aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΠουλλαΐδης: «Ο λόγος της παραίτησής μου δεν είναι το οικονομικό»

Πουλλαΐδης: «Ο λόγος της παραίτησής μου δεν είναι το οικονομικό»

Το γεγονός ότι δεν ήταν το οικονομικό ο λόγος που υπέβαλε την παραίτησή του από πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανόρθωσης, ξεκαθάρισε στην ομιλία του ο Χρίστος Πουλλαΐδης κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας.

Τόνισε ωστόσο, ότι το οικονομικό στην Ανόρθωση είναι ένας μεγάλος βραχνάς εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον της ομάδας στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Η ομιλία του Χρίστου Πουλλαΐδη:

Αγαπητοί κύριοι καλησπέρα,

Χαίρομαι που σας βλέπω στην έκτακτη αυτή Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Ανόρθωσις Αμμοχώστου Ποδόσφαιρο που έχει ως αντικείμενο την εκλογή νέου προέδρου και διοικητικού συμβουλίου.

Θέλω να ξεκαθαρίσω, ότι ο λόγος που είμαστε σήμερα εδώ, ο λόγος που υπέβαλα την παραίτησή μου από πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν είναι το οικονομικό. Άλλοι είναι οι λόγοι και θα αναλυθούν σε λεπτομέρεια. Θεωρώ όμως ότι αυτές οι δύσκολες στιγμές για την ομάδα, δεν προσφέρονται για τέτοιου είδους συζητήσεις που θα τροφοδοτήσουν περισσότερο την εσωστρέφεια. Εν καιρώ το δέοντι… Αυτή τη στιγμή προέχει η σύμπνοια, η καλή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, να προσπαθήσουμε όλοι να μην χαθεί η χρονιά εντελώς.

Σαφώς το οικονομικό στην Ανόρθωση είναι ένας μεγάλος βραχνάς. Είναι ένα βάρος το οποίο επωμίζομαι αποκλειστικά μόνος. Η Ανόρθωσις είναι μια ομάδα με σχεδόν 100.000 οπαδούς και θα πρέπει όλοι, ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να συνεισφέρουμε στα οικονομικά της. Αυτό ήταν άλλωστε και το πνεύμα αλλά και η δέσμευση των μελών στην Γενική Συνέλευση της 6ης Μαΐου 2019 με το πλάνο που υιοθετήθηκε για την επίλυση του τότε διοικητικού και οικονομικού αδιεξόδου.

Η οικ. Πουλλαίδη δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει την ομάδα μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου και θα τηρήσει αυτή τη δέσμευση. Θέλω όμως να είμαι ειλικρινής, ως Ανορθωσιάτης ανησυχώ τρομερά για το οικονομικό μέλλον της ομάδας μας. Ο ποδοσφαιρικός χάρτης του Κυπριακού Ποδοσφαίρου ξεκάθαρα μα και ανησυχητικά άλλαξε και από ότι φαίνεται θα αλλάξει ακόμα περισσότερο με το ανεξέλεγκτο μπάσιμο επενδυτών και την ιλιγγιώδη άνοδο των προϋπολογισμών. Η Ανόρθωση θα πρέπει να κινηθεί με στόχο να αποκτήσει οικονομική αυτάρκεια, αυτονομία και ασφάλεια. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με βαθιά μελέτη των δεδομένων, προσεκτικό σχεδιασμό και αφοσίωση από το σύνολο του οργανισμού της Ανόρθωσης Αμμοχώστου στο πλάνο που θα εκπονηθεί.

Αναντίλεκτα, είναι σκληρή η πραγματικότητα που βιώνουμε φέτος στο αγωνιστικό. Προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε το μοντέλο πολλών και επιτυχημένων ευρωπαϊκών ομάδων για τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ναι, αποτύχαμε στα άτομα που το στελέχωσαν και είμαστε υποχρεωμένοι να παραδεχτούμε ότι ο καλοκαιρινός σχεδιασμός για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-23 δεν στέφθηκε με επιτυχία. Όλοι είμαστε στεναχωρημένοι από την εικόνα και τη βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας, όμως ας πιστώσουμε εκείνον ο οποίος και την ευθύνη ανέλαβε και το οικονομικό κόστος επωμίζεται. Δεν μας βγήκε τίποτα, με αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα να είμαστε εκτός στόχου ενώ στο κύπελο πετύχαμε την πρόκριση και συνεχίζουμε κυνηγώντας το κύπελλο και κατά συνέπεια την Ευρώπη.

Τολμήσαμε και κάναμε αλλαγές, δίχως να λογαριάζουμε το επιπλέον κόστος. Δώσαμε επιπρόσθετο μπάτζετ για τέσσερις μεταγραφές ουσιαστικής ενίσχυσης Ιανουαρίου. Η ομάδα μετά από όλες αυτές τις αλλαγές σταθεροποιείται και μας κάνει αισιόδοξους. Έχω εμπιστοσύνη στο νέο τιμ, ότι θα δουλέψει σκληρά και θα μας οδηγήσει σε καλύτερες μέρες. Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλα τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ για την προσφορά τους.

Κυρίες, Κύριοι, φίλοι Ανορθωσιάτες, η οικ. Πουλλαίδη ως μεγαλομέτοχος έχει αποφασίσει και έχει γνωστοποιήσει την υποστήριξη της υποψηφιότητας του κ. Ανδρέα Σάντη για τη θέση του προέδρου.

Η οικογένειά μας, έχει την πεποίθηση ότι ο κ. Σάντης είναι ο άνθρωπος που μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας για να οδηγηθεί η ομάδα σε καλύτερες μέρες. Η εμπειρία του με την 25χρονη παρουσία του στα κοινά της Ανόρθωσης ήταν καταλυτικός παράγοντας για να κερδίσει τη θέση αυτή.

Από απόψε ο Ανδρέας Σάντης αναλαμβάνει Πρόεδρος και καλείται μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο που σχηματίστηκε να διαχειριστεί μια ομολογουμένως δύσκολη συγκυρία.

Ανδρέα Σάντη, αγαπητέ Αντρέα εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σου. Σου αναγνωρίζω αυταπάρνηση και τεράστια αγάπη για την ομάδα μας. Η απόφαση σου να βγεις μπροστά καταγράφεται ως μια σπουδαία πράξη. Θεώρησε δεδομένο ότι θα σταθώ δίπλα σου και θα στηρίξω την πορεία προς το καλύτερο και το σπουδαιότερο, για την Ανόρθωση, για την Αμμόχωστο.

Κλείνοντας, καλώ άπαντες τους Ανορθωσιάτες, μετόχους, μέλη, οπαδούς, παλαίμαχους, οργανωμένα σύνολα, τον πρόεδρο και το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, να στηρίξουν τον νέο πρόεδρο της Ανόρθωσης.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας. Καλή συνέχεια να έχετε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ