aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟ… ρυθμιστής Ντα Σίλβα η αποβολή και ο Νικολαΐδης

Ο… ρυθμιστής Ντα Σίλβα η αποβολή και ο Νικολαΐδης

Δυο σημαντικούς βαθμούς απώλεσε ο Απόλλων στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», στην προσπάθεια που κάνει για να διατηρηθεί στην κούρσα του τίτλου, με το 0-0 απέναντι στην Ανόρθωση.

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, που έπεσε στην τρίτη θέση, βρέθηκε από το 16ο λεπτό της αναμέτρησης με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στην «Κυρία» να κρατήσει μπάλα και να επιβάλει το δικό της ρυθμό.

O Απόλλων, από τον οποίο εκφράστηκαν και παράπονα, μπαίνει στα πλέι οφ με το πλην 5 από την κορυφή και θα πρέπει να καλύψει αυτή τη διαφορά από τον ΑΠΟΕΛ αν θέλει να κυνηγήσει μέχρι τέλους τον τίτλο.

Για την Ανόρθωση ήταν ένας βαθμός που την κρατά σε πολύ καλή ψυχολογία ενόψει της συνέχειας σε κύπελλο και πρωτάθλημα. Όλοι πλέον στην «Κυρία» στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης με την ΑΕΚ, στον επαναληπτικό του νικηφόρου 3-1.

Πρόσωπο της αναμέτρησης θεωρείται ο Ντα Σίλβα. Κατάφερε σε δύσκολα για τον Απόλλωνα σημεία της αναμέτρησης να κρατήσει μπάλα και να σπάσει τον ρυθμό της Ανόρθωσης. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, πέρα από καλά τρεξίματα, ο Ντα Σίλβα κέρδισε και αρκετά φάουλ. Φόρτωσε με κάρτες αντιπάλους του, ενώ στις αντεπιθέσεις ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία των γηπεδούχων.

Όσον αφορά στη κρισιμότερη φάση, καταγράφουμε αυτή στο 16ο λεπτό, όταν άλλαξαν οι ισορροπίες στην αναμέτρηση, όταν ο Σεμέδο αποβλήθηκε αντικρίζοντας απευθείας την κόκκινη κάρτα. Μια φάση που άλλαξε τα πλάνα του Απόλλωνα στην αναμέτρηση. Γενικά επηρέασε (με διαφορετικό τρόπο) την τακτική και των δύο ομάδων στην αναμέτρηση.

Από εκεί και πέρα, σωστή ήταν η κόκκινη κάρτα που έδειξε ο Χρίστος Νικολαΐδης στον Σεμέδο στο πρώτο ημίχρονο, καθώς είχε επιχειρήσει να ανακόψει με επικίνδυνο τρόπο τον Σάντος. Οι φιλοξενούμενοι έχουν παράπονα από τη διαιτησία και για άλλες δύο φάσεις, στις οποίες ζήτησαν την αποβολή παικτών της Ανόρθωσης: στον Βίκτορ στο πρώτο μέρος για το σπρώξιμο στον Μπεντόγια, όπως και στον Ερέρο, για μαρκάρισμα που έκανε στην επανάληψη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ