aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟμόνοια-Ανόρθωση: Το πέναλτι του Ράουφμαν και ο καβγάς Κίκη-Σεραφείμ (vids)

Ομόνοια-Ανόρθωση: Το πέναλτι του Ράουφμαν και ο καβγάς Κίκη-Σεραφείμ (vids)

EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΙΜΟΣ ΠΑΦΙΤΗΣ

Ντέρμπι Ομόνοιας-Ανόρθωσης προ των πυλών. Την Κυριακή (25/11) οι πράσινοι υποδέχονται στο ΓΣΠ την ομάδα της Αμμοχώστου σ’ ένα παιχνίδι που κρίνεται υψίστης σημασίας και για τις δύο ομάδες, η πορεία των οποίων μοιάζει σαν δυο σταγόνες βροχής στη φετινή σεζόν.

Άρχισαν την αγωνιστική χρονιά με μεγάλες προσδοκίες. Η μεν Ομόνοια περνώντας σε νέα εποχή διοικητικά με τη σύσταση ποδοσφαιρικής εταιρείας και πολλές μετεγγραφές, η δε Ανόρθωση έχοντας ως παρακαταθήκη την περσινή πορεία στελεχώθηκε με ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας με στόχο τον πρωταθλητισμό.

Οι συνεχόμενες απώλειες έφεραν μουρμούρα, απόλυση προπονητών (Ολίβα και Λέβι) και κλίμα αμφισβήτησης. Οι προσλήψεις των Αναστασίου και Στρέπελ σήμαναν το σύνθημα για αντεπίθεση. Οι δύο συνεχόμενες νίκες επί Ερμή, Δόξας και Απόλλωνα, Σαλαμίνας αντίστοιχα επανέφεραν την ηρεμία και στα δύο «στρατόπεδα» που ευελπιστούν να δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο σερί ώστε να συνεχίσουν την αντεπίθεση διεκδίκησης ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Ανέκαθεν οι αναμετρήσεις μεταξύ Ομόνοιας-Ανόρθωσης ή Ανόρθωσης-Ομόνοιας επεφύλασσαν έντονες συγκινήσεις. Στην ιστορία έμεινε ο… τελικός πρωταθλήματος της περιόδου 1997/98 με το χαμένο πέναλτι του Ράουφμαν στο ισόπαλο 2-2 που έφερε την Ανόρθωση «αγκαλιά» με τον τίτλο.

Ο καβγάς Κίκη-Σεραφείμ

Τη σεζόν 2000/01, το ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» σημαδεύτηκε από αψιμαχίες στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ παικτών, ένταση στις εξέδρες, δύο αποβολές και διακοπή της αναμέτρησης από τον διαιτητή, Κώστα Καπιτανή.

«Μπορεί σε άλλους αγώνες να υπήρχαν χειρότερα δεδομένα και να μην διακόπηκαν αγώνες, εντούτοις βρήκε τον επόπτη πατεριμή στο κεφάλι και του έριξαν πέτρες και γι’ αυτό πήρα την απόφαση», είχε δηλώσει στην κάμερα της LTV ο Κώστας Καπιτανής.

Η Ομόνοια προηγείτο στο σκορ με 2-1 την ώρα της διακοπής του αγώνα, που είχε και… τρίτο ημίχρονο στους τηλεοπτικούς δέκτες με τους πρόεδρους Ανόρθωσης (Κίκη Κωνσταντίνου) και Ομόνοιας (Δώρο Σεραφείμ) να «μονομαχούν» στον «αέρα» της εκπομπής του συνδρομητικού καναλιού με παρουσιαστή τον Σάββα Κοσιάρη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ