aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

O Πάους, ο Κουλούρης και η Ανόρθωση

Στην πραγματικότητα ήταν ο πρώτος που κλήθηκε να αξιοποιήσει τον ποδοσφαιριστή Ευθύμη Κουλούρη και όχι απλώς το ταλέντο του. Να τον αντιμετωπίσει, δηλαδή, αλλά και να τον διαχειριστεί σαν κάποιον ανάμεσα στους άλλους. Που είναι έτοιμος να προσφέρει. Με αυτή την έννοια, ο Αντρέ Πάους, που είχε τον επιθετικό του ΠΑΟΚ στην Ανόρθωση, μπορεί και να αποδειχθεί “σταθμός” στην καριέρα που “ανοίγεται” για τον νεαρό.

Ο Ολλανδός τεχνικός μίλησε στο sport-fm.gr για τον Κουλούρη και τα χαρακτηριστικά που ο ίδιος και είδε και προσπάθησε να αξιοποιήσει όταν τον είχε ποδοσφαιριστή στην Ανόρθωση. Με μια υποσημείωση. Ηταν τα τελευταία λόγια του στη συνομιλία μας, αλλά μάλλον το πιο σημαντικά.

Στην ερώτηση αν ο Κουλούρης μπορεί να κάνει ακόμη και διεθνή καριέρα, μάλλον μάς “μάλωσε:Αφήστε τον Ευθύμιο στην ησυχία του. Αφήστε τον στον ΠΑΟΚ του. Δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε από τώρα τι μπορεί να πετύχει μετά. Ούτε να μπαίνουν στον ίδιο τέτοιες ιδέες. Ας καθιερωθεί πρώτα στον ΠΑΟΚ και θα δούμε πού μπορεί να φτάσει και αν θα κάνει μεταγραφή σε ομάδα εκτός Ελλάδας. Ας γίνει σε ένα-δύο χρόνια. Ακόμη και σε τρία. Είναι μικρός, έχει όλο το χρόνο μπροστά του. Αλλά τώρα πρέπει να συγκεντρωθεί στον ΠΑΟΚ. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος του και εκεί μπορεί να κερδίσει πάρα πολλά“.

Ο Αντρέ Πάους είπε κάτι πολύ σημαντικό σε αυτή τη συνέντευξη.Αλλιώς ήταν ο Κουλούρης όταν πρωτοήρθε στην Ανόρθωση και αλλιώς τον άφησα. Είχε βελτιωθεί πάρα πολύ. Ο ίδιος το πέτυχε αυτό. Βελτιώνεται συνεχώς, δουλεύει πάρα πολύ, προοδεύει, εξελίσσει τις ποδοσφαιρικές ικανότητές του. Και νομίζω θα συνεχίσει να το κάνει“, τόνισε. Σαν να λέει αυτό που λίγο πολύ όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας. Ακόμη δεν είδαμε τίποτα από τον Κουλούρη.

Τα χαρακτηριστικά που τού είχαν κάνει εντύπωση;Καταρχάς είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, πολύ φιλόδοξος και με πολύ καλή εξαιρετική. Μέσα στην αντίπαλη περιοχή είναι πάρα πολύ επικίνδυνος. Εκεί μέσα νιώθε πολύ άνετα. Για αυτό και τον ευνοεί παιχνίδι κυριαρχίας από την ομάδα του. Αυτό, δηλαδή, που έχει βρει στον ΠΑΟΚ. Οταν αγωνίζεται σε μια ομάδα επιθετική, μπορεί κι εκείνος να συμμετάσχει περισσότερο στο παιχνίδι και να προσφέρει. Δεν του ταιριάζει πολύ το παιχνίδι αντεπιθέσεων. Επίσης, χρειάζεται να αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη. Αλλά στα τελειώματα φάσεων είναι εξαιρετικός. Χρησιμοποιεί μάλιστα και τα δύο πόδια. Μπορεί το καλό του να είναι το δεξί, αλλά έχει και πολύ καλό αριστερό. Δεν το συναντάς αυτό εύκολα σε επιθετικό και είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τον αμυντικό“.

Για τα δύο γκολ που σημείωσε με τον Αστέρα, ο πρώην προπονητής του είπε:Δεν αποτελεί έκπληξη. Ούτε το τελείωμά του στο δεύτερο γκολ. Αλλά είναι πολύ σημαντικό για τον ίδιο. Κερδίζει μεγάλη αυτοπεποίθηση και για έναν επιθετικό το γκολ είναι η τροφή του. Παίρνει ευκαιρίες και τις αξιοποιεί, αυτό κάνει πολύ καλό και στον ποδοσφαιριστή και στην ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Κουλούρη. Θα επικοινωνήσω και μαζί του. Είμαι βέβαιος ότι θα έχει και συνέχεια. Εγώ πάντως θα παρακολουθώ την εξέλιξή του“.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ