aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΠάπουτσος: «Επιστολή στην ΚΟΠ για Κύπριους διαιτητές στον τελικό Κυπέλλου»

Πάπουτσος: «Επιστολή στην ΚΟΠ για Κύπριους διαιτητές στον τελικό Κυπέλλου»

Τον ορισμό Κύπριων διαιτητών στον τελικό Κυπέλλου της 15ης Μαΐου ζήτησαν με επιστολή τους προς την ΚΟΠ οι διαιτητές. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Πάπουτσος μιλώντας στον Super Sport FM προκύπτει μεγάλη αναστάτωση στο χώρο της διαιτησίας και υπογράμμισε πως δεν μπορούν να θυματοποιούνται όλοι οι διαιτητές για τις ορέξεις και τα βίτσια του κάθε παράγοντα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Ο τελικός είναι μια γιορτή. Και είναι αυτονόητο ότι η διαιτησία έπρεπε να ήταν κυπριακό φαινόμενο. Δεν μπορών να διανοηθώ ότι δεν μπορεί να μην γίνει επιλογή διαιτητή, βοηθών, τέταρτου και VAR για να διαχειριστούν ένας τελικός. Στάλθηκε επιστολή στην ΚΟΠ και ζητάμε να είναι εξ ολοκλήρου με Κύπριους. Προήλθε μεγάλη αντίδραση από τον Σύνδεσμο. Κατανοήσαμε και δώσαμε λύσεις σε κάποιους σημαντικούς αγώνες, όμως δεν πρέπει να παρεξηγηθεί η καλή θέληση μας. Δεν θα ήμαστε ουραγοί αποφάσεων. Η διαιτησία έχει επιτροπή και οφείλει η επιτροπή να βρει διαιτητές. Στέλνω μήνυμα στον κ. Μάζιτς», είπε αρχικά.

Ακολούθως συνέχισε σε έντονο ύφος σημειώνοντας ότι οι πλείστοι διαιτητές κοχλάζουν και όσοι είναι ανίκανοι πρέπει να πάνε σπίτι τους: «Παραδεχθήκαμε ότι υπήρχαν προβλήματα στο θέμα συνεννόησης VAR και διαιτητή. Όμως στους βοηθούς όλοι πήραν εγκωμιαστικά σχόλια. Δεν μπορεί να έρχεται ένα σύστημα και να τα ανατρέπει όλα. Δεν μπορούμε τα σωστά να τα κάνουμε μαύρα για να εξυπηρετήσουμε κάποιους. Αν έρθουν απέναντι μας θα υπάρξει πρόβλημα είτε φέτος είτε του χρόνου. Οι πλείστοι διαιτητές κοχλάζουν. Όσοι είναι ανίκανοι να διαιτητεύσουν να πάνε σπίτι τους. Δεν μπορούν να θυματοποιούνται όλοι για τις ορέξεις και τα βίτσια του κάθε παράγοντα.

Αν δεν ενισχύσουμε τον κατάλογο διαιτητών με νέους που έχουν όρεξη να είναι στο χώρο, με τη βοήθεια του VAR, για να βγάλουμε μια φουρνιά νέων διαιτητών σωστή, σημαίνει ότι δεν θέλουμε διαιτησία, αλλά διαιτησία υπό τας περιστάσεις για να κάνουμε τα δικά μας. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας πιέζεται από παράγοντες και γι’ αυτό γίνονται λάθη. Η διαιτησία θέλει βελτίωση, δεν είμαι στραβός και να ζητώ το αλάθητο, αλλά η διαιτησία θέλει και στήριξη. Δεν θα ήμαστε ουραγοί αποφάσεων για να μηδενίζουμε τα πάντα σε βάρος της διαιτησίας».

Ερωτηθείς εάν η απόφαση για ξένους διαιτητές δεν αλλάξει, ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, είπε: «Η απόφαση δεν είναι απόφαση δική μου προσωπική αλλά συλλογική στη γενική συνέλευση. Όλοι οι διαιτητές αντιλαμβάνονται που οδηγούνται τα πράγματα. Δεν θέλουν να είναι ο κομπάρσος σε ένα πρωτάθλημα. Υπάρχουν ικανότατοι διαιτητές και θα στηρίξουμε τη διαιτησία και όλη η διαιτησία θα στηρίξει τις αποφάσεις που θα είναι τροχοπέδη στις αποφάσεις που παίρνουν κάποιοι σε βάρος των διαιτητών. Αυτοί που έχουν όρεξη να είναι στον χώρο της διαιτησίας θα τους στηρίξουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ