aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟλυμπιακός – Ανόρθωση 2-0: Όλα τα Κα-κά της μοίρας της (vid)

Ολυμπιακός – Ανόρθωση 2-0: Όλα τα Κα-κά της μοίρας της (vid)

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Σκόνη και θρύψαλα έκανε ο Ολυμπιακός τις ελπίδες της Ανόρθωσης για διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Οι μαυροπράσινοι επικράτησαν 2-0 της «Κυρίας» στο Μακάρειο με γκολ των Φαμπρίς Κα (9’) και Σαρφό (90+2’) και πανηγύρισαν την πρώτη νίκη τους στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, σε παιχνίδι για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ.

Η ομάδα της Αμμοχώστου πλήρωσε την αδράνειά της στα αρχικά στάδια της αναμέτρησης και αφού σπατάλησε περίπου μία ώρα αγώνα, πήρε μπρος, άσκησε ασφυκτική πίεση στην περιοχή του Νεόφυτου Μιχαήλ αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και στο τέλος πλήρωσε την αστοχία της. Οι γηπεδούχοι «σκότωσαν» το παιχνίδι με τέρμα του Σαρφό στο 90+2’ σε αντεπίθεση.

Στους 53 βαθμούς και στο -10 από την πρωτοπόρο Ομόνοια η Ανόρθωση εφτά αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος και νοουμένου πως υπάρχουν τρεις ομάδες πάνω απ’ αυτήν το όνειρο για επιστροφή στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου μετά από 13 χρόνια φαντάζει άπιαστο. Στους 37 βαθμούς και την 6η θέση η ομάδα του Τσέντομιρ Γιανέφσκι, πήρε ψυχολογική «ντόπα» ενόψει του επαναληπτικού προημιτελικού αγώνα Κυπέλλου με τον Εθνικό.

Η υπεροχή της Ανόρθωσης στο παιχνίδι αποτυπώνεται από τις 11 τελικές προσπάθειες και την κατοχή μπάλας που ξεπέρασε το 65%, ενώ ο Ολυμπιακός είχε μόλις τρεις τελικές προσπάθειες με μπασκετική ευστοχία δύο στον στόχο με ισάριθμα τέρματα και χωρίς κανένα κερδισμένο κόρνερ. Αυτό που μετρά είναι το τελικό αποτέλεσμα που είναι καταδικαστικό για τους κυανόλευκους στη μάχη του τίτλου.

Το ματς

Φουριόζα άρχισε τον αγώνα η Ανόρθωση και έδειξε διάθεση να πιέσει τον Ολυμπιακό. Στο 4’ της αναμέτρησης ο Κορέια έχασε το… άχαστο, όταν προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα έξω, μετά από παράλληλη πάσα του Αμπαρτζουμιάν, με τον ίδιο και τον Βραζιλιάνο μπακ και τον Τιμούρ Κετσπάγια να μην πιστεύουν στα μάτια τους για τη χαμένη ευκαιρία.

Ο Φαμπρίς Κα στο 9’ έβαλε «φωτιά» στο Μακάρειο πιάνοντας στον «ύπνο» τους κεντρικούς αμυντικούς της Ανόρθωσης, Ρισβάνη και Κώστα Αρτυματά, όταν μετά από μακρινή πάσα του Γκουστάβο ντα Κόστα έφυγε στην πλάτη της άμυνας της «Κυρίας» και αφού έκανε ωραίο κοντρόλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ κάτω από τα πόδια του Λόρια που τοποθέτησε λάθος το σώμα του.

Είκοσι λεπτά αργότερα ο Καμερουνέζος επιθετικός «άγγιξε» το 2-0, όμως η κοντινή κεφαλιά του έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λόρια. Ο Τιμούρ Κετσπάγια στο 31’ αναθεώρησε την επιλογή του να αφήσει στον πάγκο τον Ντορ Μίχα και έριξε στο ματς τον Ισραηλινό μεσοεπιθετικό αντικαθιστώντας τον Μπουσουλάτζιτς. Κάπου εκεί η ομάδα της Αμμοχώστου βρήκε ρυθμό, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα οι κεφαλιές του Κβιλιτάια στο 35’ (μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καλτσά) και στο 39’ (σε σέντρα του Μίχα και κεφαλιά πάσα του Αμπαρτζουμιάν) δεν βρήκαν στόχο.

Με ανούσια κατοχή της μπάλας από την Ανόρθωση και χωρίς καμία ευκαιρία κύλησαν τα πρώτα 20’ του δευτέρου ημιχρόνου. Από το 67’ και μετά η ομάδα της Αμμοχώστου έπαιξε όπως η γάτα το ποντίκι τους μαυροπράσινους και έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ο Ψάλτης έδιωξε σε κόρνερ προ του αμαρκάριστου Οκριασβίλι σε πάσα του Κβιλιτάια, ενώ στο 68’ ο Ανδρέου έσωσε στη γραμμή σε κεφαλιά του Γεωργιανού εξτρέμ της Ανόρθωσης. Στο 72’ του σουτ στην κίνηση του Αμπαρτζουμιάν σε σέντρα του Κορέια δεν βρήκε στόχο και στο 76’ ο Οκριασβίλι έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία. Μετά από σέντρα του Χριστοφή έκανε κεφαλιά με τον Μιχαήλ να αποκρούει με τα πόδια και σε δεύτερο χρόνο σούταρε στο αριστερό δοκάρι του Κύπριου διεθνούς τερματοφύλακα.

Στο 89’ ο Κβιλιτάια ήταν και πάλι άστοχος με κεφαλιά μετά από σέντρα του Αμπαρτζουμιάν και στο 90+2’ ο Ολυμπιακός «σκότωσε» το παιχνίδι με γκολ του Σαρφό. Σε αντεπίθεση ο Γκανέζος μεσοεπιθετικός μετά από πάσα του Γκουστάβο ντα Κόστα απέφυγε το μαρκάρισμα του Αρτυματά, βγήκε τετ α τετ με τον Λόρια και πλάσαρε ιδανικά για το 2-0.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολύμπιακός (Τσέντομιρ Γιανέφσκι): Μιχαήλ, Ψάλτης (77′ Μανρίκε), Αντρέου, Σωτηρίου, Γαρουφαλιάς, Κυριάκου, Γκουστάβο, Σαντάνα (67′ Σαρφό), Κα (54′ Kωνσταντινίδης), Χάνι (77′ Ευτυχίδης), Κοστόφ.

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Κ. Αρτυματάς, Ρισβάνης, Κορέια, Νταουσβίλι (56′ Μαργκάσα), Χουσμπάουερ (70′ Χριστοφή), Μπουσουλάτζιτς (31′ Μίχα), Καλτσάς (70′ Ελουντού), Οκριασβίλι, Κβιλιτάια.

Σκόρερ: Κα 9′, Σαρφό 90+2′.

Κίτρινες: Κωνσταντινίδης, Γκουστάβο / Νταουσβίλι, Xουσμπάουερ.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας.

Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Ομηρος.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος.

4ος: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Καλογήρου Μάριος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καπιτανής Κώστας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

4′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Ανόρθωση με τον Κορέια προ κενής εστίας να στέλνει την μπάλα έξω, μετά από εξαιρετική πάσα του Αμπαρτζουμιάν.

9′ ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό, με σκόρερ τον Κα. Μακρινή πάσα του Γκουστάβο ο Κα έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Ανόρθωσης πιάνοντας στον ύπνο τους Ρισβάνη και Αρτυματά, σταμάτησε την μπάλα και νίκησε τον Λόρια που είχε κακή αντίδραση στη φάση.

12′ Σουτ του Χουσμπάουερ, αδύναμο, μάζεψε την μπάλα με ευκολία ο Μιχαήλ.

18′ Προσπαθεί να βάλει πίεση η Ανόρθωση ώστε να ισοφαρίσει νωρίς στο παιχνίδι, δίχως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

29′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, μετά από σέντρα του Χάνι ο Κα πήρε την κεφαλιά ανάμεσα στους δύο στόπερ της Ανόρθωσης και έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω.

31′ Αλλαγή νωρίς από τον Τιμούρ Κετσπάγια, παραδέχεται το λάθος του και ρίχνει στο ματς τον Μίχα. Έξω ο Μπουσουλάτζιτς.

35′ Εκτέλεση κόρνερ του Καλτσά, ο Κβιλιτάια χωρίς ιδιαίτερη πίεση έκανε άστοχη κεφαλιά.

39′ Σέντρα του Μίχα, ο Αμπαρτζουμιάν με κεφαλιά πάσαρε στον Κβιλιτάια, ο οποίος με κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει όμως ήταν σε ετοιμότητα ο Μιχαήλ.

45′ Mετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Ολυμπιακού ο Καλτσάς έστειλε την μπάλα έξω από κοντινή απόσταση, αλλά υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

51′ Ανούσια κατοχή της μπάλας από την Ανόρθωση, μέχρι στιγμής στο δεύτερο ημίχρονο.

57′ Σέντρα του Αμπαρτζουμιάν από δεξιά ο Κορέια δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και η μπάλα πέρασε παράλληλα της εστίας του Ολυμπιακού.

65′ Σέντρα του Οκριασβίλι, ο Κβιλιτάια με πλάτη στην εστία έκανε κοντρόλ με το γόνατο και γυριστό σουτ, όμως δεν βρήκε στόχο. Πρώτη τελική προσπάθεια για την Ανόρθωση στο δεύτερο ημίχρονο.

67′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση, ο Ψάλτης έδιωξε σε κόρνερ προτού η μπάλα πάει στον αμαρκάριστο Οκριασβίλι, ο οποίος ήταν έτοιμος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε πάσα του Κβιλιτάια.

68′ Κεφαλιά του Οκριασβίλι ο Ανδρέου έδιωξε στη γραμμή και ακολούθως ο Κωνσταντινίδης απομάκρυνε προ του Κβιλιτάια.

72′ Σέντρα του Κορέια ο Αμπαρτζουμιάν έκανε το σουτ στην κίνηση η μπάλα έξω. Εντείνει την πίεσή της η Ανόρθωση.

76′ Τεράστια διπλή ευκαιρία για την Ανόρθωση, σέντρα του Χριστοφή ο Οκριασβίλι έκανε την κεφαλιά ο Μιχαήλ απέκρουσε με τα πόδια και σε δεύτερο χρόνο ο Γεωργιανός σούταρε στο αριστερό δοκάρι.

76′ Σουτ του Χριστοφή μάζεψε την μπάλα ο Μιχαήλ.

80′ Σέντρα του Χριστοφή από αριστερά, δυνατή η πάσα δεν μπόρεσε ο Κβιλιτάια να μπει στην πορεία της μπάλας.

87′ Ζήτησαν πέναλτι οι παίκτες της Ανόρθωσης για χέρι του Κωνσταντινίδη, αλλά δεν υπήρχε παράβαση. Η μπάλα κτύπησε στο κεφάλι και μετά στο στήθος του Ελλαδίτη.

89′ Σέντρα του Αμπαρτζουμιάν ο Κβιλιτάια με κεφαλιά ήταν και πάλι άστοχος.

90′ Έξι λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.

90+2 ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό, σε αντεπίθεση οι μαυροπράσινοι με τον Σαρφό που πέρασε τον Αρτυματά και πλάσαρε εύστοχα τον Λόρια «σκοτώνει» το παιχνίδι. 2-0!

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ