aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟι αριθμοί δείχνουν μαζεμένα αρνητικά ρεκόρ στα βιβλία της ιστορίας της Ανόρθωσης!

Οι αριθμοί δείχνουν μαζεμένα αρνητικά ρεκόρ στα βιβλία της ιστορίας της Ανόρθωσης!

Η δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου της Ανόρθωσης, Δημήτρη Χριστοφόρου, μετά το 2-3 από την ΠΑΕΕΚ αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδό της: «Τρία γκολ από την ΠΑΕΕΚ μέσα στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” είναι για τα βιβλία της ιστορίας».

Δεν είναι μόνο η ηχηρή σφαλιάρα από την ομάδα της Κερύνειας που μπαίνει στα βιβλία της ποδοσφαιρικής ιστορίας της «Κυρίας». Οι αριθμοί καταδεικνύουν -πέραν πάσης αμφιβολίας- ότι στην τρέχουσα περίοδο «διανύει» μία από τις χειρότερες διαδρομές των τελευταίων χρόνων.

Από την περίοδο που αποχώρησε ο Τιμούρ Κετσπάγια προ δωδεκαετίας (στο τέλος της σεζόν – σταθμός 2008-09, όταν συμμετείχε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ), στους πρώτους έντεκα αγώνες, φέτος προκύπτει η φτωχότερη βαθμολογική συγκομιδή, καθώς επίσης οι περισσότερες ήττες, η χειρότερη βαθμολογική θέση και ο χειρότερος συντελεστής τερμάτων! Μαζί και τα περισσότερα γκολ παθητικό.

Όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα, σε έντεκα ματς, οι περισσότεροι βαθμοί για την Ανόρθωση (31) ήρθαν τη σεζόν 2012-13 με προπονητή τον Ρόνι Λέβι όταν μετρούσε 10 νίκες και μία ισοπαλία! Τη σεζόν 2009-10 με προπονητή τον Μούσλιν και τη σεζόν 2015-16 με προπονητή τον Πάους, η «Κυρία» είχε 24 βαθμούς. Ο Τιμούρ Κετσπάγια τις δύο προηγούμενες περιόδους είχε 23 βαθμούς, ενώ φέτος μόλις 13. Η δεύτερη χειρότερη συγκομιδή (14 βαθμοί) ήταν τη σεζόν 2016-17 με προπονητή, αρχικά τον Πούτσε και στη συνέχεια τον Λέβι.

Η Ανόρθωση δεν είχε ποτέ τα τελευταία 12 χρόνια, έξι ήττες στα πρώτα έντεκα ματς, όπως στην τρέχουσα σεζόν. Είχε πέντε ήττες, επί Πάους τη σεζόν 2014-15. Ήταν αήττητη τη σεζόν 2012-13, ενώ μία ήττα είχε τις σεζόν 2009-10 και 2015-16.

Όπως διαπιστώνεται από τον σχετικό πίνακα, κι είναι εκπληκτικό, η Ανόρθωση ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά από έντεκα ματς, δύο φορές. Και τις δύο με προπονητή τον Ρόνι Λέβι! Επί Τιμούρ Κετσπάγια, τις σεζόν 2019-20 και 2020-21, ήταν στη 2η θέση, ενώ φέτος «έπεσε» στην 8η.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η Ανόρθωση δέχεται φέτος πολύ εύκολα το γκολ και μάλιστα στις πρώτες επιθετικές προσπάθειες της αντιπάλου ομάδας. Συνολικά παραβιάστηκε η εστία της σε 18 περιπτώσεις, τις περισσότερες από κάθε άλλη φορά την τελευταία δωδεκαετία. Δέκα πέντε τέρματα είχε δεχθεί τη σεζόν 2014-15, με προπονητή τον Πάους. Ο δε φετινός συντελεστής τερμάτων (15-18) δηλαδή -3 είναι ο χειρότερος για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Αρνητικό συντελεστή (-1) είχε μόνο τη σεζόν 2016-17 με προπονητή, αρχικά τον Πούτσε και στη συνέχεια τον Λέβι. Ο Ισραηλινός τεχνικός είχε τον καλύτερο συντελεστή (+22) στο ξεκίνημα της περιόδου 2012-13, ενώ +13 είχε η «Κυρία» την περίοδο 2013-14, με προπονητή τον Ζόρζε Κόστα.

Η «ΚΥΡΙΑ» ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΩΔΕΚΑΕΤΙΑ

Untitled

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ