aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟ μεγάλος πόθος του κόσμου της Ανόρθωσης

Ο μεγάλος πόθος του κόσμου της Ανόρθωσης

TOY ΜΙΧΑΛΗ ΛΟΥΚΑ

Το κτίσιμο της νέας Ανόρθωσης βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και δεν υποστηρίζει οποιοδήποτε απόλυτο συμπέρασμα σχετικά με τον δρόμο που θα ακολουθήσουν ο Ρόνι Λέβι και ο Ανδρέας Παντελή, για να φτιάξουν το ρόστερ που θα πρωταγωνιστήσει. Με άλλα λόγια, αν θα δώσουν βαρύτητα σε μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες, αν θα πάρουν ρίσκα, αν θα επενδύσουν σε νεαρούς ή αν θα συμπληρώσουν ένα παζλ με λίγο από όλα, όπως δείχνουν και οι πρώτες τέσσερις ανακοινώσεις.

Συνοπτικά: Επιλέχθηκε ο έμπειρος Μπανταλόφσκι αντί του αιτούντος γενναία αύξηση Γκάμπριελ. Εκτιμήθηκε ότι ο Σισοκό μπορεί να αναγεννηθεί στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και να κάνει τη διαφορά ως πλάγιος φορ. Εντοπίστηκε ταλέντο με παρόν και μέλλον στο πρόσωπο του 18χρονου κεντρικού αμυντικού Παναγιώτη Αρτυματά, ενώ διασφαλίστηκε άλλος ένας στόπερ με ανέλιξη (από την ακαδημία), ο 19χρονος Παύλος Κορρέα.

Οι δύο τελευταίες κινήσεις της «Κυρίας» έχουν αποσπάσει σωρεία κολακευτικών σχολίων από φιλάθλους. Γεγονός που αντανακλά στον μεγάλο πόθο του κόσμου να ξαναδεί και δικά του παιδιά στο γήπεδο. Ποδοσφαιριστές που ξέρουν ποια φανέλα φοράνε, που έχουν πάθος, νοοτροπία νικητή και τα κότσια για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ομάδας. Η ομάδα της Αμμοχώστου έχει απόλυτη ανάγκη από νέους Λαΐφηδες.

Η προϊστορία της άλλωστε έχει διδάξει πως σε όσες περιόδους είχε λάμψει με τις εμφανίσεις και τα επιτεύγματά της, ναι μεν είχε σπουδαίους ξένους στην ενδεκάδα της αλλά η καρδιά της κτυπούσε κυπριακά ή αν θέλετε και ελλαδικά. Ένα στοιχείο που λείπει εδώ και χρόνια από την Ανόρθωση, με εξαιρέσεις. Γι’ αυτό και ο κόσμος της είναι έτοιμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια ανάδειξης ντόπιων παικτών. Έχει σιχαθεί το ράβε-ξήλωνε με μαζικές εισαγωγές αμφιβόλου αξίας και έχει κουραστεί να ακούει κάθε καλοκαίρι για νέα αρχή αλλά να βλέπει μία από τα ίδια.

Μια πραγματική νέα αρχή σε ό,τι αφορά στην ανάδειξη Κυπρίων παικτών είναι να τους δοθούν ευκαιρίες να αγωνιστούν, να βελτιωθούν και να καθιερωθούν. Του Κορρέα, του Αρτυματά, του Νικολάου και όσων άλλων παιδιών έπεισαν τον Λέβι ότι αξίζουν της στήριξής του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ