aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΡ-άγιος ο Θεός, Ανόρθωση ισχυρή και Απόλλωνας σε… κρίση (vid)

Ρ-άγιος ο Θεός, Ανόρθωση ισχυρή και Απόλλωνας σε… κρίση (vid)

Ένας Ρούβεν Ράγιος να… τον πιείς στο ποτήρι! Ο Ισπανός επιτελικός μέσος έκανε όργια στο εξ αναβολής ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μεταξύ Ανόρθωσης και Απόλλωνα και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην σπουδαία νίκη της «Κυρίας» με 3-1!

Δύο γκολ, με τα οποία έφτασε τα τέσσερα στο πρωτάθλημα και μία ασίστ (στο τρίτο γκολ που πέτυχε ο Γκαλίτσιος) πιστώθηκε ο Ράγιος, ο οποίος διανύει το καλύτερο «φεγγάρι» από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο.

Δέκα βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια για την Ανόρθωση του Τιμούρ Κετσπάγια, η οποία πραγματοποίησε ξανά εντυπωσιακή εμφάνιση μπροστά στο κοινό της, ενώ στον αντίποδα ο Απόλλων δέχθηκε δεύτερη φετινή ήττα και έμεινε στους τέσσερις βαθμούς. Σε κρίση η ομάδα της Λεμεσού που ήταν κατώτερη των περιστάσεων και ταλανίζεται από συνεχόμενους τραυματισμούς.

Πώς έπαιξαν

Την ίδια «συνταγή» ακολούθησε ο Τιμούρ Κετσπάγια, αφού παρέταξε τους ίδιους ένδεκα που χρησιμοποίησε στον αγώνα με την Πάφος FC. Ο Λόρια ήταν στην εστία, τετράδα στην άμυνα οι  Γκαλίτσιος (δεξιά), Σελίν (αριστερά) και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σίλντενφελντ – Βργκοτς. Στη μεσαία γραμμή δίδυμο ανασταλτικών μέσων οι Αρτυματάς και Μαργκάσα με τον Ράγιος σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στα άκρα της επίθεσης οι Καλτσάς (δεξιά) και Οκριασβίλι (αριστερά) και αιχμή του δόρατος τον Σαντίκ.

Στον αντίποδα ο Ιβάν Βουκομάνοβιτς έκανε πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα που προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση, αφού κράτησε στον πάγκο τους Σατσέρι, Σελάγια και Αγκίρε. Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού έμεινε ο Γιούστε, ενώ οι «γαλάζιοι» ήταν εξαιρετικά άτυχοι καθώς έχασαν νωρίς στο 13’ τον Βασιλείου με τραυματισμό, ενώ ο Αντωνιάδης που τον αντικατέστησε αποχώρησε επίσης τραυματίας λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και άφησε τη θέση του στον Αγκίρε.

Ο Μολ ήταν στην εστία, τετράδα στην άμυνα οι Πέδρο (δεξια), Βασιλείου (αριστερά) και δίδυμο στην άμυνα οι Σάλαϊ – Σελίμοβιτς. Χάμπος Κυριάκου, Εμπιντά και Μάρκοβιτς συνέθεσαν την τριάδα στη μεσαία γραμμή, με τους Γιαννιώτα, Σαρδινέρο να πλαισιώνουν από τα άκρα τον προωθημένο Γκακπέ.

Σόου Ράγιος

Πράγματα και θαύματα από τον Ρούβεν Ράγιος στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι Ανόρθωσης – Απόλλωνα. Ο Ισπανός μέσος με δύο γκολ έδωσε προβάδισμα 2-0 στην ομάδα της Αμμοχώστου και συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις, καθώς έφτασε ήδη τα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα.

Σαντίκ-Καλτσάς-Ράγιος συνδυάστηκαν εξαιρετικά και ο Ράγιος άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό με κοντινή προβολή, νικώντας τον Μολ. Στο 43΄ ο Ισπανός επιτελικός μέσος με ένα εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής… κάρφωσε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Μολ και έκανε το 2-0.

Το «καθάρισε» ο Γκαλίτσιος

Αφού σκόραρε δύο φορές, ο Ράγιος έδωσε και μία ασίστ. Στο 65’ εκτέλεσε κόρνερ και μετά από διεκδίκηση της μπάλας στον «αέρα» αυτή στρώθηκε στον Γκαλίτσιο, ο οποίος με κοντινό πλασέ έγραψε το 3-0 στέλνοντας στο καναβάτσο τον Απόλλωνα.

Οι γαλάζιοι μπήκαν πιο απαιτητικοί στο β΄ ημίχρονο, όμως το γκολ του Γκαλίτσιου έβαλε «φρένο» στις προσπάθειες των παικτών του Βουκομάνοβιτς, οι οποίοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 3-1 με τον Γκακπέ στο 85’.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος, Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Σελίν, Αρτυματάς, Μαργκάσα, Ράγιος (80′ Μανθάτης), Καλτσάς (75′ Κατσαράβα), Οκριασβίλι, Σαντίκ (67′ Νταουσβίλι).

Απόλλων (Ιβάν Βουκομάνοβιτς): Μολ, Πέδρο, Σελίμοβιτς, Σάλαϊ, Βασιλείου (13′ Αντωνιάδης, 39′ Αγκίρε), Κυριάκου, Εμπιντά, Μάρκοβιτς (68′ Παπουλής), Γιαννιωτας, Σαρδινέρο, Γκακπέ.

Γήπεδο: Αντώνης Παπαδόπουλος

Σκόρερ: 24′, 43′ Ράγιος, 65′ Γκαλίτσιος /85′ Γκακπέ

Κίτρινες: Καλτσάς, Αρτυματάς / Aγκίρε, Σάλαϊ, Παπουλής, Σελίμοβιτς

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή

Α’ βοηθός: Μάριος Καλογήρου

Β’ βοηθός: Παύλος Γεωργίου

4ος: Κωνσταντίνος Φελλάς

Παρατηρητής διαιτησίας: Παναγιώτης Γερασίμου

ΤΟ LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ