aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟ Πιέρος, ο Λαΐφης και ο Μακρής

Ο Πιέρος, ο Λαΐφης και ο Μακρής

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (pancon@phileleftheros.com)

ACTIVE RADIO (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Τα τελευταία χρόνια έχω εκφραστεί αρκετές φορές δημόσια για την ανάγκη οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Να εργαστούν όσο μπορούν στις προπονήσεις αλλά και εκτός αυτών, να φροντίσουν τον εαυτό τους και τα καλοκαίρια και επιμένουν να διορθώνουν τις αδυναμίες τους.

Πολλές φορές τα καλοκαίρια την ώρα που οι Κύπριοι έφηβοι ποδοσφαιριστές τη… βγάζουν στις καφετέριες, οι συνομήλικοί τους σε άλλες χώρες και σε άλλες ηπείρους βρίσκονται στις αλάνες και οι προνομιούχοι στα γυμναστήρια. Αυτή η περίοδος είναι σημαντική για την πρόοδο ενός αθλητή στην προσπάθειά του να ετοιμαστεί όσο μπορεί καλύτερα με την ενηλικίωσή του.

Είναι ευχάριστο πάντως που ο Κωνσταντίνος Λαΐφης βρήκε τα ψυχικά αποθέματα εκεί που ήταν ξεγραμμένος, όταν του δόθηκε η ευκαιρία από τον Πάους ήταν έτοιμος. Την άρπαξε, δούλεψε παραπάνω και εδώ και μερικούς μήνες διαπρέπει στη Στάνταρ Λιέγης.

Ένας άλλος άσος των κυπριακών γηπέδων που υποχρεώθηκε να δουλέψει σκληρά και να ανταγωνιστεί συμπαίκτες με ψηλότερες παραστάσεις και εμπειρίες είναι ο Πιέρος Σωτηρίου. Ένα παιδί που φρόντισε από μικρή ηλικία τις βραδινές εξόδους του, φρόντισε το σώμα του και εργάστηκε αγόγγυστα στις προπονήσεις χειμώνα, καλοκαίρι.

Σημαντικό ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει και το οικογενειακό περιβάλλον. Είναι σημαντική η συνεισφορά των γονιών, φίλων και συγγενών. Τα κατάφερε και αυτός με το σπαθί του εξασφαλίζοντας καριέρα στο εξωτερικό. Είναι επίσης και η περίπτωση του Αντρέα Μακρή. Άλλος ένας ποδοσφαιριστής που πάλεψε σκληρά για να κερδίσει μετεγγραφή στο εξωτερικό.

Χώρος υπάρχει και για άλλους. Φτάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους. Είναι θέμα αντιλαμβάνομαι οι μειωμένες ευκαιρίες που έχουν. Χρειάζεται γερή κράση για να αντέξουν και πολλή επιμονή και προσπάθεια. Ο Πιέρος, ο Κωνσταντίνος, ο Αντρέας τα κατάφεραν… μπορούν και οι υπόλοιποι. Όπως πολλοί υποστηρίζουν, στην Κύπρο ταλέντο υπάρχει. Μια ματιά στις ακαδημίες και θα το διαπιστώσετε.

Λίγη παραπάνω τόλμη χρειάζεται από τα σωματεία μας και καλύτερες υπηρεσίες στα δικά τους παιδιά. Δε νοείται τα πλείστα να αξιοποιούν τις ακαδημίες τους μόνο για σκοπούς κέρδους. Υπάρχουν παιδιά που θέλουν χρόνο και ψυχολογική στήριξη. Δεν είναι εύκολο να ανταγωνιστούν 30χρονους επαγγελματίες. Από την άλλη ίσως όμως κάποια παιδιά να έχουν περισσότερο ταλέντο και θέλουν χρόνο και υπομονή για να το δείξουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ