aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEOκκάς: «Ο Zιοβάνι δεν φτάνει το ρεκόρ μου. Τάισα σουβλάκι τον Ντιέγκο Κόστα»

Oκκάς: «Ο Zιοβάνι δεν φτάνει το ρεκόρ μου. Τάισα σουβλάκι τον Ντιέγκο Κόστα»

Το κουβάρι των αναμνήσεων της ποδοσφαιρικής του διαδρομής, ξετύλιξε χθες ένας από τους κορυφαίους Κύπριους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Γιάννης Οκκάς. Μιλώντας στον Active 107,4 &102,5 στην εκπομπή «Βάλε ένα Γκολ» και τους Πανίκο Θεοδοσίου και Ιάκωβο Κακουρή, ο πρώτος σε συμμετοχές στην Εθνική μας ομάδα αναφέρθηκε σε όλα τα βήματα της σταδιοδρομίας του και φώτισε άγνωστες πτυχές της πολυσυζητημένης του καριέρας.

Κάθε μετακίνηση στοίχιζε μια περιουσία στη νέα του ομάδα, ενώ ήταν κι ένα «χρυσό» συμβόλαιο για τον Κύπριο διεθνή. Η Ανόρθωση πλήρωσε στη Νέα Σαλαμίνα 300.000 λίρες το καλοκαίρι του 1997, ενώ για το πόσα πλήρωσε ο ΠΑΟΚ για να τον πάρει (πακέτο με τον Γιώτη Εγκωμίτη) στη Θεσσαλονίκη απάντησε ο ίδιος.

«Ήταν 900.000.000 δραχμές (2,6 εκατομμύρια ευρώ). Τους φίλους που έκανα στη Θεσσαλονίκη ακόμα τους έχω. Λατρευτήκαμε στον ΠΑΟΚ. Πήραμε το κύπελλο δύο φορές. Εμένα κλονίστηκε η σχέση μου με τον ΠΑΟΚ λόγω οικονομικών προβλημάτων, αλλά δεν μπορώ να σας περιγράψω πως είναι να σε αγαπά ένας ΠΑΟΚτζής στη Θεσσαλονίκη», είπε ο Οκκάς και ακολούθως εκμυστηρεύτηκε μία άγνωστη ιστορία που έζησε με τον «Δικέφαλο».

«Παίζαμε με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Πήγαμε την προηγούμενη μέρα στον γιατρό και μας είπε ότι είναι έγκυος η γυναίκα μου. Δεν είχαμε πει κάτι στους συγγενείς μας και εγώ σκόραρα και πανηγύρισα με την μπάλα κάτω από τη φανέλα. Και έτσι έμαθαν και στην Κύπρο οι δικοί μας πως περιμένουμε παιδί. Ο γιος μου γεννήθηκε όταν ήμουν στην ΑΕΚ, αλλά μεγάλωσε στο “Καραϊσκάκης” με τον Ολυμπιακό. Υποστηρίζει τον Ολυμπιακό», ήταν η αναφορά του Οκκά που παραδέχθηκε τον χαρακτηρισμό «παιδί» του Μπάγεβιτς, καθώς τον είχε μαζί του τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και στην ΑΕΚ και αργότερα στον Ολυμπιακό.

«Όντως, ναι. Όταν ήταν στον ΠΑΟΚ απαίτησε να πάω και εγώ και ο Εγκωμίτης. Ο Μπάγεβιτς έβαζε μέσα όποιος του έκανε τη δουλειά, δεν έβλεπε ονόματα. Στον Ολυμπιακό ήταν ο Zιοβάνι και ο Ριβάλντο. Πραγματικοί μάγοι του ποδοσφαίρου, αλλά με έβαζε εμένα. Μπροστά στον Zιοβάνι και τον Ριβάλντο είμαστε γατάκια. Αν προηγείσαι 1-0 δίνεις την μπάλα στον Τζιοβάνι και τελειώνει το παιχνίδι. Δεν θα την έχανε ποτέ. Ήταν μεγάλος παίκτης ο Zιοβάνι, όμως ήταν φουλ επαγγελματίας ο Ριβάλντο».

Ο Γιάννης Οκκάς στις 19/9/2004 έγραψε ιστορία, αφού στο 17’ του αγώνα με την Καλλιθέα άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό και πέτυχε το πρώτο γκολ στην ιστορία του νεόκτιστου τότε «Γεώργιος Καραϊσκάκης

«Έκανε κόρνερ ο Ριβάλντο και πέτυχα εγώ το πρώτο γκολ στο Καραϊσκάκη. Ότι και να κάνει ο Zιοβάνι δεν θα φτάσει το ρεκόρ μου (γέλια)» (δείτε στο τέλος του κειμένου το video με το γκολ του Οκκά), λέει στον Active γεμάτος περηφάνια ο Γιάννης Οκκάς. Και όχι άδικα, καθώς είναι ένα γκολ που θα μείνει για πάντα στην ιστορία.

Όσο για τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο Γιάννος Οκκάς τον χαρακτήρισε ακριβοθώρητο, σημειώνοντας πως πήγαινε σπάνια στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, στου «Ρέντη» και όποτε το έκανε ήταν για να… τρίξει τα δόντια στους παίκτες. «Ήμουν ο αγαπημένος του Κόκκαλη. Ήταν ακριβοθώρητος, σπάνια τον συναντούσαμε. Ήρθε μια μέρα στο Ρέντη και με ρώτησε αν έχουμε χιόνια στην Κύπρο. Ερχόταν πάντα για κάποιο λόγο και συνήθως όταν δεν πήγαινε η ομάδα καλά. Ερχόταν μας τσίτωνε και μετά μπαίναμε μέσα και κερδίζαμε».

Έπαιξες και με τον Κωνσταντίνου στον Ολυμπιακό. Δεν σας έβλεπαν με μισό μάτι τους Κύπριους; «Στον ΠΑΟΚ αρχικά ήταν έτσι τα πράγματα, όμως ήταν μέχρι να αποδείξουμε την αξία μας. Στον Ολυμπιακό δεν ήταν έτσι. Ο Μιχάλης ήρθε στον Ολυμπιακό στη δεύτερη μου χρονιά. Συνυπήρξαμε δύο χρόνια και ήταν όλα μια χαρά».

Ο Γιάννης Οκκάς κλήθηκε να επιλέξει τους πέντε κορυφαίους συμπαίκτες που είχε στην καριέρα του και οι τέσσερις εξ αυτών ήταν συνοδοιπόροι του στον Πειραιά. Ο πέμπτος θα σας εκπλήξει, καθώς ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο παλαίμαχος άσος ήταν συμπαίκτης του επιθετικού της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Κόστα στη Θέλτα τη σεζόν 2007-08.

«Πρώτο θα βάλω τον Παντελή Καφέ. Γιάγια Τουρέ, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς και Ντιέγκο Κόστα ήμασταν συμπαίκτες στη Θέλτα. Και σας πληροφορώ ότι έχει φάει το κυπριακό σουβλάκι και το θυμάται ακόμα. Όταν ήμασταν στη Θέλτα είχαμε πολύ καλή σχέση», κατέληξε ο Οκκάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ