aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠρώτα η Λάτσι και στο βάθος «Βίκινγκ»

Πρώτα η Λάτσι και στο βάθος «Βίκινγκ»

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Η Ανόρθωση επιστρέφει μετά από μία πενταετία στα ευρωπαϊκά σαλόνια και η προσπάθεια της για διάκριση δεν θα είναι εύκολη. Η κλήρωση δεν ήταν και τόσο άσχημη για την «Κυρία», όμως θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη. Η αρχή θα γίνει με την αλβανική Λάτσι. Η ομάδα της Αμμοχώστου κληρώθηκε με την άγνωστη σε πολλούς Λάτσι, η οποία αγωνίστηκε άλλες τέσσερις φορές στην Ευρώπη και μόλις μία φορά κατάφερε να περάσει από τον 1ο προκριματικό γύρο. Σε περίπτωση πρόκρισης, η αντίπαλος στην επόμενη φάση θα είναι η νικήτρια του ζευγαριού Γκλέναβον Βορείου Ιρλανδίας και Μόλντε Νορβηγίας, με ακλόνητο φαβορί τη δεύτερη.

Διαβάστε επίσης: Στην Κύπρο ο «δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο»

Η Λάτσι που ιδρύθηκε το 1960 μετρά δυο κύπελλα και ένα σούπερ καπ. Πέρσι τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος και έφθασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου όπου ηττήθηκε με 1-0 από την Σκεντερμπέου. Το γήπεδο της είναι χωρητικότητας 2.300 θεατών και νέος της προπονητής είναι ο 47χρονος Μπεσνίκ Πρένγκα. Στο ρόστερ της οι πλείστοι ποδοσφαιριστές είναι Αλβανοί. Αυτός που ξεχωρίζει όπως τη μύγα μες το γάλα είναι ο Μοζαμβικανός επιθετικός Ρεγκινάλντο. Την περασμένη σεζόν σκόραρε 18 φορές σε 31 παιχνίδια και αναδείχθηκε τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Μεγάλο ταλέντο θεωρείται και ο 23χρονος Μίρτο Ουζούνι που πέρσι σκόραρε 16 τέρματα.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Το 44% κάτω των 21 ετών, όαση ο Μοζαμβικανός, Ρετζινάλντο

Η πρώτη αναμέτρηση θα γίνει στις 12 Ιουλίου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και ο επαναληπτικός μία εβδομάδα αργότερα στην Αλβανία. Η «Κυρία» θα έχει την ευκαιρία κόντρα στην Λάτσι να «σβήσει» τη μία από τις δύο ποινές που απέμειναν για την τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών.

Τη δεύτερη ποινή θα τη «σβήσει» πιθανότατα κόντρα στην Μόλντε. Η νορβηγική ομάδα είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στην Γκλέναβον. Σε περίπτωση λοιπόν που όντως γίνει το συναπάντημα με τους «Βίκινγκ», ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στη Νορβηγία στις 26 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στις 2 Αυγούστου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ