aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Ο Λαΐφης ήταν για διώξιμο»

Ενθουσιασμένος στο άκουσμα της είδησης της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΛ, από τον Αντρέ Πάους παρουσιάστηκε ο Κύπριος εξτρέμ της ομάδας, Αβραάμ, που τον γνωρίζει καλά, καθώς τον είχε προπονητή στην Ανόρθωση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο «AEL Radio»:

Για τον νέο προπονητή της ΑΕΛ: «Ήμασταν μαζί σχεδόν δύο χρόνια. Είναι ένας καλός προπονητής και για μένα αποτελεί ευχάριστη έκπληξη γιατί είχα μάθει πολλά μαζί του. Είναι ένας προπονητής που έχει όρεξη να δουλέψει. Προσπαθεί να βγάλει το 100% του κάθε ποδοσφαιριστή και όλοι οι παίκτες του σε κάθε ομάδα είναι σημαντικοί.Το πιο σημαντικό που είχε κάνει όταν ήρθε στην Ανόρθωση είναι ότι είχε παιδιά που ήταν 20-21 ετών και μεταξύ πάγκου και κερκίδας και στο τέλος κατάφερε τους ίδιους παίκτες να τα κάνει πρώτα ονόματα, να τα στείλει στην Εθνική ή να πάρουν και σπουδαίες μεταγραφές. Είναι κάτι που το πιστώνεται αυτός. Παράδειγμα είναι ο Λαΐφης, ένας παίκτης που δεν ήταν απλά μεταξύ πάγκου και εξέδρας αλλά για διώξιμο. Κι είναι αυτός που κατάφερε να τον κάνει να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό».

Για την κατάσταση που είναι ο ίδιος: «Εγώ νιώθω πως είμαι στο καλύτερο σημείο στη χρονιά που ξεκίνησε φέτος. Τα τελευταία μου παιχνίδια ήταν καλά με την ομάδα και η κλήση μου στην Εθνική και οι συμμετοχές μου έδειξαν πως είμαι σε καλή κατάσταση.
Το σημαντικό είναι πως η ομάδα κέρδισε το τελευταίο παιχνίδι που ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Έχουμε μία απόσταση ασφαλείας, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυθούμε όμως. Πρέπει να δούμε με καλύτερη ψυχολογία τη συνέχεια και να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να είμαστε καλύτερα. Η έλευση του νέου προπονητή θα κάνει ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Κακά τα ψέματα εγώ με το που ήρθα στην ομάδα τη Δευτέρα ήταν διαφορετικά τα πράγματα με τον κ. Βουτυρίτσα, αλλά ήμασταν σε καλή κατάσταση. Όλοι οι ποδοσφαιριστές ήταν σε άριστο κλίμα και έκαναν καλά προπόνηση. Είναι όμως ένα συν ο νέος προπονητής».

Για τις δυσκολίες που είχε η ομάδα: «Φέτος η ομάδα επέστρεψε μετά από πέντε χρόνια στην πρώτη Εθνική. Υπήρχαν παίκτες που αγωνίζονταν σε αυτό το επίπεδο για πρώτη φορά. Ενώ και ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα για πρώτη φορά.
Για μένα προσωπικά το γεγονός πως η ΑΕΛ βρίσκεται σε αυτή τη βαθμολογική θέση αυτή τη στιγμή είναι καλά με τα δεδομένα που είχαμε. Επίσης στόχος μας από την πρώτη μέρα ήταν η παραμονή και ας μην ξεχνάμε πως είμαστε κοντά για να το πετύχουμε. Το βασικό ήταν να φτιάξουμε από την αρχή μια ομάδα. Ας μην ξεχνάμε επίσης πως ήμασταν και άτυχοι σε κάποια σημεία του πρωταθλήματος. Υπήρξαν αγώνες που έπρεπε να τους πάρουμε και χάσαμε στο τέλος ή πήραμε ισοπαλίες στην έδρα μας που έπρεπε να γίνουν νίκες. Αλλά όλοι δουλέψαμε και δουλεύουμε σκληρά. Έχουμε ακόμα πέντε παιχνίδια μπροστά μας για να πετύχουμε το στόχο. Πιστεύω πως του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερη από τη φετινή. Είμαι αισιόδοξος γιατί του χρόνου θα έχουμε παίκτες με εμπειρίες και παίκτες που ξέρουν το πρωτάθλημα. Όλο αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη υγεία στην ομάδα».

Για το κλίμα της ομάδας: «Ένα από τα θετικά της φετινής χρονιάς είναι πως σε χρόνο ρεκόρ καταφέραμε να γίνουμε μία οικογένεια. Δεν είχα συναντήσει ξανά ομάδα, όπου πήγαιναν για καφέ δέκα άτομα μαζί και έψαχναν να μας χωρέσουν. Δεν υπήρχαν μικρές παρέες, αλλά ήμασταν μία ομάδα παντού. Αυτό σημαίνει πολλά και δείχνει περισσότερα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ