aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΠουλλαΐδης για διακοπή και Τσάμπιονς Λιγκ: «Δεδομένη η προσφυγή»

Πουλλαΐδης για διακοπή και Τσάμπιονς Λιγκ: «Δεδομένη η προσφυγή»

Ως μια «μαύρη» σελίδα στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου χαρακτήρισε ο Χρίστος Πουλλαΐδης την απόφαση της διακοπής του πρωταθλήματος. Μιλώντας στην εκπομπή «Χωρίς VAR» ο μεγαλομέτοχος της Ανόρθωσης αρχικά αποκάλυψε ότι η προσφυγή της «Κυρίας» είναι δεδομένη, ενώ σε έντονο ύφος σημείωσε πως όλη η Ευρώπη παίζει μπάλα και εμείς στην Κύπρο τους βλέπουμε. Ο ισχυρός άνδρας της Ανόρθωσης τόνισε πως η απόφαση της διακοπής ήταν εντελώς άδικη.

«Προχωρά το θέμα με τους νομικούς μας, μαζεύουν στοιχεία από την ΚΟΠ. Ετοιμάζονται να τα υποβάλουν στην επιτροπή επίλυσης διαφορών. Θεωρείται δεδομένη η προσφυγή της Ανόρθωσης», ανέφερε αρχικά.

Για το αν προλαβαίνει να κινηθεί νομικά νοουμένου πως πλησιάζει η πρεμιέρα της συμμετοχής της Ομόνοιας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ: «Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Δεν θα γίνει σε ένα μήνα. Υπάρχουν τρία στάδια. Εναπόκειται στην UEFA ή στην ΚΟΠ να βρει τις λύσεις. Έχει γίνει μια μεγάλη αδικία και πρέπει με κάποιον τρόπο να διορθωθεί. Εμείς πιστεύουμε στο δίκαιο μας».

Για το τι υποστηρίζει η Ανόρθωση ως το πιο δίκαιο: «Το θέμα είναι νομικό. Δεν μπορώ να πω εγώ ποια είναι η λύση. Εγώ είμαι πολιτικός μηχανικός. Αν μου λέγατε πώς να χτίσω ένα κτήριο, θα έλεγα (σ.σ. γέλια)».

Για τον αίτημα της Ομόνοιας να στεφθεί πρωταθλήτρια: «Η θέση μας είναι εκεί. Αποφασίστηκε να πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ η Ομόνοια, διακόπηκε το πρωτάθλημα χωρίς λόγο. Εμείς είχαμε πει πως υπήρχε χρόνος και δικαιωνόμαστε. Καθόμαστε και βλέπουμε τα άλλα πρωταθλήματα ενώ εμείς δεν παίζουμε. Δεν υπάρχει αντιπαλότητα με την Ομόνοια. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι δίκαιος. Είπαμε να γίνει αγώνας μπαράζ ώστε να αποφασιστεί ποιος θα πάει στο Τσάμπιονς και ποιος στο Γιουρόπα Λιγκ. Βεβαίως το καταθέσαμε το αίτημα μας. Δεν πήραμε απάντηση από την ΚΟΠ. Δεν πήραμε απαντήσεις, γι’ αυτό τις ψάχνουμε σε αδικίες που έχουν γίνει».

Για το πρωτόκολλο που παρουσιάστηκε στο Προεδρικό: «Εγώ θα σας πω τι θα έκανα. Υπάρχει ο πρόεδρος της ΚΟΠ. Και λέει πως θέλει να αρχίσει το πρωτάθλημα. Ο ΠτΔ είπε να παίξουμε. Εγώ θα έκλεινα τους ειδικούς σε ένα δωμάτιο και θα τους έλεγα “βρείτε τις λύσεις”. Γιατί τόσες χώρες βρήκαν τις λύσεις; Μείναμε εκτεθειμένοι. Το ποδόσφαιρο μας δεν πάει μπροστά με τέτοιες κινήσεις. Είναι εξωφρενικό για μένα, θα γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Δεν εξαντλήθηκαν τα χρονικά περιθώρια. Δεν υπήρχε λόγος να διακοπή το πρωτάθλημα. Τους είπαμε μέσω επιστολής να περιμένουν ακόμα μιεα εβδομάδα».

Για την αύξηση των ομάδων και την άρνηση της Ανόρθωσης: «Την ασπαστήκαμε όλοι οι πρόεδροι αυτή την θέση. Δυστυχώς ανατραπήκαν τα πράγματα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ