aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗOμόνοια/Ανόρθωση/ΑΠΟΕΛ/Απόλλων: Διασφάλιση δικαιοσύνης με απώλειες

Oμόνοια/Ανόρθωση/ΑΠΟΕΛ/Απόλλων: Διασφάλιση δικαιοσύνης με απώλειες

Οριστική και αμετάκλητη είναι η απόφαση της ΟΥΕΦΑ για διεξαγωγή των αγώνων που έχουν απομείνει να γίνουν στο φετινό Champions League και στο Europa League, αλλά και των μονών αγώνων της προκριματικής φάσης των διοργανώσεων για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ανεξάρτητα από την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει την απόφασή της, αφού όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της λήφθηκαν διάφορα στοιχεία υπόψη.

Πέραν της προστασίας της υγείας όλων των συμμετεχόντων στους αγώνες καθώς και του κοινού γενικότερα η ΟΥΕΦΑ σημειώνει πως με την απουσία οπαδών διασφαλίζει την αθλητική δικαιοσύνη σε ένα πολύ ρευστό τοπίο. Τι εννοεί με αυτό; Ότι από την στιγμή που οι αγώνες της προκριματικής φάσης τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ θα είναι μονοί, με εξαίρεση τα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης η γηπεδούχος ομάδα που θα προκύπτει μέσω κλήρωσης θα είχε μεγάλο πλεονέκτημα εάν είχε και την συμπαράσταση των οπαδών της.

Διαβάστε επίσης: Χωρίς κόσμο στην Ευρώπη Ομόνοια, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και Απόλλων!

Σαφώς η εξέλιξη αυτή θα είναι αρνητικοί για τις κυπριακές ομάδες εάν κληρωθούν να παίξουν εντός έδρας τους αγώνες, καθώς πέραν της υποστήριξης του κόσμου θα χάσουν και ένα σημαντικότατο κονδύλι από τα εισιτήρια των ευρωπαϊκών αγώνων που αποτελούν πόλο έλξης, αλλά και ισχυρό κίνητρο για την αγορά εισιτηρίου διαρκείας.

Από την άλλη, ενδεχομένως να λειτουργήσει υπέρ τους εάν η κληρωτίδα τους στέλνει εκτός έδρας για τους αγώνες και ιδίως για όσες ομάδες στην πορεία κληρωθούν απέναντι σε πιο ισχυρές ομάδες με «καυτές» έδρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ