aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΣκαπούλλης: Τα δύο πέναλτι που ζήτησε ο ΑΠΟΕΛ και οι λανθασμένες κίτρινες

Σκαπούλλης: Τα δύο πέναλτι που ζήτησε ο ΑΠΟΕΛ και οι λανθασμένες κίτρινες

Ορθές χαρακτήρισε τις αποφάσεις του Χρυσοβαλάντη Θεουλή να μην καταλογίσει πέναλτι υπέρ του ΑΠΟΕΛ στις δύο επίμαχες φάσεις του ντέρμπι με την Ανόρθωση ο αναλυτής φάσεων στην εκπομπή «Γκολ και Θέαμα» στο ΡΙΚ2, Χρήστος Σκαπούλλης. Σημείωσε πως για τη φάση της μονομαχίας Κορέια – Ενσούε εάν ο διαιτητής καταλόγιζε πέναλτι στη ροή του αγώνα δεν θα είχε δικαίωμα το VAR να παρέμβει. Ο κ. Σκαπούλλης ανέφερε πως κακώς τιμωρήθηκαν με κίτρινη κάρτα οι Ρισβάνης (για φάουλ στον Μπεν Σαχάρ) και Γκάρνερ (για φάουλ στον Χουσμπάουερ).

Αναλυτικά οι φάσεις

29’ Κίτρινη στον Ρισβάνη: Ο παίκτης της Ανόρθωσης παίζει την μπάλα καθαρά, το πόδι του είναι στο έδαφος, δεν κάνει τίποτα και ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη κάρτα. Λανθασμένη η απόφαση.

55’ Ζητά πέναλτι ο ΑΠΟΕΛ: Ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ τραβά από τη φανέλα τον παίκτη της Ανόρθωσης και μετά ο Βργκοτς τραβάει τον Σατσιά και τον ρίχνει κάτω. Σωστά ο διαιτητής άφησε τη φάση να εκελιχθεί.

69’ Κίτρινη κάρτα στον Γκάρνερ: Ο άνθρωπος έπαιξε την μπάλα και έφαγε κίτρινη κάρτα. Δεν υπήρχε λόγος για κίτρινη.

77’ Το πέναλτι που έγινε επιθετικό φάουλ: Ο διαιτητής έχει καλή οπτική θέση. Δεν εντοπίζει το επιθετικό φάουλ, αφήνει το παιχνίδι και το VAR επεμβαίνει διότι πείσθηκε ότι υπήρχε παράβαση πέναλτι. Ο διαιτητής πηγαίνοντας στο βίντεο έχει υποχρέωση να διερευνήσει όλη τη φάση. Διαπίστωσε το επιθετικό φάουλ και το καταλόγισε. Αν έδινε ο διαιτητής πέναλτι δεν θα είχε δικαίωμα το VAR να επέμβει για το επιθετικό φάουλ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ