aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟι Παφίτες έκαναν την αρχή

Οι Παφίτες έκαναν την αρχή

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Το σφοδρό συναίσθημα της νίκης μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις τους οπαδούς των ομάδων. Ειδικά όταν πρόκειται για σπουδαία βαθμολογικής σημασίας αγώνες. Η ανάρτηση του πανό από τους οπαδούς της Πάφου ωστόσο, προκάλεσε μια ύφεση, μια αμφιθυμία στους οπαδούς της Ανόρθωσης που καλλιεργήθηκε από τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Το πανό των οργανωμένων της Πάφου έγραφε: «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ. Η πόλη που δεν γνώρισα αλλά, αγάπησα». Αυτόματα αρχίζουν να δημιουργούνται σχέσεις που έχουν ξεχαστεί. Αισθήματα που τόσο πολύ έλειψαν στο χώρο του αθλητισμού και κυρίως στο χώρο του ποδοσφαίρου που τόσο πολύ έχει προσβληθεί από μια αρνητική αύρα φτάνοντας στα όρια του μίσους απλώς και μόνο γιατί έχει επιλέξει μια διαφορετική από τη δική σου ομάδα.

Δεν λέω πως θα είναι η απαρχή μιας διαφορετικής προσέγγισης των φιλάθλων προς τους αντιπάλους τους αλλά μπορεί να είναι η αρχή ενός δεσμού, εκτίμησης καλύτερα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Οι διοικούντες την Ανόρθωση προφανώς έχουν εκτιμήσει την ενέργεια των οπαδών Πάφου καθώς όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωσή τους στην ιστοσελίδα τους εκφράζουν το σεβασμό τους. Η αλήθεια τέτοιες ενέργειες μας λείπουν στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου με τις ανακοινώσεις των οργανωμένων να στρέφονται με αστείρευτο μίσος κατά των αντιπάλων τους αλλά και συχνά-πυκνά ανταλλαγή «φιλοφρονήσεων» δημοσιοποιούνται και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο σεβασμός προς τον αντίπαλο, η κατανόηση της επιλογής του και η αποδοχή της υποστήριξής του με τρόπο που δεν προκαλεί σωματικό ή ψυχικό πόνο σε εμάς θα έπρεπε να ήταν απαίτηση από όλους. Στο κάτω – κάτω η αγάπη για το ποδόσφαιρο και η ανιδιοτελής αγάπη προς την ομάδα είναι ένα κοινό σημείο επαφής που θα έπρεπε να φέρει όλους τους οπαδούς μας. Το οπαδικό κίνημα στην Κύπρο στερείται πρωτοβουλιών ή αν αυτές υπάρχουν εξανεμίζονται από το ανυπέρβλητο μίσος κάποιων. Χάνεται μια μοναδική ευκαιρία για να αποκτήσει εκτόπισμα και κύρος στην κοινωνία.

Δημιουργούνται επεισόδια για ανόητους λόγους, όπως π.χ. επειδή είναι από διαφορετική πόλη, ανήκει σε άλλο ιδεολογικό χώρο ή γιατί μπορεί να πανηγυρίσει ένα τίτλο, τον οποίο διεκδικεί και η δική μας. Αυτό είναι ισχυρό επιχείρημα στο κάθε Κράτος να επιβάλει την τάξη. Είναι αν θέλετε υποχρέωση του Κράτους να επιβάλλει την τάξη στην κοινωνία, όπου συναθροίζονται πολλοί άνθρωποι. Οι οργανωμένοι της Πάφου, έκαναν την αρχή για να δημιουργηθούν δεσμοί στο χώρο τους, αν θα υπάρξουν συνεχιστές κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Μάλλον ένα χελιδόνι δεν φέρνει την Άνοιξη…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ