Οκριασβίλι-Κετσπάγια: Οι συγκρίσεις κι οι… συνειρμοί δεν εξυπηρετούν τίποτα

Η «Κυρία» στην εποχή Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός τεχνικός έπιασε δουλειά για να κτίσει τη νέα Ανόρθωση…

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Ο Τορνίκε Οκριασβίλι φρόντισε να μας υπενθυμίσει ότι η Ανόρθωση μπήκε -για τα καλά- στην εποχή του Τιμούρ Κετσπάγια. Για όσους δεν τον ξέρουν (η αλήθεια είναι ότι κι εμείς τώρα τελευταία τον… μάθαμε), ο Οκριασβίλι είναι ένας 27χρονος Γεωργιανός ποδοσφαιριστής, ο οποίος μιλώντας χθες στο κρατικό κανάλι της χώρας του αποκάλυψε ότι συμφώνησε με τον Τιμούρ κι ότι η νέα του ομάδα θα είναι η «διάσημη Ανόρθωση».

Το βιογραφικό του Οκριασβίλι δεν θα το ‘λεγες «βαρύ». Ένας επιτελικός μέσος και ενίοτε ακραίος επιθετικός με λίγες συμμετοχές στη βελγική Γκενγκ (από το 2014 μέχρι το 2016) κι ακόμη πιο λίγες στη ρωσική Κρασνοντάρ, από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι σήμερα. Θα μου πείτε, για να τον αποκτήσει η πρώην ομάδα του Λαβόρδε, κάτι καλό θα είδε.

Μιλάμε, άλλωστε, για μια ομάδα με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ προϋπολογισμό, στην οποία οι περισσότεροι ξένοι παίκτες -λόγω των σχετικών κανονισμών- μία παίζουν και πέντε κάθονται. Οι συγκρίσεις κι οι… συνειρμοί δεν εξυπηρετούν τίποτα, αφού έχει αποδειχθεί κατ’ επανάληψη ότι η μοναδική αξιόπιστη ζυγαριά της ποδοσφαιρικής αξίας είναι η απόδοση εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου. Οπόταν, πάμε παρακάτω…

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Ημερήσιο «πέναλτι» και €700.000+ για Ντούρις!

Ο Οκριασβίλι είναι επιλογή Κετσπάγια. Ο ένας ξέρει το άλλον κι αν αληθεύουν τα σχετικά δημοσιεύματα υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη. «Πολλοί μιλούν μειονεκτικά για τον Κετσπάγια, αλλά εγώ δεν μπορώ να πω τίποτα. Ήταν αυτός που με ανακάλυψε. Μου έδωσε τη δυνατότητα να παίξω στην εθνική ομάδα των ανδρών και εγώ αξιοποίησα αυτή την ευκαιρία. Δεν υπάρχει κανένας τέλειος προπονητής στον κόσμο. Ο Τιμούρ έκανε δέκα καλά πράγματα και δύο κακά, όμως, οι άνθρωποι θυμούνται τα κακά», είχε δηλώσει πριν ένα περίπου χρόνο ο Τορνίκε.

Στην Κύπρο, οι οπαδοί της Ανόρθωσης θέλουν να θυμούνται μόνο τα καλά του Τιμούρ Κετσπάγια. Όπως για παράδειγμα τον προ 15ετίας άθλο, όταν με πολύ μικρό προϋπολογισμό ανέδειξε πρωταθλήτρια την «Κυρία», ενώ αργότερα έβαλε τη σφραγίδα του στο έπος της Τραπεζούντας και την είσοδο της πρώτης κυπριακής ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Γι’ αυτό, εξάλλου, κι όλοι ήταν σίγουροι, ότι ο Γεωργιανός τεχνικός θα κάνει και δεύτερο κύκλο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Σε αυτόν τον δεύτερο κύκλο, έχουν αλλάξει πολλά. Κι αυτό που απομένει να δούμε είναι κατά πόσο ο Τιμούρ μπορεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Τουλάχιστον, να μην αδικήσει τον εαυτό του, όπως έγινε σε όλες σχεδόν τις ομάδες του στη μετά Ανόρθωση εποχή…