aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΠιέρος Σωτηρίου: «Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά… δεν έχω άλλη επιλογή»

Πιέρος Σωτηρίου: «Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά… δεν έχω άλλη επιλογή»

Απορημένος με τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού στο Καζακστάν δηλώνει ο Πιέρος Σωτηρίου. Ο Κύπριος διεθνής επιθετικός μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου τόνισε πως ενώ ο πρόεδρος της χώρας κήρυξε παράταση 15 ημερών στην καραντίνα ο περισσότερος κόσμος κυκλοφορεί στους δρόμους με αποτέλεσμα να αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Ο Πιέρος Σωτηρίου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αστάνα ενόψει των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων, σημείωσε πως δεν μετανιώνει για τη μετεγγραφή του στην ομάδα του Καζακστάν που έγινε σε χρόνο ρεκόρ, ενώ χαρακτήρισε πατέρα για όλους στον ΑΠΟΕΛ τον Αντωνάκη Λουκά που «έφυγε» από τη ζωή.

«Ήταν σαν πατέρας μας. Κάθε πρωί μας υποδεχόταν, μας έδινε συμβουλές και μας βοηθούσε. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια», είπε αρχικά.

Έχεις κάποια ιστορία να που να θυμάσαι έντονα; «Ήταν πάντα εκεί και μιλούσαμε κάθε πρωί για διάφορα θέματα. Και ποδοσφαιρικά και εξωγηπεδικά. Ήταν η σημαία του ΑΠΟΕΛ. Δεν έχω κάποια μεγάλη ιστορία να σας πω, αλλά είχαμε καθημερινά επαφή. Είναι η σημαία του ΑΠΟΕΛ, βοηθούσε τους μικρούς. Όταν πήγα από τον Ολυμπιακό με υποδέχθηκε με ανοικτές αγκάλες».

Δύσκολη η κατάσταση στο Καζακστάν με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού; Αναβλήθηκε και η επανέναρξη του πρωταθλήματος… «Δεν μπορώ να καταλάβω τα μέτρα. Ο πρόεδρος λέει είμαστε σε καραντίνα και όλοι είναι έξω. Απλά δεν επιτρέπεται να μπαίνει ο κόσμος σε κλειστούς χώρους. Κάποια εστιατόρια κλείνουν μερικές ώρες, αλλά ο κόσμος τις περισσότερες ώρες είναι έξω. Πώς έχουμε καραντίνα; Είναι λογικό να κολλάει ο ένας τον άλλο. Φοράνε μάσκες, αλλά πρέπει να υπάρξουν πιο αυστηρά μέτρα. Δεν μπορώ να καταλάβω, πραγματικά».

Έχετε ενημέρωση τι θα γίνει με το πρωτάθλημα; «Δεν ξέρω αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλά αν αυξάνονται τα κρούσματα δεν θα αρχίσουμε και 18 Αυγούστου παίζουμε ευρωπαϊκό και θα είναι δύσκολο μετά από τόσο μεγάλη αποχή. Έχουμε να παίξουμε από τις 15 Μαρτίου και θα είναι δύσκολο να ανταποκριθούμε».

Σκέφτηκε η διοίκηση της Αστάνα να πάτε σε κάποια άλλη χώρα να προετοιμαστείτε; «Όχι, δεν το σκέφτηκε. Μεταφερθήκαμε στο Αλμάτι για να παίξουμε φιλικά με άλλες ομάδες. Θα κάνουμε τρία φιλικά πριν το πρώτο ευρωπαϊκό και απ’ ότι έχω ακούσει ο πρώτος προκριματικός θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο».

Το ξέρεις ότι η Κύπρος είναι υποψήφια για να γίνουν προκριματικοί αγώνες; «Ναι, το έχω ακούσει».

Περνάει ο χρόνος ή είστε στην αδημονία; «Περνάει ο χρόνος, με τις προπονήσεις. Είμαστε στο ξενοδοχείο και έχουμε δικό μας γυμναστήριο και δικές μας εγκαταστάσεις με γήπεδο για προπονήσεις. Θα κάνουμε υπομονή μέχρι τις 18 Αυγούστου να δούμε τι θα γίνει και μετά βλέπουμε. Δεν έχω άλλη επιλογή».

Για σένα είναι δυσκολότερο έτσι, λόγω της εγκυμοσύνης της συζύγου σου. Περνάει από το μυαλό σου ένα ταξίδι-αστραπή; «Είναι δύσκολο για μένα που είμαι μακριά από τη γυναίκα μου. Έχουμε αποφασίσει να μείνει στην Κύπρο μέχρι να γεννήσει. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για ταξίδι-αστραπή να δω τη γυναίκα μου, περιμένω το ταξίδι για την Εθνική αρχές Σεπτεμβρίου για να δω τους δικούς μου».

Πέρασε από το μυαλό σου ότι ήταν λάθος επιλογή η Αστάνα; «Στηρίζω τις επιλογές μου, άσχετα αν εμφανίστηκε ο ιός. Στηρίζω τις επιλογές μου και θα την στηρίξω. Δεν ξέρω αν είναι λάθος ή σωστό. Το μόνο που θα πω είναι να δουλέψω σκληρά για να κάνω το επόμενο βήμα».

Άρχισες πολύ καλά στην Αστάνα σκόραρες στην αρχή συνεχώς: «Είχα βάλει τρία γκολ σε τέσσερα παιχνίδια».

Έγιναν όλα πολύ γρήγορα και πήγες από την Κοπεγχάγη στην Αστάνα; «Έγιναν όλα σε 24 ώρες. Προηγουμένως δεν ήξερα τίποτα για ενδιαφέρον της Αστάνα. Με κάλεσε ένα πρωί ο προπονητής και μου είπε ότι δέχθηκαν πρόταση από την Αστάνα και απέμενε μόνο η δική μου απάντηση. Μου έδωσαν μόνο 24 ώρες για να απαντήσω. Με είχε δει ο προπονητής της Αστάνα σε ένα φιλικό με την Κοπεγχάγη και με είχε δει και στα παιχνίδια της Εθνικής Κύπρου γιατί είναι προπονητής και της Εθνικής Καζακστάν».

Μείνετε συντονισμένοι με την ιστοσελίδα μας καθώς θ’ ακολουθήσουν κι άλλα ρεπορτάζ. Ο Πιέρος Σωτηρίου απαντά για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Ομόνοιας. Τι ξεκαθαρίζει για τον ΑΠΟΕΛ. Το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κετσπάγια και η πρόταση στον Νικόλα Ιωάννου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ