aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΣόσιν: «Η Ομόνοια πήρε δώρο από τους αρμόδιους, δεν θα είχε αυτή τη θέση»

Σόσιν: «Η Ομόνοια πήρε δώρο από τους αρμόδιους, δεν θα είχε αυτή τη θέση»

Δεν έπεσε από τα σύννεφα ο Λούκας Σόσιν για τον αποκλεισμό της Λέγκια από την Ομόνοια. Ο πρώην επιθετικός του Απόλλωνα και της Ανόρθωσης μίλησε σε Μέσα Ενημέρωσης της πατρίδας του και σχολίασε το αποτέλεσμα του αγώνα που έφερε τους πράσινους στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και την πρωταθλήτρια Πολωνίας στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Πολωνός επιθετικός έσταξε μέλι για την Κύπρο δηλώνοντας ευγνωμοσύνη για όσα πήρε από τη χώρα μας και τόνισε στους συμπατριώτες του ότι κακώς δεν έχουν σε υψηλή εκτίμηση του κυπριακό ποδόσφαιρο.

Πάντως, ο πρώην επιθετικός της Ανόρθωσης άφησε υπονοούμενο για το γεγονός πως η Ομόνοια συμμετείχε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς το πρωτάθλημα της Κύπρου δεν είχε ολοκληρωθεί και κατά τη γνώμη του «τριφύλλι» δεν θα κατακτούσε τον τίτλο.

«Πρώτα απ’ όλα, είναι ο Σύλλογος με τους περισσότερους οπαδούς της χώρας. Δεύτερον, η Ανόρθωση έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕΚ Λάρνακας και ο Απόλλων έπαιξαν στο Γιουρόπα Λιγκ. Τρίτον, ο ΑΠΟΕΛ με τον οποία παίζουν στο ίδιο γήπεδο συμμετείχε τρεις φορές στους ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ, φτάνοντας στους προημιτελικούς μία φορά. Επιπλέον, φέτος η Ομόνοια έλαβε ένα δώρο από τους αρμόδιους του πρωταθλήματος για να εκπροσωπήσει τη χώρα στους προκριματικούς γύρους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η σεζόν στην Κύπρο δεν είχε τελειώσει, η Ομόνοια ήταν στην πρώτη θέση, αλλά είχε τον ίδιο αριθμό βαθμών με την Ανόρθωση και κατά τη γνώμη μου δεν θα είχε αυτή τη θέση», σημείωσε ο 43χρονος σήμερα Σόσιν που στάθηκε επίσης στην παρουσία του Χένινγκ Μπεργκ.

«Ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ έχει έμπειρους παίκτες και γνωρίζει τη Λέγκια. Η ομάδα του έπαιξε όπως περίμενα. Το πιο σημαντικό πράγμα ήταν η πρόκριση. Λυπάμαι που η γνώσεις για το κυπριακό ποδόσφαιρο στην Πολωνία είναι ελάχιστες. Το ένιωθα…».

Πώς είναι οι μισθοί των παικτών στην Κύπρο; Είναι όπως στην Πολωνία; «Σίγουρα οι μισθοί είναι χαμηλότεροι, αλλά είναι δύσκολο για μένα να γνωρίζω, επομένως δεν θα αναφερθώ σα ποσά. Οι έμπειροι ξένοι κερδίζουν τα περισσότερα, αλλά λιγότερα απ’ όσα εδώ (σ.σ. στην Πολωνία)».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ