aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟ Κολούνγκα των παραστάσεων και το εμπόδιο που ξεπεράστηκε

Ο Κολούνγκα των παραστάσεων και το εμπόδιο που ξεπεράστηκε

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μιας πολύ σημαντικής μετεγγραφής βρίσκεται η Ανόρθωση. Πρόκειται για τον 31χρονο πολυθεσίτη επιθετικό Αντριάν Κολούνγκα ο οποίος ψες έμεινε ελεύθερος από στη Μαγιόρκα.

Η ομάδα της Αμμοχώστου τα έχει βρει σε όλα με τον Ισπανό ποδοσφαιριστή και το μόνο που μένει είναι να έλθει στην Κύρο, να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ανακοινωθεί η απόκτησή του. Οι δύο πλευρές έχουν δώσει τα χέρια για συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων και ο Κολούνγκα, αν δεν προκύψει κάποια ανατροπή, θα ντυθεί στα κυανόλευκα.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με υψηλές ποδοσφαιρικές παραστάσεις μιας και έχει αγωνιστεί συνολικά έξι χρόνια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ξεκίνησε την καριέρα του από μικρές ομάδες της Ισπανίας μέχρι που έκανε το βήμα για τη Λας Πάλμας τη σεζόν 2007-08 κατά την οποία πέτυχε 13 γκολ σε 33 παιχνίδια και ακολούθως πήρε μετεγγραφή στην Ουέλβα.

Στον ενάμιση χρόνο που έπαιξε για την Ουέλβα πέτυχε 12 γκολ σε 42 συμμετοχές. Ακολούθησε ένα εξάμηνο στη Σαραγόσα με 16 συμμετοχές και 7 γκολ. Μετά πήρε μετεγγραφή στη Χετάφε όπου έπαιξε για τέσσερα χρόνια έχοντας σκοράρει 18 τέρματα σε 82 συμμετοχές, αφού ενδιάμεσα έκανε και μια στάση στη Σπόρτινγκ Χιχόν.

Το 2014 πήγε στην Αγγλία για την Μπράιτον, όπου ήταν συμπαίκτης με τον Καλντερόν, ενώ είχε και ένα πέρασμα από τη Γρανάδα. Από πέρσι βρίσκεται στη Μαγιόρκα με την οποία είχε μόλις 7 συμμετοχές και 2 γκολ. Φέτος μετρά μια συμμετοχή με τη Μαγιόρκα στην πρεμιέρα της Σεγκούντα Ντιβιζιόν, όμως πλέον δεν υπολογίζεται από τους νησιώτες.

Τον Δεκέμβριο του 2015 είχε δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Κολούνγκα και ο ΑΠΟΕΛ. Είναι παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί τόσο στα «φτερά» της επιθετικής γραμμής όσο και στην κορυφή της επίθεσης και δίχως αμφιβολία μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα της Αμμοχώστου.

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το σκηνικό με τις ενδείξεις να είναι θετικές για ολοκλήρωση της μετεγγραφής. Εάν αποκτηθεί, θα πρόκειται για έναν ακόμη Ισπανό ποδοσφαιριστή που θα φορέσει τη φανέλα της Ανόρθωσης στην τρέχουσα σεζόν. Ο Αλμπέρτο Μπενίτο δείχνει ότι εμπιστεύεται τυφλά την ισπανική αγορά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ