aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟι 18 (-1) υποψήφιοι διαιτητές - Χωρίς elite Ομόνοια - Απόλλων και τελικός κυπέλλου

Οι 18 (-1) υποψήφιοι διαιτητές – Χωρίς elite Ομόνοια – Απόλλων και τελικός κυπέλλου

Οι κορυφαίοι διαιτητές της Ευρωπης θα βρίσκονται στην Κύπρο για τους αγώνες της 9ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος. Όπως ενημέρωσε η ΚΟΠ ο πρόεδρος Γιώργος Κούμας ζήτησε και εξασφάλισε άδεια από την UEFA για τη χρησιμοποίηση ξένων διαιτητών Κατηγορίας Elite, για τις ανάγκες του Πρωταθλήματος μας, που θα συμμετέχουν στην τελική φάση του EURO 2020.

Η UEFA γνωστοποίησε μόλις την περασμένη Τετάρτη (21/4) τους διαιτητές που θα σφυρίξουν στο Euro 2020 που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι. Συνολικά ανακοίνωσε 18 ονόματα που αποτελούν την ελίτ της διαιτησίας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η λογική λέει ότι η επιλογή για τους διαιτητές που θα έρθουν στην Κύπρο θα γίνει ανάμεσα σε 17 διαιτητές, καθώς πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι ο Τούρκος, Τζουνέιτ Τσακίρ (κεντρική φωτό) δεν θα είναι στους υποψήφιους.

Πρόκειται για τους: Μπριχ (Γερμανία), Τσακίρ (Τουρκία), Ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία), Εκμπεργκ (Σουηδία), Γκρίνφιλντ (Ισραήλ), Χάτεγκαν (Ρουμανία), Καράσεφ (Ρωσία), Κόβακς (Ρουμανία), Κάιπερς (Ολλανδία), Μακέλι (Ολλανδία), Λαόθ (Ισπανία), Ολιβερ (Αγγλία), Ορσάτο (Ιταλία), Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία), Σέμπερτ (Γερμανία), Τέιλορ (Αγγλία), Τουρπέν (Γαλλία) και Βίντσιτς (Σλοβενία).

Πάντως, σημειώνεται ότι «κατόπιν της άδειας που εξασφαλίστηκε, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι τις 7/5 διαιτητές οι οποίοι θα συμμετέχουν στη συνέχεια στην τελική φάση του EURO 2020». Επομένως, είναι αδύνατο να έρθουν στην Κύπρο διαιτητές κατηγορίας Elite στα παιχνίδια Ομόνοια – Απόλλων (10/5) για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και Ανόρθωση – Ολυμπιακός για τον τελικό κυπέλλου, όπου είναι επίσης δεδομένη η παρουσία ξένων διαιτητών.

Η επιλογή θα είναι με διαιτητές Κατηγορίας Α’, όπως είναι σχεδόν όλοι όσοι ήρθαν στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ