aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΠρώτο διπλό για την Ανόρθωση με… ζόρια στο Παραλίμνι (vid & pics)

Πρώτο διπλό για την Ανόρθωση με… ζόρια στο Παραλίμνι (vid & pics)

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για την Ανόρθωση. Οι κυανόλευκοι δυσκολεύτηκαν, αλλά τελικά κατάφεραν να φύγουν με το διπλό από το «Τάσος Μάρκου» κερδίζοντας την ΕΝΠ με 2-1. Ο Ράγιος άνοιξε το σκορ (45+1’, 1-0), ο Αγκίρι ισοφάρισε στο 66’ (1-1), ενώ ο Κάλτσας έδωσε τη νίκη στην ομάδα του δύο λεπτά αργότερα (68’, 2-1).

Στους 4 βαθμούς η Ανόρθωση μετά από δύο αγωνιστικές (εκκρεμεί ο αγώνας της 2ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα), ενώ η ΕΝΠ μετά από τρεις αγώνες δέχθηκε ισάριθμες ήττες και έμεινε στον πάτο της βαθμολογίας με μηδέν βαθμούς.

Μία στιγμή… αρκούσε για τον Ράγιος

Δυνατά μπήκε στον αγώνα η Ανόρθωση με σκοπό το γκολ το οποίο θα ελάφρυνε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Τιμούρ Κετσπάγια. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε στο πρώτο ημίωρο, αν και η Ανόρθωση έφτιαξε φάσεις μπροστά από την εστία του Κλειμαν (4’ σουτ Εγγλέζου, 7’κεφαλιά Ντουρίς και 27’ σουτ του Κοφί).

Η «Μεγάλη Κυρία» στο τελευταίο τέταρτο άσκησε ασφυκτική πίεση στην ΕΝΠ, έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Καλτσά (43’), αλλά δύο λεπτά εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Μαϊσουράντζε, ο οποίος… πούλησε την μπάλα και ανέκοψε τον Ράγιος. Ο τελευταίος, μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε (45+1’, 1-0) και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του προτού οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την διακοπή του ημιχρόνου.

Αντίδραση από την ΕΝΠ, ο Καλτσάς έδωσε τους τρεις βαθμούς

Άλλη ΕΝΠ είδαμε στην επανάληψη! Η ομάδα του Γιώργου Κοσμά, μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να αντιδράσει και να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Κετσπάγια. Ο Λόρια απογειώθηκε στην κεφαλιά του Στεπάνιακ (56’), αλλά δεν κατάφερε να αντιδράσει στον «κεραυνό» του Αγκίρι. Ο Γκανέζος μέσος με την πρώτη επαφή στην μπάλα (αντικατέστησε τον Μάτος στο 63’) κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα (66’, 1-1). Βέβαια, το 1-1 δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο επόμενο λεπτό, η Ανόρθωση κατάφερε να επανακτήσει το προβάδισμα της με γκολ του Κάλτσα έπειτα από γύρισμα του Μανθάτη (68’, 2-1).

Μάλιστα το γκολ επισκιάστηκε από φωνές των βυσσινί, καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μανθάτη κατά την διάρκεια του κοντρόλ και προτού δώσει στον Καλτσά για να στείλει ο τελευταίος την μπάλα στα δίκτυα.

Στο 83’ η Ανόρθωση είχε τεράστια ευκαιρία για να κλειδώσει το παιχνίδι, ωστόσο ο Ράγιος σημάδεψε τα δοκάρια στο πέναλτι που κέρδισε ο Σαντίκ ύστερα από παράβαση του Κλάιμαν στον Φιλανδό επιθετικός.

Μέχρι το τέλος του αγώνα, το σκορ δεν άλλαξε με την ομάδα του Τιμούρ να πανηγυρίζει μία πολύ σημαντική νίκη στο Παραλίμνι.

H TΑΥΤΟΤΗΤΑ TΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΠ (Γιώργος Κοσμά): Κλάιμαν, Κυριάκου, Μιτρέφσκι, Σπόλιαριτς, Βαλλιάνος, Αμπαρτζουμιάν, Μαϊσουράντζε (46′ Βαρέλα), Μάτος (63′ Αγκίρι), Ριέρα, Στεπάνιακ, Ρουσιάς (81′ Κολοκούδιας).

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος, Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Εγγλέζου (74′ Σελίν), Κ. Αρτυματάς, Κοφί (68′ Νταουσβίλι), Ράγιος, Μανθάτης, Καλτσάς, Ντούρις (68′ Σαντίκ).

Σκόρερ66′ Αγκίρι / 45+1′ πεν. Ράγιος, 68′ Καλτσάς

Κίτρινες: Μιτρέφσκι, Αμπαρτζουμιάν / Εγγλέζου, Νταουσβίλι, Καλτσάς

Αποβολές: -/-

Στάδιο: «Τάσος Μάρκου».

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου

Α’ βοηθός: Μάριος Δημητριάδης

Β’ βοηθός: Ανδρέας Μιχαηλίδης

Τέταρτος: Κωνσταντίνος Φωτίου

Παρατηρητής διαιτησίας: Παναγιώτης Γερασίμου

ΤΟ LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ