aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟμόνοια: Απόκρουση που ισούται με υπενθύμιση και επιβεβαίωση

Ομόνοια: Απόκρουση που ισούται με υπενθύμιση και επιβεβαίωση

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ένα σημαντικό ποσοστό επιτυχίας από την περσινή πορεία της Ομόνοιας, αλλά και τα φετινά αποτελέσματά της, οφείλεται στον Φαμπιάνο Ριμπέιρο. Διαφωνεί κανείς; Μπααα…

Δεν χρειάζεται να αναλυθεί εκ νέου η αξία του έμπειρου τερματοφύλακα του «τριφυλλιού». Παρά μόνο να υπενθυμίσει ότι σε κάποιες περιπτώσεις, οι Ομονοιάτες κανονικά πρέπει να κοιτάνε προς τον ουρανό και να ευχαριστούν τον… Θεό ή σε οποιαδήποτε άλλη αόρατη δύναμη πιστεύουν, που έδωσε τη φώτιση σε κάποιους ανθρώπους στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας τους, να επιλέξουν τον Βραζιλιάνο πέρυσι τον Ιανουάριο.

Να τον επιλέξουν, όχι μονάχα για να βγάλει η Ομόνοια την περσινή διακοπείσα σεζόν μετά από τον σοβαρό τραυματισμό των Φρανσίς Ουζόχο και Κωνσταντίνου Παναγή, αλλά για να διατηρηθεί κιόλας στο ρόστερ με ανανέωση συμβολαίου και να αποτελεί τον βασικό «Κέρβερο» στην «πράσινη» φετινή εστία.

Ανάμεσα στις επιτυχίες ή σε κάποια άλλα πράγματα από τα οποία καταπιάνεται σε βάθος και ασχολείται-αναλύει ο κόσμος, υπάρχουν οι λεπτομέρειες που κάνουν τις διαφορές. Λεπτομέρειες όπως αποκρούσεις οι οποίες μπορεί να… σκεπαστούν. Καταρχάς, σε όλα σχεδόν τα επίσημα παιχνίδια της Ομόνοιας φέτος, εγχώρια και ευρωπαϊκά, ο 32χρονος τερματοφύλακας πραγματοποίησε από μία έως τρεις εξαιρετικές αποκρούσεις στο καθένα, οι οποίες έπαιξαν και παίζουν σημαντικό ρόλο στην πορεία των πρασίνων.

Αποκρούσεις τις οποίες και να μην κατάφερνε να πραγματοποιήσει ο Φαμπιάνο, δεν θα του έλεγε κανείς τίποτα, αφού πρόκειται για αυτές οι οποίες χαρακτηρίζονται σαν «άπιαστα». Τα έπιασε, όμως και χάρη σε αυτές τις αποκρούσεις του, η Ομόνοια παραμένει αήττητη στο φετινό πρωτάθλημα και βρίσκεται ένα ματς μακριά από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αντίθετη περίπτωση, η πορεία του «τριφυλλιού» θα ήταν αλλιώτικη.

Χαρακτηριστική και η… τρομερή απόκρουσή του στο 82’ του αγώνα σε σουτ του Μαργκάσα εντός περιοχής. Απόκρουση η οποία επιβεβαιώνει τη σπουδαιότητα του Φαμπιάνο και φαίνεται και από το φωτογραφικό στιγμιότυπο που επιλέξαμε για κεντρική εικόνα η οποία απεικονίζει τον κυπριοποιημένο Πορτογάλο μέσο της Ανόρθωσης και πρώην της Ομόνοιας, να αγκαλιάζει και να συγχαίρει τον αντίπαλό του. Να άλλο ένα στιγμιότυπο που κρύφτηκε από τον απόηχο του ντέρμπι στη Λάρνακα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ