aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟμόνοια-Ανόρθωση: Το ντέρμπι και οι προεκτάσεις

Ομόνοια-Ανόρθωση: Το ντέρμπι και οι προεκτάσεις

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το σημερινό ματς στο ΓΣΠ, παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον, λόγω του τι προηγήθηκε. Η παρουσία της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης στις πρώτες έξι αγωνιστικές ήταν παρόμοια και μακριά από τις προσδοκίες του κόσμου τους. Η αμφισβήτηση είναι συνοδός τους σ’ αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος αφού δεν έπεισαν με την παρουσία τους, ενώ η Ανόρθωση έμεινε πολύ πιο μακριά από τις ομάδες που προπορεύονται.

«Καίγονται» για καλή εμφάνιση και βαθμούς και η ομάδα που θα πετύχει τον στόχο της στο σημερινό ντέρμπι, θα μπορέσει να κοιτάξει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Η άλλη, η ηττημένη, εφόσον υπάρξει νικητής, θα βυθιστεί σε μεγαλύτερα προβλήματα και ίσως ακολουθήσουν ραγδαίες εξελίξεις.

Άλλωστε, Κάρβερ και Πούτσε βρέθηκαν νωρίς στο στόχαστρο, αμφισβητήθηκαν έντονα, και στο τέλος της ημέρας κάποιος εκ των δύο (ίσως) πληρώσει το μάρμαρο. Συνήθως, σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό γίνεται. Οι δύο τεχνικοί δίνουν σημαντικό τεστ σήμερα για την ομάδα τους, τους ίδιους και πιθανό το μέλλον τους.

Οι προεκτάσεις του σημερινού ντέρμπι ίσως να απασχολούν περισσότερο παρά το αποτέλεσμα. Κι αυτό καθώς, με πιθανή ήττα της Ομόνοιας, η μουρμούρα θα επανέλθει αφού καταλάγιασε κάπως λόγω της βελτιωμένης παρουσίας στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, κι ας μην ήλθε το θετικό αποτέλεσμα. Θα μείνει, ενδεχομένως, δέκα βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο ομάδα, ενώ και οι υπόλοιπες που προπορεύονται πιθανό να της ξεφύγουν περισσότερο.

Στην Ανόρθωση, σε ενδεχόμενη αποτυχία τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα από την αντίπαλό της. Η διαφορά από την Ομόνοια θα πάει στους 7 βαθμούς, θα εκτοξευθεί στους 14 από την κορυφή (εφόσον νικήσει η ΑΕΚ τη Δευτέρα) και άντε τρέχα. Το αποτέλεσμα, λοιπόν, στο σημερινό ματς είναι το ένα, οι προεκτάσεις και η επόμενη μέρα για τον ηττημένο (αν υπάρξει) είναι το άλλο και το σημαντικότερο. Για να δούμε…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ