aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟμόνοια – Ανόρθωση: 16 ο ένας, 13 ο άλλος και η «μάχη» συνεχίζεται…

Ομόνοια – Ανόρθωση: 16 ο ένας, 13 ο άλλος και η «μάχη» συνεχίζεται…

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Φαμπιάνο Ριμπέιρο και Γκιόργκι Λόρια ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο ντέρμπι του Σαββάτου ανάμεσα σε Ομόνοια και Ανόρθωση στο ΓΣΠ, για την 2η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος.

Η σταθερότητα των δύο σπουδαίων τερματοφυλάκων σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο και οι καθοριστικές αποκρούσεις τους σε χρόνο καθυστερήσεων αποδείχθηκαν καθοριστικές στην έκβαση του αποτελέσματος (0-0).

Ο Βραζιλιάνος «γίγαντας» της Ομόνοιας στο 90+2’ είπε «όχι» σε εξ επαφής σουτ του Γιόζεφ Χουσμπάουερ διεύρυνε το αήττητο των πρασίνων σε 18 παιχνίδια στις εγχώριες διοργανώσεις και έφτασε τις 16 απαραβίαστες εστίες στο πρωτάθλημα, 20 (σε 37 εμφανίσεις) σε όλες τις διοργανώσεις. Εντυπωσιακή επίδοση και πλέον είναι κοντά στο να πλησιάσει στην κορυφαία της καριέρας του, όταν τη σεζόν 2014-15 ο… Άγιος Φαμπιάνο είχε κρατήσει το μηδέν παθητικό για τους «δράκους» της Πόρτο σε 24 από τα 38 παιχνίδια που υπερασπίστηκε την εστία τους.

Ο 33χρονος πορτιέρε δικαιώνει όσους τον χαρακτηρίζουν, μαζί με τον Γιάν Λέτσγιακς, ως τους πιο κομβικούς παίκτες της Ομόνοιας και ασφαλέστατα εάν το «τριφύλλι» κόψει πρώτη το νήμα στο τέλος της σεζόν θα έχει τεράστιο μερίδιο στην επιτυχία.

Στον αντίποδα, ο Γκιόργκι Λόρια απέκρουσε το σουτ του Φώτη Παπουλή από τα δύο μέτρα στο 90+3’ και έσωσε την εστία της Ανόρθωσης από τέρμα σχεδόν σε «νεκρό» χρόνο. Ο Γεωργιανός κατέγραψε την 13η ανέπαφη εστία της σεζόν, τρεις λιγότερες από τον Φαμπιάνο, και την όγδοη στα τελευταία 11 παιχνίδια πρωταθλήματος. Η «Κυρία» παρέμεινε αήττητη για 12η διαδοχική ματς σε όλες τις διοργανώσεις, όμως οι πέντε ισοπαλίες δεν αρκούν για να την βάλουν στις ράγες διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Απομένουν μόλις οκτώ αγώνες, η διαφορά από την κορυφή είναι στους εφτά βαθμούς και ενδεχομένως να αυξηθεί στους οκτώ εάν κερδίσει η ΑΕΛ τον Απόλλωνα. Με τρεις ομάδες από πάνω της και ξεκάθαρη αδυναμία να κερδίσει διεκδικητές του τίτλου (απολογισμός τέσσερις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες σε οκτώ ματς) οι κυανόλευκοι ψάχνουν ένα «θαύμα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ