Δεν είναι τσιφλίκι κανενός η Ανόρθωση

Στην προχθεσινή Γενική Συνέλευση της Ανόρθωσης ακούστηκαν και λέχθηκαν πολλά…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ακούστηκαν και λέχθηκαν πολλά στη Γενική Συνέλευση της Ανόρθωσης, ενώ σήμερα είδαμε καταιγισμό ανακοινώσεων ένθεν και ένθεν. Ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν δηλαδή υπάρχουν προβλήματα, πίεση, διαφωνίες, ζόρια, η ένταση είναι δεδομένη και «δυο κουβέντες παραπάνω» σχεδόν πάντα σου ξεφεύγουν! Κάτι τέτοιο έγινε όπως όλοι αντιλήφθηκαν και στη ΓΣ της «Κυρίας». Η ειρωνεία στην όλη ιστορία και όχι κατ’ ανάγκην μόνο σε ότι είχε να κάνει με την Ανόρθωση είναι πως όλοι έχουν τον ίδιο στόχο: Το καλό της ομάδας…

Κάπως έτσι είχαν τα πράγματα και στην Ανόρθωση. Φαίνεται μάλιστα πως αν και επί της ουσίας δεν υπάρχει κάτι που να διαφωνούν, εντούτοις «κολλούν» στις λεπτομέρειες. Εξ ου και ο κυκεώνας που ξεσηκώθηκε προψές. Τη στιγμή μάλιστα που το τοπίο ως προς την επόμενη μέρα άρχισε να ξεκαθαρίζει, μπήκαν στη μέση άλλου είδους ιστορίες. Ο ένας θυμήθηκε τον Παντελή και τα προβλήματα που φόρτωσε (και πάλι) στην ομάδα, ο άλλος αυτό που ονόμασαν ΜοU και ο πρόεδρος νιώθοντας εαυτόν θιγμένο –ίσως και με το δίκιο του- είπε το «all time classic», σε τέτοιες περιπτώσεις, «παραχωρώ τη θέση μου αυτή τη στιγμή». Κάπως έτσι ξέφυγε το πράγμα στην προψεσινή Γενική Συνέλευση, με αποτέλεσμα να μην βρεθεί η λύση στα όσα ταλανίζουν την προσφυγική ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Πουλλαΐδης: «Ντροπή, όχι και να μας παρουσιάζετε ως απατεώνες»

Έλα όμως που δεν λύνονται κατ’ αυτόν τον τρόπο τα προβλήματα και το κυριότερο, κάτι που ενδεχομένως πολλοί (για να μην πω όλοι) δεν κατάλαβαν είναι πως η Ανόρθωση και η κάθε Ανόρθωση (γιατί είπα και επαναλαμβάνω, για να μην παρεξηγηθώ, το όλο θέμα δεν έχει να κάνει μόνο με την ομάδα της Αμμοχώστου) δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Και από τη στιγμή που όλοι θέλουν να δουν και να βάλουν και πάλι την ομάδα στον ίσιο και το σωστό δρόμο, δεν έπρεπε και δεν επιτρεπόταν να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία. Η λογική βέβαια παραπέμπει πως στο τέλος θα την βρούνε τη λύση με τον «Α» ή τον «Χ» τον τρόπο, οι εντυπώσεις όμως έμειναν και όπως είπα και στην αρχή οι δυο, τρεις κουβέντες παραπάνω που λέχθηκαν… καταγράφηκαν.

Διαβάστε επίσης: Καυστική ανακοίνωση Ανόρθωσης: «Δεν δεχόμαστε πιέσεις από τρίτους»

Και για να κλείσω την κουβέντα και τον ειρμό των σκέψεων μου, ναι, ο Χρήστος Πουλλαΐδης (θα) είναι η λύση στα όσα ταλανίζουν την «Κυρία», ωστόσο με τους ετσιθελισμούς, τους λεονταρισμούς και τα μαγκιλλίκια, μπορεί να κοπάσει ο ντόρος, να βαδίσει ο σύλλογος προς την επόμενη μέρα, αν δεν υπάρξει αυτό που λέμε πραγματική και συνολική ενότητα, κάποιοι θα περιμένουν στην γωνία. Είπαμε, το έργο το είδαμε σε δεκάδες εκατοντάδες επανεκτελέσεις και αποχρώσεις.