aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΠιέρος: «Θα τα καταφέρει ο Πετρίδης, ο Τιμούρ το απέδειξε»

Πιέρος: «Θα τα καταφέρει ο Πετρίδης, ο Τιμούρ το απέδειξε»

Ευχαριστημένος με τις συνθήκες που συνάντησε στη Βουλγαρία και τη Λουντογκόρετς δήλωσε ο Πιέρος Σωτηρίου. Μιλώντας στον Super Sport FM ο Κύπριος διεθνής επιθετικός επανέλαβε πως όταν επιστρέψει στην Κύπρο θα δώσει προτεραιότητα στον ΑΠΟΕΛ, εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Κετσπάγια, χαρακτήρισε χρυσάφι τον Λοΐζο Λοΐζου της Ομόνοιας, ενώ μίλησε και για την εθνική Κύπρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για το ταλέντο στην Κύπρο: «Υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Κύπρο, αλλά δεν αρκεί μόνο το ταλέντο. Πρέπει να δουλέψεις. Έχουμε δει πολλούς ποδοσφαιριστές με ταλέντο να μην τους δίνεται η ευκαιρία ή να μην το βλέπουν επαγγελματικά. Όταν δεν αγωνίζεσαι και δεν έχεις λεπτά συμμετοχής, θέλεις να πας κάπου να παίξεις. Ο Τιμούρ Κετσπάγια με πίστεψε και με έβαζε να παίζω. Με υπομονή και επιμονή, είναι αυτά τα δύο στοιχεία που μπορούν να σε βοηθήσουν να διακριθείς».

Για τη νέα σελίδα στην καριέρα του με τη μετεγγραφή στη Λουντογκόρετς: «Στόχος είναι οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και να μην επιτευχθεί, θα έχουμε το Γιουρόπα που κάθε χρόνο η ομάδα συμμετέχει. Έχω εγκλιματιστεί στη Βουλγαρία. Σε προσωπικό επίπεδο όλα είναι άψογο, έχει υπέροχες εγκαταστάσεις».

Αν πλησιάζει η στιγμή της επιστροφής του στην Κύπρο: «Είμαι χαρούμενος που είμαι εκεί, έχω συμβόλαιο για ακόμα τρία χρόνια και έχω βάλει κάποιους στόχους που θέλω να τους εκπληρώσω».

Αν υπήρχαν κρούσεις για να επιστρέψει στην Κύπρο: «Υπήρχαν κρούσεις από την Κύπρο, αλλά δεν το βλέπω να γυρίζω πίσω. Είμαι ικανοποιημένος στην ομάδα μου. Αν με το καλό επιστρέψω στην Κύπρο, προτεραιότητα θα είναι ο ΑΠΟΕΛ».

Για την κάκιστη πορεία του ΑΠΟΕΛ φέτος: «Ήταν αγνώριστος ο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι μόνο φέτος, αλλά και πέρσι. Έβλεπες τον ΑΠΟΕΛ να καταρρέει. Ίσως να ήταν ψυχολογικό αποτέλεσμα. Ο φετινός ΑΠΟΕΛ έπιασε πάτο. Πρώτη φορά πήγε στο Β’ γκρουπ, έμεινε έξω και από το Κύπελλο και δεν θα πάει ούτε Ευρώπη».

Για τον Πρόδρομο Πετρίδη: «Έχει το γνώθι σαυτόν, γνωρίζει τα λάθη που έκανε, πιστεύω πως θα προσπαθήσει να επαναφέρει την ομάδα εκεί που της αρμόζει. Πιστεύω πως θα τα καταφέρει. Τα εννέα πρωταθλήματα δεν είναι τυχαία».

Για το κυπριακό πρωτάθλημα και τις εντυπώσεις του: «Η Ομόνοια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, μετά από μία κούρσα τριών ομάδων. Η Ομόνοια άντεξε περισσότερο για να πάρει το πρωτάθλημα. Η Ανόρθωση, κατάφερε να πάρει ένα τρόπαιο μετά από πάρα πολλά χρόνια. Αξίζουν συγχαρητήρια και οι δύο ομάδες».

Για τον Κετσπάγια: «Ξέρει να παίρνει τρόπαια ο Τιμούρ και το απέδειξε και πέρσι».

Για την Εθνική: «Μπορεί να μην μπορώ να πάρω μέρος, αλλά έχει δύο ημέρες που πηγαίνω στο ξενοδοχείο και βλέπω τους συμπαίκτες μου. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, υπάρχουν και οι τραυματισμοί. Σίγουρα οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται τώρα στην Εθνική, θα πάρουν χρόνο, θα δει κάποια πράγματα ο προπονητής και πιστεύω πως η Εθνική θα πάει μπροστά. Έχει δώσει το στίγμα του ο κος Κωστένογλου, θέλει να είμαστε μία οικογένεια και το πετυχαίνει».

Για τον κ. Κωστένογλου και τις πρώτες του εντυπώσεις: «Όταν ένας προπονητής έρχεται σε μία Εθνική ομάδα και έχει λίγες ημέρες για να δείξει στους ποδοσφαιριστές τι πρέπει να κάνουν, εκτός από το γήπεδο, υπάρχει και το βίντεο. Τις πρώτες ημέρες είχαμε πολύ βίντεο, όμως αυτό μας έκανε καλό».

Για τον Λοΐζου: «Τώρα τον γνώρισα, στην εθνική τον Μάρτιο. Είναι ένα μεγάλο ταλέντο, η Ομόνοια έχει ένα χρυσάφι στα χέρια της. Όπως είπα και πριν όμως, το ταλέντο δεν αρκεί. Πρέπει να δουλέψει και να κρατά τα πόδια του να πατούν στη γη. Του το λέω όποτε έχουμε επαφή. Του δίνω συμβουλές, έχει κάποιες προτάσεις και νομίζω πως είναι ευκαιρία να τον αφήσει η Ομόνοια να φύγει και να δοκιμάσει στο εξωτερικό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ