aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΠ. Αντρέου για Κορέια: «Φοβάται, θέμα χαρακτήρα και πως του συμπεριφέρονται»

Π. Αντρέου για Κορέια: «Φοβάται, θέμα χαρακτήρα και πως του συμπεριφέρονται»

Την ιστορική εφαρμογή του VAR στην Κύπρο, τη βαριά ήττα της Ομόνοιας από την Αϊντχόφεν, τη «μάχη» του πρωταθλήματος και την Ανόρθωση σχολίασε ο Πάμπης Αντρέου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ».

Η παλιά δόξα της Νέας Σαλαμίνας και της Ανόρθωσης εξέφρασε την άποψη πως δεν θα ξεχωρίσει κάποια ομάδα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και αρκετές ομάδες θα είναι στα ψηλά μέχρι το τέλος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Αν είχατε στην εποχή σας VAR τι θα γινόταν; «Θα γινόταν πόλεμος. Τώρα, νομίζετε δεν θα έχουμε παρατράγουδα;».

Μα γιατί να έχουμε; Αφού κατά 99% το VAR βοηθά το διαιτητή να πάρει τη σωστή απόφαση… «Αυτό λέω, να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις να μην παίρνουν άλλες».

Γιατί είστε τόσο επιφυλακτικοί; Δηλαδή θα συνωμοτούν πέντε διαιτητές για ένα πέναλτι; Θα είναι συνωμοτική πράξη. Εμάς το μόνο που μας ανησυχεί είναι η τεχνολογία… «Θα το δούμε στην πράξη, και το VAR και τους διαιτητές».

Κατά την άποψη σου ποια είναι η πιο αδικημένη ομάδα του πρωταθλήματος; «Η Νέα Σαλαμίνα (γέλια)».

Πάμε, στην Ομόνοια. Ήταν βαρύ το 4-0 έτσι; «Για να είμαι ειλικρινής είδα μέχρι το 2-0 και μετά παραξενεύτηκα όταν έμαθα ότι έχασε 4-0. Μετά το χαμένο πέναλτι, ήταν θέμα ψυχολογίας. Ήταν και το τελευταίο παιχνίδι. Η Ομόνοια στεκόταν καλά για αρκετή ώρα στον αγωνιστικό χώρο. Όταν χάθηκε το πέναλτι κρίθηκαν όλα».

Η Ομόνοια κατάφερε και μάζεψε περίπου 10.000.000 ευρώ… «Σίγουρα είναι άθλος για την Ομόνοια. Είχε καλές εμφανίσεις και θα μπορούσε να μάζευε και περισσότερους βαθμούς. Θα τη δούμε τώρα στο πρωτάθλημα τι θα μας δείξει. Αν θα δούμε την Ομόνοια που είδαμε πέρσι με τους γρήγορους αυτοματισμούς γιατί δεν τα είχαμε δει φέτος αυτά».

Το ισχυρό κλειδί της Ομόνοιας είναι ο Φαμπιάνο; Έτσι αισθανόμαστε. Νιώθεις ασφάλεια μαζί του… «Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την άμυνα. Όταν έχεις ένα τερματοφύλακα που νιώθεις ότι πάει μέσα θα το βγάλει νιώθεις ασφάλεια, το έζησα κι εγώ. Είναι και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί της Ομόνοιας εξαιρετικοί. Δύσκολα δέχεται γκολ η Ομόνοια, άρα πρέπει να βελτιωθεί από τη μέση και μπροστά».

Πώς βλέπει τη μάχη του πρωταθλήματος; «Νομίζω θα πάμε μέχρι τέλους έτσι. Βλέπεις σκαμπανεβάσματα από όλες τις ομάδες. Οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να χάσει βαθμούς από οποιαδήποτε. Πιστεύω θα πάνε 4-5 ομάδες μέχρι τέλους και θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα».

Πώς αξιολογείς την παρουσία της Ανόρθωσης; «Η Ανόρθωση έχει ποιότητα, αλλά δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω τι φταίει, αυτοί που είναι εκεί ξέρουν. Έχει δύο στόπερ πολύ αργούς. Εμπειρότατοι μεν, αλλά στο γρήγορο παιχνίδι έχουν θέματα. Και κάποιες μετεγγραφές που έγιναν, δεν βοήθησαν».

Εσύ που ξέρεις τους Ελουντού και Κορέια είναι από τη γη ως τον ουρανό η παρουσία τους στην Ανόρθωση σε σχέση με τη Νέα Σαλαμίνα… «Άλλο να παίζεις στη Νέα Σαλαμίνα και άλλο στην Ανόρθωση. Είναι θέμα χαρακτήρα, είναι θέμα πως τους συμπεριφέρονται… Ξέρω ότι ο Κορέια είναι χαμηλών τόνων.  Εκεί παίζεις με πίεση, πρέπει να κερδίζεις κάθε παιχνίδι. Είναι θέμα να αντέχεις και στην πίεση. Στις μεγάλες ομάδες βλέπεις τον πραγματικό παίκτη. Μπορεί, φυσικά, να μην φταίνε οι ίδιοι, δεν ξέρουμε. Πέρσι ο Κορέια που παίζαμε και με τρεις πίσω έδωσε 7-8 ασιστ, στην Ανόρθωση νομίζω δεν έβγαλε ούτε μία. Φοβάται και αυτό φαίνεται. Είναι λάθος εάν δεν παίρνεις πρωτοβουλία να βγάλεις σέντρα, να σουτάρεις…».

Εσύ φοβόσουνα όταν πήγες στην Ανόρθωση; «Εγώ, όχι. Όμως υπήρχαν παικταράδες στην Ανόρθωση εκείνη την εποχή. Εγώ σκεφτόμουν αν θα ήμουν στην 16άδα όταν είχα πάει. Κάναμε και μια προετοιμασία με τον Αντώνη τον Κέζο ήμουν όπως τον παιξούμενο (γέλια). Τι να σας πω…».

Ήταν όντως τόσο δύσκολες οι προπονήσεις με τον Αντώνη Κέζο; «Σε βάθος χρόνου, ναι. Αλλά, τώρα αν ρωτήσεις τον Αντώνη μπορεί να σου πει ότι έκανε λάθος».

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ