aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟμόνοια - Ανόρθωση: Λευκή ισοπαλία με «πράσινα» χαμόγελα (pics)

Ομόνοια – Ανόρθωση: Λευκή ισοπαλία με «πράσινα» χαμόγελα (pics)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Ήθελαν, προσπάθησαν, αλλά γκολ δεν είδαμε! Ομόνοια και Ανόρθωση αναδείχθηκαν ισόπαλες (0-0) στο δυνατό φιλικό τεστ που πραγματοποιήθηκε στο ΓΣΠ, με τους «πράσινους» να είναι πιο απαιτητικοί, να δείχνουν ότι βρίσκονται σε καλό στάδιο και κέρδισαν το χειροκρότημα των οπαδών τους. Κετσπάγια και Μπεργκ γέμισαν το μπλοκάκι τους με χρήσιμες σημειώσεις καθώς οι επίσημες υποχρεώσεις είναι προ των πυλών.

Έτοιμες να παρουσιάσουν ελκυστικό ποδόσφαιρο παρουσιάστηκαν οι δύο ομάδες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν… φάνηκαν οι αδυναμίες τους. Ας μην ξεχνάμε όμως πως είναι φιλικό προετοιμασίας με τους δύο προπονητές να δοκιμάζουν πρόσωπα και συστήματα ώστε να καταλήξουν στο καλύτερο δυνατό σύνολο ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων.

Διαβάστε επίσης: Τ’ άκουσε ο Μαργκάσα από τους Ομονοιάτες, βεγγαλικά στη βόρεια

Στα αξιοσημείωτα του δυνατού αυτού αγώνα, ο Σελίν που αποχώρησε τραυματίας και προσθέτει νέο… πονοκέφαλο στον Κετσπάγια καθώς υπάρχουν ήδη δύο τραυματίες, οι Λόρια-Στυλιανού. Από την άλλη, πολύ καλά στοιχεία έδειξε ο Εζρά, όμως φάνηκε η ανάγκη των πρασίνων για απόκτηση επιθετικού, ειδικά αυτή τη περίοδο που ο Ντάρμπισαϊρ είναι εκτός δράσης. Παράλληλα και ο τερματοφύλακας της «Κυρίας», Γιώργος Παπαδόπουλος εξουδετέρωσε όλους τους κινδύνους που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και φάνηκε πως μπορεί να αντεπεξέλθει στη θέση του Λόρια, ο οποίος υπέστη θλάση και θα μείνει εκτός για περίπου 2-3 βδομάδες.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια – Ανόρθωση: Παρουσία κόσμου που θυμίζει ευρωπαϊκό αγώνα

Το ματς…
Η πρώτη φάση στο δυνατό τεστ καταγράφηκε από τους πράσινους όταν ο Εζρά στο 6′ μπήκε στην περιοχή μετά από όμορφη ενέργεια, δοκίμασε το πόδι του όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου. Ένα λεπτό αργότερα η Ανόρθωση… απάντησε με τον Σαντίκ, το σουτ του οποίου από το ύψος του πέναλτι κατέληξε μόλις έξω.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να δημιουργούν προϋποθέσεις όμως έλειπαν οι κλασσικές φάσεις, μέχρι το 33′ όταν ο Γκόμεθ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γκόμες με γυριστή κεφαλιά… ανάγκασε τον Κύπριο τερματοφύλακα των κυανόλευκων να αποκρούσει εντυπωσιακά. Ο Παπαδόπουλος στο 42′ απογειώθηκε για να απομακρύνει την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκόμεθ η οποία είχε πορεία προς την εστία, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο 27χρονος κίπερ έδιωξε τη μπάλα από την περιοχή, ο Εζρά πήρε το… ριμπάουντ, έκανε το δυνατό πλασέ όμως η μπάλα κατέληξε μόλις έξω.

Διαβάστε επίσης: Πλήγμα στην Ομόνοια με Κατελάρη

Πιο επιθετική μπήκε η Ομόνοια στο δεύτερο μέρος με τον Εζρά να βρίσκει δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 51′ έπιασε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής που κατέληξε μόλις έξω, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι Τιάγκο-Ραμίρες-Εζρά συνδυάστηκαν εξαιρετικά, ο τελευταίος έκανε το πλασέ από πλάγια θέση το οποίο εξουδετέρωσε ξανά ο Παπαδόπουλος με τα πόδια. Από την άλλη, η Ανόρθωση αδυνατούσε να απειλήσει καθώς οι Σαντίκ και Ντούρις (αγωνίστηκε ως αλλαγή) έμοιαζαν… αποκομμένοι.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Η υποδοχή των φίλων της Ανόρθωσης στον Ουζόχο

Στο τελευταίο 20λεπτο οι δύο προπονητές πραγματοποίησαν αρκετές αλλαγές και ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Το σκορ δεν άλλαξε παρά το γεγονός πως σημειώθηκαν κάποιες προϋποθέσεις. Ντεμπούτο για την Ομόνοια, έστω και ανεπίσημα έκαναν οι Ορτέγα και Μποτεάκ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Ουζόχο, Περέιρα, Λούφτνερ, Λανγκ, Μανρίκε, Γκόμεθ, Γκόμες (67′ Κούσουλος), Τιάγκο (67′ Ορτέγα), Έζρα, Χριστοφή (46′ Μποτεάκ), Ραμίρες.

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος, Σελίν (15′ Πηλέας), Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Κ. Αρτυματάς (54′ Κοφί), Νταουσβίλι (66′ Βασιλακάκης), Μαργκάσα (78′ Κατσαράβα), Καλτσάς (60′ Μανθάτης), Ράγιος (56′ Οκριασβίλι), Σαντίκ (60′ Ντούρις).

Σκόρερ: 

Κίτρινες: Αρτυματάς, Νταουσβίλι

Αποβολές:

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή

Α’ βοηθός: Παύλος Γεωργίου

Β’ βοηθός: Μάριος Καλογήρου

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕTΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ