aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟμόνοια: Πώς έχασε μέσα από τα χέρια της Λαΐφη και Κώστα Αρτυματά

Ομόνοια: Πώς έχασε μέσα από τα χέρια της Λαΐφη και Κώστα Αρτυματά

Ο Ευαγόρας Χριστοφή, ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς στην ιστορία της Ομόνοιας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Βάλε Ένα Γκολ» στον Active (107.4 & 102.5) με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου.

Ο 58χρονος πλέον παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού», που υπήρξε για τουλάχιστον μια 15ετία ο φυσικός ηγέτης στα μετόπισθεν της ομάδας και μάλιστα το 2008 συμπεριλήφθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία ιστορίας και στατιστικής ποδοσφαίρου (IFFHS) στη λίστα με τους κορυφαίους αμυντικούς σκόρερ της τελευταίας 20ετίας (31ος με 65 γκολ σε 321 παιχνίδια), γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε παλιές στιγμές από την εποχή που έπαιζε στην Ομόνοια, αλλά και μετέπειτα όταν εργάστηκε στο τμήμα σκάουτινγκ των πρασίνων.

Μάλιστα, εξιστόρησε πως η Ομόνοια έχασε μέσα από τα χέρια της τους Κωνσταντίνο Λαΐφη και Κώστα Αρτυματά όταν τους εισηγήθηκε για απόκτηση όταν ήταν ακόμα στην Νότιγχαμ Φόρεστ.

«Θυμάμαι όταν ήμουν στο τμήμα σκάουτινγκ της Ομόνοιας και πήγα στο Βέλγιο και έπαιζε ένα τουρνουά η εθνική μας νέων κάτω των 17 μαζί με άλλες εθνικές ομάδες. Πήγαμε να τους δούμε γιατί ήταν το μέλλον του κυπριακού ποδοσφαίρου. Και πράγματα σε ένα παιχνίδι που είχε κάνει τρομερή εντύπωση ο Κωνσταντίνος Λαΐφής που αγωνιζόταν τότε μπακ αριστερός. Είχα κάνει μια έκθεση γι’ αυτόν και έλεγα πως είχε τα δεδομένα, το ύψος, τη δύναμη, το τάκλιν, ήταν μαχητικός και ήταν μόλις 17 ετών.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Η αποκάλυψη Ε. Χριστοφή για τη μετεγγραφή Λεάντρο και τον Τζούριακ

Από αυτή την ομάδα είχε ξεχωρίσει και στο κέντρο ο Κωστάκης Αρτυματάς, ο οποίος έτρεχε πολύ και τα έδινε όλα στο γήπεδο, αλλά κανένας δεν ήρθε στην Ομόνοια. Δεν ήταν δύσκολο να τους αποκτήσεις, απλά την ίδια ώρα δεν ήταν και εύκολο γιατί το θέμα ήταν να συμφωνήσει και ο προπονητής. Ήθελαν έτοιμους παίκτες», ανέφερε ο Ευαγόρας Χριστοφή.

Διαβάστε επίσης: Ε. Χριστοφή: «Η μετεγγραφή που δεν πήρα και το παρασκήνιο στους “μικρούς”»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ