aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟμόνοια/Ανόρθωση/ΑΠΟΕΛ/Απόλλων: «Εδώ σε θέλω κάβουρα…»

Ομόνοια/Ανόρθωση/ΑΠΟΕΛ/Απόλλων: «Εδώ σε θέλω κάβουρα…»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο κύβος ερρίφθη! Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ αποφάσισε πως οι τρεις πρώτοι προκριματικοί γύροι σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-21 θα είναι μονοί, κάτι που δεν θα ισχύσει στα πλέι οφ, τα οποία θα διεξαχθούν και φέτος με διπλούς αγώνες.

Απόφαση που έρχεται να επιβεβαιώσει το χθεσινό ρεπορτάζ στο «Goal» και παραλλήλως, να ηχήσει πιο έντονα το καμπανάκι του κινδύνου στους τέσσερις «Ευρωπαίους» μας. Βλέπετε, οφείλουν σε ένα και μόνο παιχνίδι να βρουν τον τρόπο ώστε να περάσουν στην επόμενη φάση. Από τον πρώτο έως τον τρίτο προκριματικό δεν επιτρέπονται τα λάθη. Η απόφαση για την έδρα που θα διεξάγονται τα ματς ανήκει στην ΟΥΕΦΑ, η οποία θα ενημερώνει λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε χώρας.

Η Ομόνοια αρχίζει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στις 18 ή 19 Αυγούστου, αφού θα βρεθεί στην κληρωτίδα για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Στις 27 Αυγούστου θα μπουν στη μάχη του Γιουρόπα Λιγκ ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλων, οι οποίοι θα κάνουν αρχή επίσης από τον πρώτο προκριματικό γύρο. Η Ανόρθωση, αποτελεί τη μοναδική ομάδα που θα αρχίσει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Δηλαδή, στις 17 Σεπτεμβρίου.

Οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ θα ξεκινήσουν στις 20/21 Οκτωβρίου, ενώ του Γιουρόπα Λιγκ στις 22 του ίδιου μήνα. Επιπλέον ανακοινώθηκαν και οι ημερομηνίες των αγωνιστικών της φάσης των ομίλων, οι οποίοι θα ολοκληρωθούν στις 9 Δεκεμβρίου για την κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση και μία ημέρα αργότερα για τη δεύτερη τη τάξει. Παιχνίδια θα παίζονται σχεδόν κάθε εβδομάδα και θα υπάρξει ένα κενό ανάμεσα στις 4 και στις 24 Νοεμβρίου για το Τσάμπιονς Λιγκ και μεταξύ 5 και 26 Νοεμβρίου για το Γιουρόπα Λιγκ.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Αλεξάντερ Τσέφεριν, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο.  Εξέφρασε χθες την άποψη ότι οι φίλαθλοι θα επιστρέψουν πολύ γρήγορα στα γήπεδα, με την απόφαση για το αν τα final-8 σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ θα διεξαχθούν με κόσμο να αναμένεται έως τα μέσα Ιουλίου. Επίσης, χαρακτήρισε «τολμηρή απόφαση» την αναβολή της τελικής φάσης του EURO 2020, η οποία δημιούργησε, όπως είπε τον χώρο που έχει επιτρέψει στις εγχώριες συλλογικές διοργανώσεις ανά την ήπειρο να επαναρχίσουν, όπου είναι δυνατόν και να φτάσουν στην ολοκλήρωσή τους. Ο Σλοβένος παράγοντας δήλωσε πεπεισμένος ότι «βγαίνουμε από αυτήν την κρίση πιο δυνατοί».

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ 2020-21

Προ-προκριματικός: 8 και 11 Αυγούστου
Πρώτος προκριματικός: 18/19 Αυγούστου
Δεύτερος προκριματικός : 25/26 Αυγούστου
Τρίτος προκριματικός: 15/16 Σεπτεμβρίου
Πλέι οφ: 22/23 και 29/30 Σεπτεμβρίου
Φάση ομίλων: 20/21 και 27/28 Οκτωβρίου, 3/4 και 24/25 Νοεμβρίου, 1/2 και 8/9 Δεκεμβρίου.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ 2020-21

Προ-προκριματικός: 20 Αυγούστου
Πρώτος προκριματικός: 27 Αυγούστου
Δεύτερος προκριματικός: 17 Σεπτεμβρίου
Τρίτος προκριματικός: 24 Σεπτεμβρίου
Πλέι οφ: 1 Οκτωβρίου
Φάση ομίλων: 22 και 29 Οκτωβρίου, 5 και 26 Νοεμβρίου, 3 και 10 Δεκεμβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ