aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟμόνοια-Ανόρθωση: Χάθηκαν στις αδυναμίες τους

Ομόνοια-Ανόρθωση: Χάθηκαν στις αδυναμίες τους

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Αυτό που δεν ήθελαν… πήραν. Ομόνοια και Ανόρθωση έμειναν στην ισοπαλία (1-1), έκαναν βήμα σημειωτόν και απομακρύνθηκαν ακόμη περισσότερο από τον στόχο της Ευρώπης. Η εικόνα του αγώνα ήταν η επιβεβαίωση της κακής πορείας που κάνουν έως τώρα και οι δυο ομάδες, αλλά και της θέσης που κατέχουν. Παράλληλα, φανέρωσαν τις αδυναμίες τους, γεγονός που τις έχει κρατήσει μακριά από τους αρχικούς τους στόχους. Το ματς κρίθηκε από το ημίχρονο, με την Ομόνοια να παίρνει προβάδισμα με τον Ραμίρες (18’) και την Ανόρθωση να φθάνει στην ισοφάριση με τον Ντουγκλάο, στην τελευταία φάση του ημιχρόνου (45’+1).

Ανόρθωση και Ομόνοια έχασαν νέο έδαφος στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν τις ομάδες που προπορεύονται και έχουν τους ίδιους ψηλούς στόχους. Έφθασαν τους 13 βαθμούς και παρέμειναν σε 6η και 7η θέση, αντίστοιχα. Παράλληλα, σταμάτησε και το νικηφόρο σερί τους, αφού στα προηγούμενα δύο ματς είχαν πετύχει νίκες.

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: Αδικεί κανείς τον Αναστασίου για την ντρίμπλα;

Οι δυο ομάδες βλέπουν, πλέον, τη συνέχεια που έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη και θα πρέπει να… τρέξουν για να προλάβουν το τρένο της Ευρώπης. Πρωτίστως, θα πρέπει να διασφαλίσουν θέση στην εξάδα και την ίδια ώρα να διατηρήσουν επαφή με τις ομάδες που προπορεύονται, προσδοκώντας ότι στο τέλος θα εξασφαλίσουν θέση στην τετράδα. Αναστασίου και Στρέπελ έχουν πολλά να κάνουν, για να πετύχει η ομάδα τους και οι ίδιοι.

Το παιχνίδι δεν έφθασε σε υψηλά επίπεδα και σε αρκετά χρονικά σημεία του φάνηκε να φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Η Ομόνοια άρχισε πιο δυνατά τον αγώνα και θέλησε να επιβληθεί, να γίνει αφεντικό, όπως επιθυμούσε ο Αναστασίου. Το πέτυχε μέχρι το σημείο που πήρε προβάδισμα (Ραμίρες 18’). Ακολούθως, όσο κυλούσε ο χρόνος, η Ανόρθωση όχι μόνο ισορρόπησε αλλά ήταν καλύτερη και στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου, κυριάρχησε. Διάστημα στο οποίο έφτιαξε μόλις μια σπουδαία ευκαιρία (Λαβόρδε 39’), αλλά ευτύχησε να ισοφαρίσει στην τελευταία φάση (Ντουγκλάο 45’+1).

Διαβάστε επίσης: «Μετεγγραφή – έκπληξη από Ελλάδα για τον Αναστασίου στην Ομόνοια»

Στο δεύτερο ημίχρονο, στο πρώτο 20λεπτο, οι δυο ομάδες… βασάνισαν την μπάλα. Δεν μπόρεσαν να φτιάξουν τελική προσπάθεια και το θέαμα ήταν κάκιστο. Από το 65’ και μετά, αφού χάθηκαν οι πρώτες κλασικές ευκαιρίες, με τους τερματοφύλακες να δηλώνουν παρόντες με εντυπωσιακές επεμβάσεις, η μπάλα ανεβοκατέβαινε. Η Ομόνοια ήταν πιο απαιτητική, όμως, υστέρησε δημιουργικά. Το τελευταίο σφύριγμα του Τράττου, βρήκε τις δύο ομάδες να μένουν στην ισοπαλία, αποτέλεσμα που ήταν δίκαιο βάσει της εικόνας, όπως εύστοχα επεσήμαναν και οι προπονητές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ