aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΠάει Βασιλεία η Ανόρθωση, η ώρα διεξαγωγής του αγώνα

Πάει Βασιλεία η Ανόρθωση, η ώρα διεξαγωγής του αγώνα

Βαλίτσες για Ελβετία ετοιμάζει η Ανόρθωση. Το ευρωπαϊκό οδοιπορικό της «Κυρίας» αρχίζει (με την ελπίδα να μην τελειώσει) από τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στη Βασιλεία, η οποία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης της Όσιγιεκ με 2-1.

Οι Ελβετοί δυσκολεύτηκαν αρκετά για να κάμψουν την αντίσταση των Κροάτων. Ο Αρτούρ Καμπράλ στο 18′ έδωσε προβάσισμα στη Βασιλεία που διπλασίασε τα τέρματά της με τον Στόκερ στο 44′. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-1 με τον Μαϊστόροβιτς στο 84′ και άσκησαν πίεση στους Ελβετούς για την ισοφάριση.

Την Πέμπτη (24/9) στο Σανκτ Γιάκομπ-Παρκ θα διεξαχθεί η μονή αναμέτρηση και σύμφωνα με πληροφορίες του Goal.com.cy θα αρχίσει στις 21:30.

Προφίλ Βασιλείας
Η Βασιλεία μετρά 126 χρόνια ζωής, καθώς ιδρύθηκε στις 15 Νοεμβρίου το 1893. Η ομάδα της Ελβετίας έχει κατακτήσει 20 πρωταθλήματα και 13 Κύπελλα, παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία δύο χρόνια το πρωτάθλημα Ελβετίας καταλήγει στην Γιανγκ Μπόις.

Την περσινή σεζόν κατάκτησε το Κύπελλο, επικρατώντας της Τουν με 2-1. Στάδιο της ομάδας είναι το Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ χωρητικότητας 38.500 θεατών, το οποίο άνοιξε τις πύλες του το 2001.

Στο ρόστερ της βρίσκεται ο Ελλαδίτης Κωνσταντίνος Δημητρίου και Τσάκα (αδερφός του Τσάκα που αγωνίζεται στην Άρσεναλ). Ξεχωρίζουν επίσης ο 31χρονος Ολλανδός επιθετικός Ricky van Wolfswinkel, ο οποίος αγωνίστηκε στην Νόργουιτς και την Ρεάλ Μπέτις, ο 24χρονος Ελβετογερμανός επιθετικος Kemal Ademi, ο 27χρονος δεξιός μπακ Silvan Widmer αλλά και ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός Omar Alderete από την Παραγουάη.

Στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας βρίσκεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο Κριάκο Σφόρτζα, με τον χαμένο τελικό πριν από μερικές μέρες να είναι και το τελευταίο παιχνίδι του 59χρονου Μίχαελ Κόλερ στον πάγκο της Βασιλείας, στον οποίο βρισκόταν από το 2018.

Η Βασιλεία είναι πιο ηχηρό όνομα από την Όσιγιεκ και ήταν εξ αρχής το φαβορί. Άλλωστε, δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που απέκλεισε τον ΑΠΟΕΛ (3-0, 1-0) στη φάση των «32», ενώ στη συνέχεια απέκλεισε την Άιντραχτ (3-0, 1-0).

Στους «8» της διοργάνωσης σταμάτησε στη Σαχτάρ από την οποίαν ηττήθηκε σε ένα ματς 4-1. Προηγουμένως, τη σεζόν 2018-19, είχε αντιμετωπίσει άλλη μία κυπριακή ομάδα και γνώρισε τον αποκλεισμό από τον Απόλλωνα (3-2).

Στο ελβετικό πρωτάθλημα 2019-20 τερμάτισε στην τρίτη θέση, ενώ ηττήθηκε στον τελικό κυπέλλου από τη Γιανγκ Μπόις. Προπονητής της ομάδας είναι ο Κιριάκο Σφόρτζα, ο οποίος ανακοινώθηκε στις 26 Αυγούστου. Προηγουμένως, προπόνησε τις Λουκερνη, Γκρασχόπερ, Βόλεν, Τουν και Βιλ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ