που έγραψε ιστορία σε Απόλλωνα και Ανόρθωση αναφέρθηκε φυσικά και στη θητεία του στην Κύπρο.

Αρχικά αποκάλυψε ότι το 2002 προτού συμφωνήσει με την ομάδα της Λεμεσού, πήγε δοκιμαστικά στην Σεντ Παουλί, υπήρχε φημολογούμενο ενδιαφέρον από Λοκομοτίβ Μόσχας και ΑΠΟΕΛ, ενώ ρώτησε για την απόκτησή του η Ελαζιγκσπόρ Τουρκίας. Ο Σόσιν χαρακτήρισε την περίοδο που έπαιξε στην ομάδα της Λεμεσού ως την καλύτερη της καριέρας του, ενώ άφησε αιχμές για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η διοίκηση των «γαλάζιων» την περίπτωσή του και εν τέλει τον οδήγησε να πάρει μετεγγραφή στην Ανόρθωση.

«Ο Απόλλων ήταν η ομάδα που μου έκανε πρόταση και είχε τη δυνατότητα να με αποκτήσει. Μου πρόσφεραν τριετές συμβόλαιο και δύο φορές καλύτερο μισθό απ’ ότι είχα στην Βίσλα. Σκέφτηκα ότι μετά από τρία χρόνια θα μπορούσα να επιστρέψω στην Πολωνία και να επιλέξω ως ελεύθερος ομάδα. Στην πραγματικότητα μόνο οι άνθρωποι του Απόλλωνα ήρθαν να με δουν».

Για τις αναμνήσεις του στον Απόλλωνα: «Έχω εξαιρετικές αναμνήσεις. Δίχως αμφιβολία ήταν η καλύτερη περίοδος της καριέρας μου. Ο Απόλλων με εμπιστεύθηκε, μου έδωσε την ευκαιρία να καθιερωθώ και να πετύχω τέρματα εύκολα. Ήμουν πρώτος σκόρερ για τρεις σερί σεζόν. Η περίοδος 2005-06 ήταν η καλύτερη της καριέρας μου. Πέτυχα 28 γκολ και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Πήγαιναν όλα τέλεια στο γήπεδο».

Και ακολούθως μετεγγραφή στην Ανόρθωση, πώς έγινε αυτό, υπήρξαν αντιδράσεις; ««Δεν ήταν εύκολο για μένα. Οι οπαδοί του Απόλλωνα ακόμα και σήμερα μου υπενθυμίζουν ότι αποχώρησα από την ομάδα και ενώ με είχαν είδωλό τους. Δεν με ήθελαν πίσω στη Λεμεσό, δεν με υποδέχθηκαν ποτέ ξανά καλά. Μάλιστα μία φορά έριξαν πέτρες στο σπίτι μου. Έμενα στη Λεμεσό ακόμα και μετά τη μετεγγραφή μου στην Ανόρθωση. Έμεινα ελεύθερος από τον Απόλλωνα και είχα τη δυνατότητα να επιλέξω σε ποια ομάδα θα αγωνιστώ. Αν ήθελα μπορούσα να έμενα και στον Απόλλωνα. Μιλήσαμε με τη διοίκηση, αλλά δεν συμφωνήσαμε. Δεν μου συμπεριφέρθηκαν όπως ήθελα και όπως θα έπρεπε. Μου απείλησαν από τη διοίκηση ότι δεν μπορώ να πάω σε άλλη ομάδα (σ.σ. της Κύπρου) γιατί θα είχα πρόβλημα με τους οπαδούς, δεν είναι τρόπος αυτός να διαπραγματεύεσαι».

Πώς σε υποδέχθηκαν στην Ανόρθωση; «Πάρα πολύ καλά. Με τη νέα μου ομάδα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και πάλι στην πρώτη μου χρονιά, κερδίσαμε το πρωτάθλημα και παίξαμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που κυπριακή ομάδα συμμετείχε στους ομίλους. Στην προκριματική φάση πέτυχε τρία γκολ, δύο με την Αούστρια Βιέννης και ένα με τον Ολυμπιακό Πειραιώς».

Ακολούθως ο Ούκας Σόσιν διηγήθηκε την εμπειρία της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τα παιχνίδια με την Βέρντερ, το γκολ με τον Παναθηναϊκό, τη μονομαχία στο «Τζουζέπε Μεάτσα» με την Ίντερ του Μουρίνιο, αλλά και την αιτία που ράγισε το γυαλί στις σχέσεις του με τον Τιμού Κετσπάγια.

«Παίζαμε ένα παιχνίδι με την Πάφο. Είχαμε 20 ξεκάθαρες ευκαιρίες, αλλά ήμασταν επιπόλαιοι και δεν σκοράραμε. Στο τελευταίο λεπτό κερδίσαμε πέναλτι και όταν πήγα να το εκτελέσω γλίστρησα και έστειλα την μπάλα ψηλά έξω. Ήρθαμε ισόπαλοι. Αυτό επηρέασε τη σχέση μου με τον προπονητή, Τιμούρ Κετσπάγια, γιατί με κατηγορούσε ότι έχασα τους βαθμούς. Πήρα, λοιπόν, ένα σκληρό μάθημα».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ