aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟκριασβίλι: «Πέρσι αξίζαμε περισσότερο από την Ομόνοια το πρωτάθλημα»

Οκριασβίλι: «Πέρσι αξίζαμε περισσότερο από την Ομόνοια το πρωτάθλημα»

Τον απολογισμό της διετούς παρουσίας του στην Ανόρθωση έκανε ο Τορνίκε Οκριασβίλι, μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ». Ο Γεωργιανός εξτρέμ χαρακτήρισε άδικη τη διακοπή του περσινού πρωταθλήματος τονίζοντας πως η Ανόρθωση άξιζε περισσότερο από την Ομόνοια την κατάκτηση του τίτλου, παραδέχθηκε ότι δεν θα ερχόταν στην Κύπρο εάν δεν ήταν ο Τιμούρ Κετσπάγια και έσταξε μέλι για τους οπαδούς της «Κυρίας» και τον Πάρη Ψάλτη του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Τι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου: «Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα, τους σεβόμαστε πάρα πολύ γιατί τις τελευταίες δύο φορές μας κέρδισαν. Έχουν πολύ καλούς παίκτες και το είδαμε και στον τελικό αυτό. Επίσης, έχουν ένα πολύ ικανό προπονητή. Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, το άξιζαν και αυτοί το κύπελλο, αλλά το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Σκοράραμε δύο τέρματα, το αξίζαμε λίγο περισσότερο κατά την άποψή μου».

Όταν ήρθες στην Ανόρθωση πίστευες ότι θα κατακτούσες έναν τίτλο; «Το πίστευα από το πρώτο λεπτό όταν ήρθα εδώ. Είμαστε πολύ καλή ομάδα, με έναν εξαιρετικό προπονητή και θαυμάσιους οπαδούς. Το πίστευα από το πρώτο λεπτό. Μπορούσαμε από πέρσι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, όμως το διέκοψαν λόγω του κορωνοϊου. Φέτος, δεν πήγαμε καλά στο πρωτάθλημα, αλλά τα καταφέραμε στο κύπελλο. Δεν είναι ίδια η αίγλη με το πρωτάθλημα, αλλά δώσαμε χαρά στους οπαδούς μας και είμαι χαρούμενος που το πετύχαμε. Το αξίζαμε».

Πιστεύεις ότι το άξιζε πέρσι η Ανόρθωση; «Δεν είναι θέμα αν το αξίζαμε ή όχι. Η Ανόρθωση είναι η πρώτη που το άξιζε. Στους έξι πρώτους μήνες χάσαμε μόνο ένα παιχνίδι. Μετά χάσαμε κάποιους βαθμούς. Είχαμε τους ίδιους βαθμούς με την Ομόνοια και αυτό που πιστεύω είναι ότι το αξίζαμε περισσότερο από την Ομόνοια».

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» Οκριασβίλι στον Active: «Έχω προτάσεις από Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ!»

Η παρουσία του Κετσπάγια έπαιξε ρόλο στο να έρθεις στην Κύπρο; «Εάν δεν ήταν ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν θα ερχόμουν στην Ανόρθωση και αυτό δεν το λέω υποτιμητικά για το πρωτάθλημα. Όμως είχα προτάσεις από καλύτερα πρωταθλήματα, όπως το ρωσικό. Όταν με κάλεσε ο Κετσπάγια να έρθω να παίξω για την ομάδα του, απάντησε θετικά, δεν το σκέφτηκα καν».

Θέλω ένα σχόλιο για τον Κετσπάγια. Συνήθως με εσάς τους Γεωργιανούς ήταν πιο απαιτητικός, έτσι; «Όταν πας σε άλλη χώρα πρέπει να είσαι πολύ καλύτερος από τους ντόπιους. Όταν είσαι το ίδιο καλός γιατί ο προπονητής να μην βάζει τους Κύπριους και να βάζει τους Γεωργιανούς. Πιστεύω δείξαμε όλοι οι συμπατριώτες  μου ότι αξίζαμε να παίζουμε, ότι ήμασταν από τους καλύτερους στην ομάδα όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις στο γήπεδο. Γι’ αυτό ο Τιμούρ πίστευε 100% σε εμάς. Κάναμε τα πάντα, δώσαμε τα πάντα για την ομάδα και τον Τιμούρ».

Ποιος αμυντικός σε δυσκόλεψε περισσότερο στην Κύπρο; «Κανείς, όλοι ήταν εύκολοι για μένα (γέλια). Αστειεύομαι. Ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού, ο Ψάλτης, είναι πολύ καλός παίκτης. Θέλω να του ευχηθώ καλή συνέχεια. Ήταν σκληρός μαζί μου, κλώτσησε ορισμένες φορές και με δυσκόλεψε πολύ. Μου άρεσε πολύ η μαχητικότητά του. Του το είπα κατά τη διάρκεια του αγώνα και του είπα πάμε να δούμε ποιος θα κερδίσει».

Μέχρι τον Φεβρουάριο ήσασταν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, τι έφταιξε και εκτροχιαστήκατε;  «Στο παιχνίδι με την Ομόνοια αναδειχθήκαμε ισόπαλοι (0-0) και μπορούσαμε να κερδίσουμε, είχαμε ξεκάθαρη ευκαιρία. Μετά ήρθε η ήττα από τον Ολυμπιακό που μας κτύπησε την ψυχολογία. Εκεί πιστεύω τελείωσε το πρωτάθλημα για εμάς, με τον Ολυμπιακό. Και με τον Ολυμπιακό πανηγυρίσαμε το κύπελλο».

Ένα σχόλιο για τους οπαδούς της Ανόρθωσης: «Πάντα τους ευχαριστώ. Ότι έγινε πριν τον τελικό δεν το έχω ξαναδεί. Είδα πανηγυρισμούς μετά από παιχνίδια, αλλά πριν ποτέ. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα χάναμε μετά από όλο αυτό. Άξιζαν τα πάντα με όλα αυτά που έκαναν. Μας έδωσαν μεγάλη ενέργεια. Θέλω να τους ευχαριστήσω, είναι εκπληκτικοί και για μένα θέλω να ξέρουν ότι είναι οι καλύτεροι που είδα στην καριέρα μου. Ήμουν σε αρκετές ομάδες, υπήρχαν φανατικοί οπαδοί, αλλά αυτά τα παιδιά είναι οι πιο τρελοί απ’ όλους. Είναι ο 12ος μας παίκτης, είμαστε 11 στο γήπεδο και αυτοί είναι ο 12ος μας παίκτης. Τους ευχαριστώ ξανά και ξανά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ