aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟ Ντούρις έβαλε φωτιά… στα μπατζάκια του Απόλλωνα! (vid & pics)

Ο Ντούρις έβαλε φωτιά… στα μπατζάκια του Απόλλωνα! (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η ομάδα της Λεμεσού τα δοκάρια, η «Κυρία» την αντίσταση κι ο Ντούρις την ουσία! Η Ανόρθωση πήρε μία σπουδαίας σημασίας νίκη στο ντέρμπι της πρώτης δόσης της 19ης αγωνιστικής, καθότι κέρδισε τον Απόλλωνα με 1-0, χάρις σε τέρμα του Ντούρις στο 39’. Η ομάδα της Αμμοχώστου επούλωσε με τον καλύτερο τρόπο τις πληγές της από τον αποκλεισμό στο κύπελλο και την ήττα από την ΑΕΚ και ελπίζει πλέον στην εδραίωσή της στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Από την άλλη, τα… μπατζάκια της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή πήραν φωτιά και καλείται να τρέξει, αφού όχι μόνο έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή μετά από την ήττα του ΑΠΟΕΛ από την Πάφο, αλλά εάν κερδίσει η ΑΕΛ την ΑΕΚ την Κυριακή (3/2), θα πέσει στην 3η θέση.

Ο… κλεφτοπόλεμος, το λάθος του Απόλλωνα κι η αξιοποίηση!

Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και… το θεριό τον Γιάννη. Έτσι έμοιαζε το πρώτο ημίχρονο στο μεγαλύτερο διάστημά του, αφού καταγράφηκαν μόλις τρεις καλές φάσεις (όλες για τον Απόλλωνα) μέχρι το 25’, με αποκορύφωμα ένα δοκάρι του Σελάγια στο 22’. Ο Απόλλωνας παρατάχθηκε με σύστημα που οδηγούσε στο συμπέρασμα πως θα ήταν συνεχώς μπροστά στην επίθεση, κάτι που άρχισε να φαίνεται μετά το 20λεπτο. Είχε την κατοχή και ελαφρώς την υπεροχή η ομάδα της Λεμεσού, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Μακρινές μπαλιές, συνεχώς επιστροφές της μπάλας και Αργος ρυθμός, ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος εκατέρωθεν. Στο 23’ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Απόλλωνα σε πτώση του Σελάγια από μαρκάρισμα του Σίλντενφελντ, αλλά ο διαιτητής δεν θεώρησε σοβαρή παράβαση τη φάση για να υποδείξει την άσπρη βούλα.

Παρόλα αυτά, το ημίχρονο δεν επεφύλασσε τέλος χωρίς… κούνημα δικτύων, καθότι κόντρα στη ροή του αγώνα και συγκεκριμένα στην πρώτη της ουσιαστική φάση (39’) Ανόρθωση άνοιξε το σκορ με τον Ντούρις, ο οποίος μετά από εξαιρετική κάθετη ασίστ του Στεφανέλι, ντρίπλαρε τον Βάλε κι έστειλε την μπάλα στην κενή εστία του Βάλε βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ (1-0). Ο Αργεντινός με ιταλικό διαβατήριο, αξιοποίησε σοβαρό λάθος στο χώρο του κέντρου (λανθασμένη κεφαλιά του Ρομπέρζ), προτού δώσει την ασίστ στον Σλοβάκο συμπαίκτη του. Το 1-0, ήταν και το σκορ του α’ μέρους.

Αντίσταση, διατήρηση και πανηγύρια!

Ο Απόλλωνας πίεζε και στην επανάληψη, σε όλη σχεδόν τη διάρκειά της, αλλά τα βρήκε σκούρα απέναντι σε μία «Κυρία» που αντιστεκόταν. Παράλληλα, του γύρισε και η τύχη την πλάτη όταν στο 58’ ο Παπουλής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι που ήταν το δεύτερο για την ομάδα της Λεμεσού. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα δεν κατάφερε να σώσει έστω την παρτίδα, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως το β’ ημίχρονο «σημαδεύτηκε» και από αρκετά μαρκαρίσματα, κάρτες και αψιμαχίες. Η ουσία έγειρε υπέρ της Ανόρθωσης, η οποία πανηγυρίζει ένα υπερπολύτιμο τρίποντο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως προς το τέλος του ματς, η «Κυρία» είχε δύο καλές φάσεις με Κοφί και Φ. Κυριάκου για να τελειώσει το ματς με 2-0, αλλά και το 1-0 όπως φαίνεται είναι αρκετό.

Ανόρθωση (Γιούρχεν Στρέπελ): Ουζόχο, Κοφί, Π. Αρτυματάς, Σίλντενφελντ, Στρούνα, Εγγλέζου, Βίκτορ, Πράνιτς, Ιωάννου, Στεφανέλι (77′ Φ. Κυριάκου), Ιωάννου (87′ Οικονομίδης), Ντούρις (65′ Μικελτάντζε).

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Χ. Κυριάκου, Ρομπέρζ, Βασιλείου, Σαρδινέρο (46′ Παπουλής), Μπρου, Σατσέτι, Περέιρα (66′ Σκέμπρι), Μάγκλιτσα (81′ Καραγιόλ), Σελάγια.

Σκόρερ: 39′ Ντούρις.

Κίτρινες: 48′ Π. Αρτυματάς, 55′ Βίκτορ, 72′ Πράνιτς / 11′ Ρομπέρζ (6η), 64′ Σατσέτι (6η), 72′ Βάλε.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου.

Α’ βοηθός: Όμηρος Τζιωρτζής.

Β’ βοηθός: Χρίστος Ε. Χρίστου.

Τέταρτος: Βασίλης Δημητρίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Γεωργίου.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ