aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟι αποφάσεις του «άθλιου» Πιθάρο Γκόμεθ που καταδίκασαν τη Σοσιεδάδ

Οι αποφάσεις του «άθλιου» Πιθάρο Γκόμεθ που καταδίκασαν τη Σοσιεδάδ

Μπόλικο απόηχο προκάλεσε η διαιτησία του Βαλεντίν Πιθάρο Γκόμεθ, στο ματς της περασμένης Κυριακής ανάμεσα σε Βαλένθια και Ρεάλ Σοσιεδάδ (2-2).

Ισπανικό δημοσίευμα περνά από γενεές δεκατέσσερις τον διαιτητή που ορίστηκε στο Ανόρθωση-Ομόνοια, για αποφάσεις που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα στο Μεστάγια με ευνοούμενη τη γηπεδούχο.

Γίνεται λόγος για ανομοιομορφία στις αποφάσεις, ενώ στον επίλογο χαρακτηρίζεται άθλιος ο Ισπανός διαιτητής.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το δημοσίευμα, που έχει τίτλο «Οι τέσσερις αποφάσεις του Πιθάρο Γκόμεθ που καταδίκασαν τη Ρεάλ»:

«Οποιοδήποτε επίθετο μπορεί να αποδοθεί στην παράσταση που έδωσε ο Βαλεντίν Πιθάρο Γκόμεθ χθες στο Μεστάγια, σίγουρα δεν θα ήταν αρεστό σε έναν διαιτητή που συνέτριψε τη Ρεάλ. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν αποφασιστικής σημασίας για τη Βαλένθια να ξεπεράσει έναν αγώνα που είχε τον έλεγχο με το 0-2 και την κατοχή της μπάλας.

Το χθεσινό αποτέλεσμα δεν μπορεί να γίνει κατανοητό χωρίς την αποφασιστική παρέμβαση ενός διαιτητή που ανέστησε τη Βαλένθια, που ήταν νεκρή, αφού ο Σόλερ απέτυχε σε πέναλτι και είδε πώς ο Γκεβάρα και ο Ισάκ έθεσαν τη Ρεάλ μπροστά από το ημίχρονο.

Πέναλτι από τον Κάρλος Φερνάντεθ
Η Ρεάλ ήλεγχε το παιχνίδι χωρίς βιασύνη μέχρι το 58’, σε ένα σετ σετ, ο Πιθάρο Γκόμεθ έδωσε πέναλτι για ένα φάουλ από τον Κάρλος Φερνάντεθ στον Παουλίστα όταν είχε ήδη πέσει και δεν είχε άλλη επιλογή να κάνει οτιδήποτε άλλο. Ήταν μια τυχαία φάση, αλλά ο διαιτητής δεν δίστασε να δείξει πέναλτι, προειδοποιώντας επίσης τον ανδαλουσιανό επιθετικό. Αμφισβητήσιμος.

Δεύτερη κίτρινη για τον Παουλίστα
Για έναν διαιτητή να κάνει ένα λάθος είναι ανθρώπινο, αλλά αυτό που έγινε τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν κατακριτέο για ενέργεια του Γκαμπριέλ Παουλίστα με κλωτσιά στο στήθος! Ο ίδιος διαιτητής που δεν είχε καμία αμφιβολία για να επιδοκιμάσει τον νεαρό Ούρκο Γκονθάλεθ στα έξι λεπτά (σ.σ.: από την έναρξη), ο ίδιος που είχε δείξει στον Κάρλος Φερνάντεθ κίτρινη για ακούσια λανθασμένο βηματισμό λίγο προηγουμένως, συγχώρησε τη δεύτερη κάρτα στον Βραζιλιάνο παρά το επικίνδυνο παίξιμό του.

Συγχωρήστε την απέλαση στον Wass
Αργότερα, στο 76ο λεπτό, προειδοποίησε τον Ντάνιελ Βας για ένα λάκτισμα στον Γιανουζάι, όταν δεν είχε καμία πρόθεση να παίξει την μπάλα, αλλά προσπάθησε να τον σταματήσει κλωτσώντας τον στο ύψος του γόνατος. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι εδώ το VAR, το οποίο στην δράση της Παουλίστα δεν είχε τίποτα να πει, ήταν σιωπηλό και δεν ζήτησε από τον Πιθάρο Γκόμεθ να παέι να δει τη δράση.

Πέναλτι στον Ίσακ
Και για να ολοκληρώσει το απόγευμά του, ο διαιτητής δεν τιμώρησε τον Βας για χτύπημα στον Ισάκ μέσα στην περιοχή, κάτι που όχι μόνο θα επέτρεπε στη Ρεάλ να πάρει πέναλτι, αλλά και θα είχε προκαλέσει την αποβολή του θύτη, η οποία όπως συνέβη πριν με τον Κάρλος Φερνάντεθ, θα έπρεπε να είχε επιπλήξει. Το VAR, με τον Ντίαθ ντε Μέρα στα χειριστήρια, συνέχισε με το “mute” ενεργοποιημένο.

Προφανείς αποφάσεις στις οποίες πρέπει να προστεθούν σε σειρά «αδυναμιών» που κατέληξαν να υπονομεύσουν τη Ρεάλ, η οποία τιμωρήθηκε από τραυματισμούς και από έναν άθλιο Πιθάρο Γκόμεθ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ