Πουλλαΐδης στο «Goal»: «Να φοβηθούν όσοι ψεύδονται ή συνωμοτούν»

Ο Χρίστος Πουλλαΐδης απαντά κατ’ αποκλειστικότητα στα ερωτήματα του «Goal» για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρό μας. «Όσοι δεν θέλουν να παίξουν, ντόμπρα και σταράτα να πουν την αλήθεια, όχι να υπεκφεύγουν και να προβάλλουν προφάσεις εν αμαρτίαις», το μήνυμα που στέλνει.

ΤΩΝ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η απογοήτευση και η πικρία για τον άμεσο τερματισμό της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας, είναι συναισθήματα κυρίαρχα στις τάξεις της Ανόρθωσης. Συνεχίζουν να «βασανίζουν» τους κυανόλευκους, γεγονός που επιβεβαιώνεται μέσα από τις τοποθετήσεις, απόψεις και εκτιμήσεις του μεγαλομετόχου της, Χρίστου Πουλλαΐδη, ο οποίος απάντησε στα ερωτήματα του «Goal» και του «Goal.com.cy».

Από το εξωτερικό, όπου βρίσκεται λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας, σχολίασε τις εξελίξεις στο κυπριακό ποδόσφαιρο και δήλωσε εξοργισμένος με όλους όσοι κρίνουν εξ ιδίων τ’ αλλότρια. Οι απαντήσεις του ισχυρού άντρα της «Κυρίας» στις ερωτήσεις μας, φωτίζουν ακόμη περισσότερο τις θέσεις που εκφράστηκαν κατά καιρούς.

-Όταν σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο λαμβάνεται μια απόφαση με ισχυρή πλειοψηφία 18-2, είναι εύκολο να πείσεις ότι η μειοψηφία των «2» έχει δίκαιο;
Τα Διοικητικά Συμβούλια Εταιρειών εξυπηρετούν και αποφασίζουν με βάση τα συμφέροντά τους και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Την ίδια στιγμή όμως, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ δεν είναι εταιρεία, αλλά Ομοσπονδία όπου αντιπροσωπεύει όλα τα μέλη της και οφείλει να προστατεύει και να διαφυλάσσει το ποδόσφαιρο χωρίς να εξυπηρετεί πρόσκαιρα συμφέροντα ομάδας ή ομάδων, έστω και κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Δείτε για παράδειγμα τη συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων ευρωπαϊκών ομοσπονδιών που πήραν ομόφωνες αποφάσεις για συνέχιση και ολοκλήρωση των διοργανώσεων. Δείτε επίσης τις ομοσπονδίες που δεν θα συνεχίσουν. Αύξησαν τις ομάδες στα νέα τους πρωταθλήματα; Ανέβασαν ομάδες σε κατηγορίες χωρίς να υποβαθμίσουν αντίστοιχες; Τέλος, δεδομένη είναι μεν η ισχυρή πλειοψηφία που αποφάσισε το Δ.Σ., όμως άλλο τόσο ισχυρή ήταν η τάση που καταγράφηκε στο φίλαθλο κόσμο για συνέχιση των διοργανώσεων.

-Η διοίκηση της Ανόρθωσης κατήγγειλε «συνωμοτική συμπεριφορά και ενορχηστρωμένη προσπάθεια προέδρων, ομάδων, παραγόντων της ΚΟΠ και μερικών ΜΜΕ με σκοπό να διακοπεί το πρωτάθλημα». Πώς μπορείτε να τεκμηριώσετε τις καταγγελίες σας.
Δεν πρόκειται για καταγγελίες. Είναι οι δηλώσεις του κ. Χαμπουλλά στον «Active». Πρόκειται για μια απλή αποτύπωση της πραγματικότητας. Δεν είδατε προέδρους σωματείων να λένε άλλα σε δημόσιες δηλώσεις και να ψηφίζουν τα αντίθετα οι εκπρόσωποί τους στο ΔΣ της ΚΟΠ; Δεν είδατε προσπάθεια παραγόντων από την ηγετική πυραμίδα της ΚΟΠ να προσπαθούν να ικανοποιήσουν άλλους με παραμονή και άλλους με άνοδο στην Α’ Κατηγορία; Δεν είδατε άλλους να προσπαθούν να πάρουν χρηματικά ανταλλάγματα; Δεν ακούσατε παράγοντες ομάδων να εμφανίζονται απόλυτα πεπεισμένοι ότι το πρωτάθλημα θα διακοπεί, βδομάδες πριν την τελική απόφαση; Όλα αυτά γράφτηκαν ή και ειπώθηκαν δημόσια.

-Ποιες ομάδες ήθελαν περισσότερο τη διακοπή του πρωταθλήματος; Αυτές του πρώτου γκρουπ ή αυτές του δεύτερου γκρουπ;
Το «ναι» και το «όχι» δεν έχουν «πολύ» και «λίγο». Θεωρώ, όμως, ότι τα συμφέροντα, κυρίως οικονομικά, στο πρώτο γκρουπ ήταν πολύ ισχυρότερα σε σχέση με αυτά του δεύτερου. Οι λεγόμενοι «μικροί» εξυπηρετήθηκαν κοντά στη μεγάλη εξυπηρέτηση που έλαβαν οι λεγόμενοι «μεγάλοι» με την παραμονή τους στην Α’ κατηγορία.

-Αναφερθήκατε στις ανακοινώσεις σας γι’ αυτούς που «μπήκαν στη λογική του «αφού δεν μπορώ εγώ, ας μην κερδίσει κανείς». Ποιοι είναι αυτοί;
Ομάδες που έχουν χάσει προφανώς την πίστη και την εμπιστοσύνη τους στις δυνάμεις τους. Δεν πίστευαν ότι μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους και προκειμένου να αποφύγουν ενδεχομένως τα χειρότερα, προτίμησαν το «μαξιλαράκι» της διακοπής.

-Αποδώσατε ειρωνικά «εύγε» σε όσους «τη μια μέρα φορώντας ένα καπέλο ψήφισαν τον ακρωτηριασμό του ποδοσφαίρου, ενώ την επομένη με άλλο καπελάκι διαλαλούσαν ότι η Κύπρος είναι ασφαλής να υποδεχτεί τουρίστες». Ποιοι είναι;
Τα πολλά και διαφορετικά καπέλα στην Κύπρο είναι σύνηθες φαινόμενο. Είναι το πλέον αντιφατικό, το ότι ηγετικά στελέχη της ΚΟΠ από τη μια, επικαλούμενοι την αδυναμία τους να εγγυηθούν την ασφάλεια και την υγεία ακόμα και μετά την ικανοποίηση του δικού τους πρωτοκόλλου, κάποιων εκατοντάδων ποδοσφαιριστών, δρομολόγησαν τη διακοπή του πρωταθλήματος, ενώ από την άλλη, προκειμένου να διαφυλάξουν τα οικονομικά συμφέροντα των επιχειρήσεων τους, ισχυρίστηκαν ότι δεν προκύπτει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία από την άμεση άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών στην Κύπρο.

-Πιστεύετε ότι η στάση που κράτησε η Ανόρθωση στο θέμα της διακοπής του πρωταθλήματος και της αύξησης των ομάδων δημιούργησε «εχθρούς» στην Ομοσπονδία ή από άλλες ομάδες;
«Θάρσει. Λέγων τ’ αληθές ου σφαλεί ποτέ» («Έχε θάρρος. Όταν λες την αλήθεια, δεν θα κάνεις ποτέ λάθος». Εμείς λέμε την αλήθεια και υπηρετούμε την αλήθεια. Γιατί να φοβόμαστε; Να φοβηθούν όσοι ψεύδονται ή συνωμοτούν ή πράττουν κατά του λαϊκού συμφέροντος.

-Πολλές φορές, ως Ανόρθωση επικαλεστήκατε το fair play και τις αξίες του αθλητισμού, αλλά υπάρχουν πολλές δημόσιες δηλώσεις, που επισημαίνουν «αν ήσασταν στη θέση της Ομόνοιας, θα είχατε την ίδια στάση;». Τι απαντάτε;
Το ότι κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων τ’ αλλότρια με εξοργίζει! Προσβάλλουν και μας και τη διαδρομή μας, την ιστορία μας και την εντιμότητά μας. Η Ανόρθωση θα μπορούσε να καταπατήσει και τις αρχές και τις αξίες της και μια χαρά να συμβιβαστεί με τη διακοπή, να γλυτώσει λεφτά και να είναι χαρούμενη με την έξοδο στην Ευρώπη. Όμως, δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι να παιχτεί το ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο. Κι όσοι δεν θέλουν να παίξουν, ντόμπρα και σταράτα να πουν την αλήθεια, όχι να υπεκφεύγουν και να προβάλλουν προφάσεις εν αμαρτίαις. Να σας πω και κάτι άλλο. Η Ανόρθωση ζήτησε γραπτώς, μέσω των νομικών της, σε περίπτωση που το πρωτάθλημα διακοπεί, να παιχτεί αγώνας μπαράζ με την Ομόνοια. Αυτό θα μπορούσε να λάβει χώρα και εντός Ιουλίου. Θα μπορούσαμε να μπούμε σε μια λογική δοσοληψιών και να το πετύχουμε. Να συμπαρατασσόμασταν κι εμείς με τις 14 ομάδες και να εξασφαλίζαμε την υποστήριξη των ομάδων που το ήθελαν. Νομίζετε ότι δεν μας προτάθηκε; Το απορρίψαμε.

-Εν μέσω απαγορευτικών μέτρων, τέσσερις ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης βρέθηκαν στο αθλητικό Κέντρο «Αντώνης Καράς», προπονήθηκαν και καταγγέλθηκαν από την Αστυνομία. Πώς μπορείτε να επικαλείστε το fair play, όταν παίκτες σας δεν το σεβάστηκαν;
Έκαναν λάθος, καταγγέλθηκαν από την Αστυνομία και πλήρωσαν το πρόστιμο. Το μη ηθικό και το «unfair» θα ήταν να αποφεύγαμε με οποιοδήποτε τρόπο τις συνέπειες του νόμου.

-Σε περίπτωση που συνεχιζόταν το πρωτάθλημα κι είχαμε θετικά κρούσματα κορωνοϊού από τον χώρο του ποδοσφαίρου και απώλεια ανθρώπινης ζωής από την ασθένεια, θα είχατε ήσυχη τη συνείδησή σας;
Με την ίδια λογική, να μην μπαίνουμε το πρωί στο αυτοκίνητο γιατί μπορεί να εμπλακούμε σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Με την ίδια λογική, η κυβέρνηση δεν θα προχωρούσε στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και είδατε όλοι τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Πιστεύω πολύ στον λόγο των ειδικών. Εδώ υπάρχουν ειδικοί, επαΐοντες, οι οποίοι έχουν καταθέσει γραπτώς τις απόψεις τους στις Κρατικές Αρχές και έχουν πει ότι από τις 8 του Μάη μπορείτε να αρχίσετε να αθλείστε, από τις 18 του Μάη μπορείτε να προπονείστε και από τις 9 του Ιούνη μπορείτε να κάνετε παιχνίδια. Ποιος είμαι εγώ να το αμφισβητήσω;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ