aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΠάμπης Ανδρέου: «Ηγέτης ο Κούσουλος. Πιο προπονημένη η ΑΕΛ, φαβορί η Ανόρθωση»

Πάμπης Ανδρέου: «Ηγέτης ο Κούσουλος. Πιο προπονημένη η ΑΕΛ, φαβορί η Ανόρθωση»

Ο Ανδρέας Μουσκάλλης κάποτε είχε πει ότι ο Πάμπης Ανδρέου δεν είναι γρήγορος στα πόδια, αλλά είναι γρήγορος στο μυαλό. Το δεκάρι που μάτωνε ασταμάτητα τα αντίπαλα δίχτυα και φιγουράρει στη λίστα με τους κορυφαίους Κύπριους σκόρερ όλων των εποχών μίλησε στον Active (107, 4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» για τη Νέα Σαλαμίνα, τη μάχη του τίτλου, το ντέρμπι Ανόρθωσης – Απόλλωνα και υποκλίθηκε στον Ιωάννη Κούσολο.

Στα σημερινά δεδομένα που απαιτείται περισσότερο τρέξιμο πιστεύεις θα μπορούσες να διαπρέψεις; «Σίγουρα θα προπονούμασταν καλύτερα και από επαγγελματικής άποψης, άρα πιστεύω θα ήμασταν καλύτεροι με αυτά που βλέπω. Πάντα έλεγαν κάποιοι ότι έτρεχαν για μένα. Εγώ έτρεχα εκεί που έπρεπε. Και τώρα βλέπω παίκτες να τρέχουν άσκοπα. Εγώ έτρεχα με το μυαλό».

Σε τρία ματς έγιναν φάουλ από αυτά που λένε να μην τύχουν στον καλύτερο εχθρό σου… «Είναι αδιανόητο επαγγελματίες παίκτες να κάνουν τέτοια δολοφονικά φάουλ σε συναδέλφους τους. Και τα τρία φάουλ έγιναν στο κέντρο του γηπέδου, χωρίς λόγο. Πραγματικά δεν το χωράει ο νους μου».

Η Σαλαμίνα έχει αρχίσει να ζορίζεται; Ενώ έβλεπε προς τα πάνω κατά διαστήματα, πλέον προσπαθεί να μαζέψει ότι μαζεύεται για να μην κινδυνεύσει; «Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το παιχνίδι για την εξάδα πιστεύω ότι χάθηκε στο ματς με τον Εθνικό. Πλέον, η ομάδα είναι σε δύσκολη θέση γιατί είναι όλοι κοντά. Αυτό που χρειάζεται είναι νίκες για να αλλάξει η ψυχολογία σε όλους τους τομείς. Και στους παίκτες και στο προπονητικό τιμ και στον κόσμο. Άρχισε η μουρμούρα. Υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Εάν δεν διαχειριστούμε σωστά τα επόμενα τρία παιχνίδια θα υπάρχει πρόβλημα».

Περνάει δύσκολα ο Δαμιανού; «Σίγουρα, από την στιγμή που υπάρχουν συνεχώς ανεπιτυχή αποτελέσματα είναι φυσιολογικό. Ανά το παγκόσμιο αυτό συμβαίνει. Η διοίκηση σήμερα μέσω του προέδρου στηρίζει τον προπονητή, άρα όλοι πρέπει να σταθούμε δίπλα του».

Στο σινάφι το δικό μας ξέρεις τι σημαίνει η στήριξη έτσι; «Ξέρω πολύ καλά, ναι φυσικά. Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα. Είναι και η διαχείριση».

Πάμε λίγο στις ομάδες που είναι στα ψηλά της βαθμολογίας. Τι ξεχωρίζεις; «Για μένα η πιο προπονημένη ομάδα του πρωταθλήματος είναι η ΑΕΛ».

Και εσύ; Ποιο είναι το κριτήριο; Πώς το βλέπετε; Όλοι λένε το ίδιο πράγμα… «Επειδή ξέρω τον Χάρη Φαλλά, τον γυμναστή της ΑΕΛ, έβλεπα πόσο μπροστά είναι ο άνθρωπος. Τους βλέπω πως τρέχουν ομαδικά, ως σύνολο. Και πιστεύω ότι θα φανεί στην πορεία αυτό το πράγμα. Θα φανούν και οι αντοχές των ομάδων στη συνέχεια».

Την Ομόνοια πώς την βλέπεις; «Η Ομόνοια πάει με νίκες 1-0, 2-0 και τα καταφέρνει. Εάν δεν πετύχαινε το γκολ ο Κούσουλος μπορεί να μην τα κατάφερνε. Κάποια φάση μπορεί να την πατήσει».

Είναι εντυπωσιακή η παρουσία του Κούσουλου, έτσι; «Πρέπει να δούμε την πορεία του. Που ξεκίνησε και που έφτασε. Είναι δουλευτάρας. Σε μία ομάδα όπως η Ομόνοια μπορεί να γίνει ο φυσικός της ηγέτης, επειδή είναι Κύπριος. Μπορεί να μην έχει τόση τεχνική, όμως έχει όλο το πακέτο. Όταν ήταν στη Σαλαμίνα έμενε μετά την προπόνηση και δούλευε, δεν είναι τυχαίο».

Μπορεί να φτάσει και πιο ψηλά; «Σίγουρα μπορεί. Παίζει αμυντικό χαφ, τρέχει συνέχεια, είναι κοντά στο γκολ. Γιατί όχι; Είναι πολλές ομάδες που ψάχνουν τέτοιους παίκτες».

Το σημερινό ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» πώς το βλέπεις; «Είναι η ευκαιρία της Ανόρθωσης να μπει στο χορό του πρωταθλήματος. Εάν δεν κερδίσει θα μείνει μακριά, ασχέτως αν υπάρχουν ακόμα εννέα παιχνίδια. Ο Απόλλων δεν έχει την ισορροπία και την ηρεμία και μάλλον δεν θα τα καταφέρουν πάλι φέτος. Πιστεύω τον πρώτο λόγο τον έχει η Ανόρθωση. Βελτιώθηκε στην άμυνα και με την επιστροφή του Οκριασβίλι έχει περισσότερη ποιότητα. Δεν αρκούν πλέον οι ισοπαλίες, χρειάζεται νίκες πλέον».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ