aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟι σφαλιάρες δεν έχουν τελειωμό….

Οι σφαλιάρες δεν έχουν τελειωμό….

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Χαρακίρι για την Ανόρθωση στην επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ομάδα της Αμμοχώστου ηττήθηκε 1-0 στην Αλβανία από τη Λάτσι και σε συνδυασμό με τη νίκη της 2-1 στη Λάρνακα την προηγούμενη βδομάδα γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από τον α΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι εφιάλτες του πρόσφατου παρελθόντος ξύπνησαν για την «Κυρία», η οποία από το 2008/09, οπότε έγραψε ιστορία με την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κατέγραψε ντροπιαστικούς αποκλεισμούς.

Το 2009 η Ανόρθωση αποκλείστηκε από την Πέτροβατς Μαυροβουνίου, για τον β΄προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η ομάδα της Αμμοχώστου ηττήθηκε 3-1 εκτός έδρας και αποκλείστηκε, αφού ο αγώνας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» έληξε 2-1 για την «Κυρία».

Δύο χρόνια αργότερα, κόντρα στην Ραμποτνίσκι Σκοπίων η Ανόρθωση γνώρισε άλλον ένα εφιαλτικό αποκλεισμό, για τον γ’ προκριματικό γύρο. Έχασε 2-0 στη Λάρνακα, κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα στον επαναληπτικό, όμως στο 87’ ο Κούμπεφ πότισε «φαρμάκι» την ομάδα της Αμμοχώστου.

Διαβάστε επίσης: Έφυγε για το λεωφορείο ο Λέβι, η αντίδραση Παντελή

«Σφαλιάρα» δέχθηκε η Ανόρθωση και το καλοκαίρι του 2012 από την Ντίλα Γκόρι Γεωργίας. Με γκολ του Οκκά η «Κυρία» κέρδισε 1-0 εκτός έδρας, εντούτοις «κατάφερε» να αποκλειστεί με ήττα 0-3 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» σ’ ένα επεισοδιακό παιχνίδι που σημαδεύτηκε με είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο που έφερε μετέπειτα ποινή τριών αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

Διαβάστε επίσης: Ακυρώθηκε γκολ της Ανόρθωσης στις καθυστερήσεις! (video)

Το 2013 γράφτηκε ίσως η πιο «μαύρη» σελίδα στην ιστορία της Ανόρθωσης, καθώς η ομάδα της Αμμοχώστου δια περιπάτου νίκησε 3-0 την Γκέφλε Σουηδίας εντός έδρας, αλλά στον επαναληπτικό δέχθηκε ντροπιαστική ήττα με 4-0 και αποκλείστηκε.

Διαβάστε επίσης: Αδικαιολόγητος ο Λέβι, δεν μίλησε στη συνέντευξη Τύπου

Σαν να μην πέρασε μια μέρα, η Ανόρθωση επανέλαβε εαυτόν στην επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η Λάτσι Αλβανία προστίθεται στον κατάλογο των ομάδων που ξεφτίλισαν την ευρωπαϊκή ιστορία της «Κυρίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ