aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟ μύθος του «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Ο μύθος του «Αντώνης Παπαδόπουλος»

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Ανέκαθεν η Ανόρθωση στην έδρα της ήταν ανθεκτική λόγω της δυναμικής που βγάζει το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Για να συμβεί αυτό χρειάζεται η δυτική εξέδρα να είναι γεμάτη. Είναι όντως περίεργο, γιατί ναι μεν, το πέταλο είτε βόρεια, είτε νότια πάντα αποτελούσε την ζωογόνο ενέργεια αλλά, η σπίθα που έφερνε το γκάζι στο τέρμα προερχόταν, πιθανό και λόγω του σκέπαστρου που διαθέτει η δυτική εξέδρα κάνοντας την ηχώ ακόμη πιο έντονη και φυσικά η μεγαλύτερη χωρητικότητα της.

Δεν είναι λίγοι προπονητές και ποδοσφαιριστές που έχουν χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο γήπεδο ως το δυσκολότερο που αγωνίστηκαν στο κυπριακό πρωτάθλημα. Απόρροια βέβαια και της καλής ομάδα που διέθετε παλαιότερα. Για να μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις και να μπαίνουμε λίγο στο νόημα θα πρέπει ενδεικτικά και μόνο να σημειώσουμε για παράδειγμα πως την περίοδο 1996-97 σε 13 αγώνες στην έδρα της δε δέχθηκε καμιά ήττα. Την επόμενη σεζόν δέχθηκε μόλις δύο και τις επόμενες δύο περιόδους (1998-99 και 1999-00) μόλις στο τελευταίο της εντός έδρας παιχνίδι (1-2 από την ΑΕΚ). Συνολικά δηλαδή εκείνη την τετραετία με τον Μιτόσεβιτς στον πάγκο της μέτρησε όλες και όλες τρεις ήττες.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Οι 34 ανοικτές υποθέσεις, οι Ρώσοι και ο Μαμούκα

Το πράγμα κάπου να χαλάσει τη σεζόν 2000-01 μέχρι να αναλάβει ο Κετσπάγια. Αρχικά ως ποδοσφαιριστής-προπονητής. Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» έχοντας και την ευθύνη του προπονητή, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2004 αγνοούσε την ήττα για 34 αγώνες πριν χάσει από την Ομόνοια στις 27 Ιανουαρίου του 2007.

Ακολούθησαν μετά έντεκα συνεχόμενες νίκες και συνολικά 29 παιχνίδια μέχρι και πάλι να ηττηθεί από την Ομόνοια στις 25 Ιανουαρίου του 2009. Τέλη 2008, αρχές 2009, είναι μια περίοδος που τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα μεγεθύνονται και ελάχιστη σημασία δίδεται πλέον στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με άλλες δύο ήττες από Ομόνοια (ξανά!) και ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης: Επιστολή Κίρζη για μετριασμό της ποινής του Γιάγκου

Στα 75 παιχνίδια με τον Κετσπάγια στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» από το 2004 μέχρι το 2009 η Ανόρθωση έφυγε ηττημένη από το γήπεδο μόλις τέσσερεις φορές. Εντυπωσιακός απολογισμός αφού μέτρησε 56 νίκες και άλλες 14 ισοπαλίες. Θα πρέπει ωστόσο, να καταγραφεί πως μέτρησε και ένα μηδενισμό σε αγώνα με τον Απόλλωνα. Φέτος ο Γεωργιανός τεχνικός έρχεται να διευρύνει αυτό το σπουδαίο ρεκόρ με τις δύο νίκες στις αναμετρήσεις με την Πάφος FC και τον Απόλλωνα στις αρχές του φετινού πρωταθλήματος. Στην επόμενη αγωνιστική η Ανόρθωση θα αντιμετωπίσει τον «κακό μπελά» της, αλλά σε τίποτε δεν μπορεί να αλλοιώσει αυτό που δημιούργησε το μύθο του σταδίου «Αντώνης Παπαδόπουλος» τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος μάλιστα ίσως έχει μια καλή ευκαιρία να τον αναβιώσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ