aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟμόνοια-Ανόρθωση: Όπως όλα τα «ραντεβού στα τυφλά»

Ομόνοια-Ανόρθωση: Όπως όλα τα «ραντεβού στα τυφλά»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Τα «ραντεβού στα τυφλά» έχουν, συνήθως, πολλή προσμονή και πενιχρή κατάληξη. Η αναμέτρηση στο ΓΣΠ μεταξύ δύο ομάδων που στοχεύουν στον τίτλο, λοιπόν, ήταν ένα τυπικό ραντεβού στα τυφλά. Οι χειμερινές υποσχέσεις, έδωσαν τη θέση τους στη μελαγχολία και σε ένα κρύο «αντίο».

Ομόνοια-Ανόρθωση 0-0, με τους μονομάχους να παίρνουν εν τέλει αυτό που έδωσαν (και άξιζαν). Οι πράσινοι πέφτουν από την κορυφή σε ενδεχόμενη νίκη της ΑΕΛ ενώ οι κυανόλευκοι, άφησαν εκ νέου βαθμούς, δεν αξιοποίησαν δεύτερη ευκαιρία σε ντέρμπι με τις προπορευόμενες ομάδες και η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Ηταν ο μουσαφίρης εν ολίγοις στο ραντεβού. Η οικοδέσποινα, για τέτοια, μάλλον εμφανίστηκε light.

Σε ποδόσφαιρο, έχουν υπάρξει και πολλά χειρότερα (ντέρμπι). Το χθεσινό είχε μπόλικη τακτική, ένταση, είχε στιγμές, επιπλέον στο β’ μέρος είχε ροή, δύσκολα έπαιρνε κανείς τα μάτια από το τερέν. Στο α’ ημίχρονο, ενώ δεν έλειψαν ούτε η ένταση ούτε οι στιγμές, η ροή στο πρώτο ήμισυ χάθηκε. Από τα πολλά φάουλ, από τα ελλείμματα φρεσκάδας, από τις δεύτερες σκέψεις. Κι από τη διάθεση του διαιτητή, ο οποίος δεν θ’ άφηνε τίποτα που να μην σφυρίξει!

Ήρωες της βραδιάς; Εν τέλει, οι δύο τερματοφύλακες που ενέργησαν σωτήρια σε χρόνο καθυστερήσεων. Ο Φαμπιάνο είπε «όχι» σε εξ επαφής προβολή του ανενόχλητου  Χουσμπάουερ (90+2’) και ο Λόρια σε πλασέ του Παπουλή (90+3΄). Ο πρώτος, ασφαλώς, μέτρησε άλλες δύο εξαιρετικές επεμβάσεις σε σουτ του Κβιλιτάια, δείχνοντας άλλη μία φορά την τεράστια κλάση του!

Οσο η Ανόρθωση είχε… χυμούς, είχε και οντότητα. Ειδικό βάρος που λέμε. Σε άλλο ένα ματς, δηλαδή, φάνηκε να ξεφουσκώνει από ένα σημείο και έπειτα, παρουσιάζοντας προβλήματα στην οργάνωση και κυρίως, στην εκδήλωση έξυπνων επιθετικών φάσεων. Έκανε σουτ, έκανε τελικές, είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Κβιλιτάια (7΄, 57΄). Ο Κετσπάγια ωστόσο, θα περίμενε κανείς να πάρει μεγαλύτερο ρίσκο καθώς, η ομάδα του καιγόταν πολύ περισσότερο, κάτι που δεν είδαμε. Οι Καλτσάς και Χριστοφή μπήκαν στο 82’ και 89΄, αντιστοίχως, χωρίς να αλλάζει ουσιαστικά κάτι στο πλάνο.

Η Ομόνοια, τώρα, αναλώθηκε σε ένα διαρκές κυνήγι ανίχνευσης κενών διαδρόμων. Ιδιαίτερα από τα αριστερά, όπου κινείται ο Λέτσγιακς. Ο Τσέχος, είχε πολύ περισσότερες προωθήσεις στο β΄μέρος, αλλά αυτή τη φορά δεν κατάφερε να προσφέρει γκολ στο πιάτο σε συμπαίκτη. Τελείωσε δύο φάσεις (26΄, 53΄), βρίσκοντας τον Λόρια σε ετοιμότητα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους πράσινους, «έσκασε» με την έναρξη της επανάληψης, με τον Χούμποτσαν να βλέπει την μπάλα να σταματά στο δοκάρι μετά από προβολή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ