aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Ο Τιμούρ βγάζει προς τα έξω έναν αχταρμά»

«Ο Τιμούρ βγάζει προς τα έξω έναν αχταρμά»

Mέσα σε όλα βρέθηκε και νέα… ασχολία τις τελευταίες μέρες με τις συνεχόμενες συνεντεύξεις του Τιμούρ Κετσπάγια σε κυπριακά μέσα, στις οποίες ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ βγάζει παράπονα για την απόλυσή του από την ομάδα και παράπονο για τις μεταγραφές. Ο Άκης Γεωργίου σχολιάζει.

Aπό την ιστοσελίδα contra.gr:

“Το κακό για την ΑΕΚ είναι ότι σε μερικά από αυτά που λέει και αφορούν τον αγωνιστικό σχεδιασμό έχει και δίκιο.

Άλλη ΑΕΚ θα ήταν με τη Σεντ Ετιέν και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος αν έκαναν μαζί της προετοιμασία οι Πατίτο, Λάζαρος, Αλμέιδα και ένας κεντρικός αμυντικός που στην πορεία έγινε Λέσκοτ, έκαναν προετοιμασία από νωρίς με την ομάδα. Τουλάχιστον θα ήταν διαφορετική σε σχέση με αυτή που εμφανίστηκε στη σεζόν. Έστω κάπως βελτιωμένη και πιο συμπαγής.

ΟΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΘΕΜΑ… ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Το ακόμα πιο αρνητικό για την ΑΕΚ είναι ότι στο τέλος της μέρας πήγε και εμπιστεύτηκε την ομάδα σε έναν προπονητή σαν τον Τιμούρ. Σοβαροί να είμαστε, χρειάζεται να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις -ποδοσφαιρικές και μη- κάποιος για να μπορεί να κάνει τον προπονητή.

Μερικές από αυτές είναι η προσέγγιση, η σοβαρότητα, η συγκροτημένη σκέψη αλλά πάνω από όλα η αντίληψη. Να… κοζάρει, δηλαδή, κάποιος. Να μπορεί να καταλάβει μια κατάσταση, να τακτοποιήσει στο μυαλό του αυτό που θέλει να πει και να το περάσει προς τα έξω. Γνωρίζοντας καλύτερα τον Κετσπάγια μέσα από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, γίνεται αντιληπτό πως το μοναδικό κριτήριο του Μπάγεβιτς την εποχή που τον επέλεξε πρέπει να ήταν το γεγονός ότι ο Τιμούρ ήταν μέλος μιας από τις καλύτερες ΑΕΚ όλων των εποχών.

Εκεί (μαζί με… τόνους σεβασμού τόσο στον Τιμούρ όσο και σε όλη την υπόλοιπη τότε ομάδα) σταματάνε όλα τα θετικά και ξεκινάνε τα αρνητικά.

ΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Στην περίπτωση του Τιμούρ δεν υπάρχει μεγάλη ικανότητα στο… κοζάρισμα και αυτό είναι κάτι πολύ ξεκάθαρο. Περισσότερο δείχνει εικόνα ανθρώπου σε παροξυσμό που βάλλει κατά πάντων γιατί κάτι του φταίει αλλά δεν μπορεί να προσδιορίσει τι ακριβώς είναι αυτό.

Το να μπει κανείς στη διαδικασία να εξηγήσει κανείς στον Γεωργιανό ότι δεν του κρατάνε… μούτρα οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ επειδή είχε πει παλιά ότι θέλει με μια κυπριακή ομάδα να αποκλείσει μια ελληνική, είναι κάτι ανάλογο με το να μπει στη διαδικασία να εξηγήσει σε ένα μικρό παιδί ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης που έρχεται από την καμινάδα και αφήνει δώρα στο τζάκι.

Δεν υπάρχουν αυτά και δεν κάνουν καλό στο προφίλ ενός προπονητή που αισιοδοξεί ότι κάποιος ιδιοκτήτης θα του εμπιστευτεί κάποια στιγμή την ομάδα του.

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΚΡΑΞΙΜΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ
Σε ότι αφορά το κράξιμο στους δημοσιογράφους, πρέπει αρχικά να πω ότι δεν ανήκω στην κατηγορία που μυγιάζονται όταν άνθρωποι του ποδοσφαίρου ρίχνουν μπηχτές για τον παρακμιακό αυτό κλάδο στον οποίο λίγο-πολύ ανήκουμε όλοι όσοι γράφουμε δημόσια.

Περισσότερο ευχαρίστηση μου προκαλεί το κράξιμο αυτών που ξέρουν, σε αυτούς (ή σε εμάς) που κάνουν ότι ξέρουν και που κάνει μπαμ ότι έχουν τη μύγα. Όμως το θέμα είναι να υπάρχει και ένα υπόβαθρο, μια λογική σειρά και όχι ένας αχταρμάς χωρίς αρχή μέση και τέλος.

Δεν είναι όλες οι απολύσεις ίδιες, δεν είναι όλοι οι προπονητές ίδιοι. Για παράδειγμα, ο Δέλλας όταν παραιτήθηκε και αποτέλεσε παρελθόν για την ΑΕΚ, ενώ είχε κάτι να πει για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε δεν το έκανε, αφήνοντας μια αξιοπρεπή γεύση στο κοινό. Ο Τιμούρ βγάζει προς τα έξω έναν αχταρμά ο οποίος του αφαιρεί όποιο δίκιο έχει και τον καθιστά μια… cult φιγούρα στα μάτια των ΑΕΚτζήδων.

Πάντως, κάποιος που έβλεπε τον Τιμούρ με καλή πρόθεση και θέλοντας να προσεγγίσει στον πόντο την πραγματικότητα θα είχε σταθεί σε αρκετά περιστατικά τα οποία ο ίδιος ο Γεωργιανός παρέλειψε, ή δεν τα είχε πάρει χαμπάρι, στο διάστημα της παρουσίας του στην ΑΕΚ. Όπως το γεγονός ότι τον έκραζαν οι παίκτες έξω από το πούλμαν μετά το φιλικό με την Καλλιθέα σε δημοσιογράφους…

ΑΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΤΟΤΕ
Απόλυτο δίκιο έχει ο Κετσπάγια σε κάποια πράγματα, όπως π.χ. ο Λαίφης, όμως και η δική του στάση ελέγχεται από τη στιγμή που και ο ίδιος πήρε… αποφάσεις που δεν ήταν δικές του. Ένα απλό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Μιγκέλ Κορδέρο ο οποίος κόπηκε πριν τον δει ο προπονητής (με αιτιολογία κοψίματος από τον προπονητή) και ενώ ο προπονητής είχε πει προς τα έξω ότι θέλει να δει όλους τους παίκτες.

Αν παρέμβαινε κανείς στη δουλειά του με κόστος να μην πάει η ομάδα μπροστά, ας μίλαγε τότε ο Τιμούρ. Τώρα απλά δημιουργεί αναμπουμπούλα για να μπορέσει να βρει την επόμενη δουλειά του…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ